Πέμπτη, 29 Φεβ.
19oC Αθήνα

Θοδωρής Αθερίδης: Με την πολιτική ορθότητα φτάσαμε να εκφραζόμαστε σχεδόν καθόλου

Θοδωρής Αθερίδης: Με την πολιτική ορθότητα φτάσαμε να εκφραζόμαστε σχεδόν καθόλου

Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε καλεσμένος της Ελένης Μενεγάκη. Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για τη ζωή του και για τα επαγγελματικά του.

Φιλοξενούμενος της Ελένης Μενεγάκη ο Θοδωρής Αθερίδης αναφέρθηκε ακόμα στην εμπειρία του ως παρουσιαστής και του καλεσμένος.

«Όταν έκανα το ”Αργά” και ήμουν στη θέση του παρουσιαστή ένιωθα άβολα γιατί είχα την ευθύνη του ρυθμού, να κατευθύνω τη συζήτηση να μην βαρεθεί ο κόσμος. Τώρα έχω την ευθύνη του εαυτού μου. Όλα θέλουν εμπειρία. όταν γίνεσαι λίγο ρεζίλι, αρχίζεις και χαλαρώνεις. Ο χαρακτήρας μας είναι η μοίρα μας, πρέπει να είναι από την ψυχή σου, δεν είναι μόνο το μυαλό», είπε αρχικά ο ταλαντούχος καλλιτέχνης.

Ο Θοδωρής Αθερίδης πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση «ΟΚ Boomer», Δευτέρα και Τρίτη στο «Μικρό Παλλάς», με τη Φαίδρα Δούκα.

Για την παράσταση που πρωταγωνιστεί και για το τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν γράφει ένα έργο, αλλά και την πολιτική ορθότητα, ανέφερε: «σέβομαι την εμπειρία μου, το χιούμορ μου, το ένστικτό μου. Δεν ξέρω αν θα πάει και 4η χρονιά γιατί δεν αντέχουμε.

Στην παράσταση «ΟΚ Boomer», έχω αφήσει τον εαυτό μου ελεύθερο να λέει τα πράγματα αφιλτράριστα, όπως τα λέω στο σπίτι με φίλους. Παίρνω την ευθύνη. Είναι η ηλικία μου δεν θέλω να αυτολογοκρίνομαι αν κάτι με ”καίει” να το πω. Με την πολιτική ορθότητα φτάσαμε να εκφραστούμε σχεδόν καθόλου. Άλλο η προσαρμογή και άλλο ο συμβιβασμός».

Ό,τι ακούμε σήμερα, είναι πάντα η αλήθεια ή ο κόσμος λέει αυτό που θα τον κάνει για να αποφύγει τις παρεξηγήσεις;
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Αθερίδη, «και αυτό προσαρμογή είναι. Δεν αγοράζω «όλη» την πολιτική ορθότητα. Είμαι θετικός άνθρωπος. Δεν μπορώ να γκρινιάζω γιατί κουράζομαι περισσότερο όταν γκρινιάζω. Συνήθως αυτός που περνάει χειρότερα είναι αυτός που γκρινιάζει, από τη γκρίνια του. Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να γίνει μια δουλειά είναι η πειθαρχία».

Και συνέχισε: «Η κωμωδία όταν μοιράζεις χαρά στους άλλους είναι τόσο ηδονικό αίσθημα. Είναι τριπλή η χαρά μου που το σκηνοθετώ και πρωταγωνιστώ. Του κόσμου του αρέσει να ακούσει ένα καμένο αστείο. Για να γράψω κάτι πρέπει να μου φαίνεται αστείο. Το καλό αστείο ισοπεδώνει τα πάντα».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις