Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Τα Παράσιτα: Αυτοκτόνησε ο ηθοποιός Lee Sun-kyun, ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας

Τα Παράσιτα: Αυτοκτόνησε ο ηθοποιός Lee Sun-kyun, ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας

Νεκρός είναι ο ηθοποιός Λι Σουν Κιουν, ένας από τους ηθοποιούς που έπαιξαν στην νοτιοκορεάτικη ταινία «Τα Παράσιτα», που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Ο ηθοποιός φέρεται να άφησε σημείωμα αυτοκτονίας.

«Τα Παράσιτα» πήραν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 2019, και ο Λι Σουν Κιουν έκανε τον πλούσιο πατέρα της οικογένειας στην οποία δούλευαν οι φτωχοί πρωταγωνιστές.

Ο 48χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός σε αυτοκίνητο σε ένα πάρκο στο κέντρο της Σεούλ την Τετάρτη. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap- έλαβε μια αναφορά ότι έφυγε από το σπίτι του αφού άφησε σημείωμα αυτοκτονίας.

Ο Lee Sun-kyun είναι υπό έρευνα από τον Οκτώβριο για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα για χρήση μαριχουάνας και άλλων ψυχοτρόπων ναρκωτικών.

Το σκάνδαλο κατέστρεψε την εικόνα του, αυτήν του επιτυχημένου ηθοποιού, στερώντας του τηλεοπτικές εμφανίσεις και διαφημιστικά συμβόλαια, σύμφωνα με αρκετά νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Με τα Παράσιτα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, παίζοντας τον ρόλο του πατέρα πλούσιας οικογένειας τον οποίο εξαπατά φτωχή οικογένεια για να εξασφαλίσει δουλειές.

Στην τελευταία του ταινία, με τίτλο Sleep, παίζει τον ρόλο υπνοβάτη συζύγου που τρομοκρατεί τη σύζυγό του. Παρουσιάστηκε εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ Καννών.

Είχε εκφραστεί μπροστά στους δημοσιογράφους και στις κάμερες στα τέλη Οκτωβρίου, αφού ανακρίθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ιντσόν, κοντά στη Σεούλ.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που απογοήτευσα τόσους ανθρώπους, εμπλεκόμενος σ’ ένα τόσο δυσάρεστο συμβάν», είπε πει.

«Λυπάμαι για την οικογένειά μου, που βιώνει τόση οδύνη αυτή τη στιγμή. Για ακόμη μια φορά, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους», είχε προσθέσει.

Η νοτιοκορεατική νομοθεσία για την κατανάλωση ναρκωτικών είναι δρακόντεια. Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ κάλεσε νωρίτερα φέτος να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να εξαλειφθεί η διακίνηση ναρκωτικών — σε μια χώρα όπου η πώληση κάνναβης επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Είναι ενδεικτικό πως προβλέπονται ποινές φυλάκισης ακόμη και για όσους επιστρέφουν στη Νότια Κορέα αφού κατανάλωσαν κάνναβη σε χώρες του εξωτερικού όπου αυτό είναι νόμιμο.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις