Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τάκης Παπαματθαίου: Έπαιζα με 40 πυρετό χωρίς να ξέρω ότι είναι πνευμονία

Τάκης Παπαματθαίου: Έπαιζα με 40 πυρετό χωρίς να ξέρω ότι είναι πνευμονία

“Έπρεπε όμως να παίξω και δεν καταλάβαινες τίποτα” ομολογεί ο Τάκης Παπαματθαίου.

Για τις δύσκολες θεατρικές του στιγμές και την μετάβαση από την τράπεζα στο… χάος της υποκριτικής μίλησε από καρδιάς ο Τάκης Παπαματθαίου όταν βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4, το απόγευμα της Παρασκευής, στην ΕΡΤ.

“Πρέπει να είσαι δοτικός και, αυτό που λέμε, να έχεις θετική ενέργεια γιατί είίναι σκληρή η δουλειά μας. Συγκεκριμένα, πρόπερσι, είχα παίξει στη σκηνή με 40 πυρετό χωρίς να ξέρω ότι είναι πνευμονία αυτό που είχα. Έπρεπε όμως να παίξω και δεν καταλάβαινες τίποτα (σ.σ. σαν θεατής).

Μια άλλη φορά, όταν είχαμε παίξει Αριστοφάνη στην Επίδαυρο με τον Πέτρο Φιλιππίδη, είχα πάθει θλάση και μου είχε πει ο γιατρός να κάνω για έναν μήνα ακινησία.

Τι; Έκανα τότε και τον Ερμή, που είχε κάποια χορευτικά σε στιλ Μάικλ Τζάκσον και τέτοια! Παιδιά, δεν καταλάβαινα τίποτα και έλεγα πως ο θεός Διόνυσος μπαίνει μέσα μου” εξήγησε, αρχικά, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής.

“Δεν υπάρχουν στιγμές που μπορείς αυτό να το βάλεις στον αυτόματο πιλότο. Το λέμε όμως εμείς αλλιώς, πως κάποια στιγμή με τις πολλές παραστάσεις “λιώνει” αυτό και μπαίνει πραγματικά μέσα σου. Τότε είσαι στο πετσί του ρόλου, που λέμε”.

“Κάποια στιγμή σαν πιτσιρικάς δούλευα σε τράπεζα και είχα αρχίσει να γλυκαίνομαι. Τρώω όμως κάποια στιγμή μια φλασιά και σκέφτομαι: “δηλαδή εγώ από τώρα, από πιτσιρικάς, έχω δει τον θάνατο μου; Θα τελειώσω την ζωή μου σε μια τράπεζα έστω και διευθυντής;”.

Όχι! Και επέλεξα το χάος, το άγνωστο που με τα χρόνια κατάλαβα τη δυσκολίας αυτού του επαγγέλματος” τόνισε, ακόμα, ο Τάκης Παπαματθαίου στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις