Εύκολες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο μπουφέ! Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, νέες νόστιμες ιδέες από το NewsIt!
Φέτος τολμήστε να μετατρέψετε το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε ένα γιορτινό μπουφέ με gourmet νοστιμιές, που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Μετά τα σου με μους σολωμού, κεφτεδάκια χοιρινά με σάλτσα δυόσμου και την ατομική σαλάτα σε ποτήρι,σήμερα ολοκληρώνουμε το μπουφέ μας με κεκάκια με γραβιέρα και σύκο, ψαρονέφρι λουκούμι και αλλιώτικες πατάτες που θα …ξετρελάνουν.
Η επιχείριση εντυπωσιακός και πρωτότυπος γιορτινός μπουφές,ξεκινάει…
Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αυγά με ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα. Ρίχνουμε 160 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ένα κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ.
Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι για 2 ώρες σε λιωμένο στο μπλέντερ ακτινίδιο. Το σοτάρουμε ελαφρά σε λάδι. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε ξερά δαμάσκηνα και βερίκοκα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε 1/4 της κούπας του τσαγιού χυμό πορτοκάλι και 1/4 κονιάκ .Βράζουμε για 10 λεπτά. Παίρνουμε ένα έτοιμο φύλο σφολιάτας,απλώνουμε στο κέντρο του 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ότι γεύση θέλουμε. Κόβουμε κατά μήκος το ψαρονέφρι και το γεμίζουμε με τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Τοποθετούμε το ψαρονέφρι στο κέντρο της σφολιάτας και το τυλίγουμε. Αλείφουμε με χτυπημένο κροκάδι τη σφολιάτα