Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: 14η Μουσική Εβδομάδα με συναυλίες σπουδαστών και μουσικών συνόλων του Ωδείου Άνω Πόλης

Θεσσαλονίκη: 14η Μουσική Εβδομάδα με συναυλίες σπουδαστών και μουσικών συνόλων του Ωδείου Άνω Πόλης
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βήμα σε όλους τους μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν όσα έχουν μάθει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να αποκτήσουν αντίληψη της σκηνής δίνεται στις συναυλίες της 14ης Μουσικής Εβδομάδας που διοργανώνεται στις 12 με 18 Μαϊου, φέτος σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

«Η Μουσική Εβδομάδα αφ’ ενός αποτελεί μία πρωτοτυπία του Ωδείου Άνω Πόλης σε πανελλήνιο επίπεδο, αφ’ ετέρου πραγματοποιείται για 14η συνεχόμενη χρονιά και είναι το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, ενώ περιλαμβάνει τις συναυλίες όλων των μαθητών» τόνισε ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, αρχιμουσικός, Παναγιώτης Διαμαντής, σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης στο χώρο εκδηλώσεων Βetsson, στον πολυχώρο Μύλο.

Το πρόγραμμα της 14ης Μουσικής Εβδομάδας

Κάθε απόγευμα στις 18.30 από τις 12 έως τις 18 Μαΐου στο θέατρο του Π.Κ.Ι.Ν. Παναγίας Λαοδηγήτριας (Αισχύλου 17) της Άνω Πόλης με ελεύθερη είσοδο, θα παρουσιάζονται οι συναυλίες των σπουδαστών του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Στις σόλο συναυλίες θα ακουστούν ήχοι από διαφορετικά μουσικά όργανα και θα συμμετάσχουν μαθητές διαφορετικών επιπέδων. «Είναι μία σημαντική εκπαιδευτική προσέγγιση, επειδή οι υπόλοιποι μαθητές μπορούν να ακούσουν, να επιβραβεύσουν, να κατανοήσουν λάθη και να προσπαθήσουν να φθάσουν οι μικρότεροι το επίπεδο των μεγαλύτερων» ανέφερε ο κ. Διαμαντής.

Στις 15 Μαϊου, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία, στο Βασιλικό Θέατρο με την παρουσίαση των Μουσικών Συνόλων του Ωδείου, (της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Παιδικής Χορωδίας, της Μικτής Χορωδίας, του Ροκ Συνόλου, του Παραδοσιακού Σχήματος, του Λαϊκού Σχήματος κ.ά.) με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις