Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Τιτανικός: «Όχι» ο Τζακ δεν θα μπορούσε να σωθεί – Το νέο ντοκιμαντέρ του Τζέιμς Κάμερον

Τιτανικός: «Όχι» ο Τζακ δεν θα μπορούσε να σωθεί – Το νέο ντοκιμαντέρ του Τζέιμς Κάμερον
Reuters

Η πανάρχαια συζήτηση για το αν ο Τζακ θα μπορούσε να επιβιώσει, ανεβαίνοντας στην πλωτή πόρτα με τη Ρόουζ στην ταινία του Τιτανικού, πρόκειται να τελειώσει «μια για πάντα» με ένα… ντοκιμαντέρ.

Για χρόνια, οι θαυμαστές υποστήριζαν ότι ο αγαπημένος τους χαρακτήρας θα μπορούσε να είχε γλιτώσει από τον χαμό του στο τέλος της ταινίας του Τιτανικού, με πολλούς να τονίζουν ότι υπήρχε εύκολα αρκετός χώρος για δύο στην πόρτα.

Ο Τζέιμς Κάμερον, ξεκίνησε μια επιστημονική μελέτη και ένα ντοκιμαντέρ σε μια… ακραία προσπάθεια να καταρρίψει επιτέλους τους ισχυρισμούς ότι ο Τζακ θα μπορούσε να ζει.

«Έχουμε κάνει μια επιστημονική μελέτη για να λυθεί όλο αυτό», είπε ο Κάμερον στο Postmedia .

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν αναλάβει «ενδελεχή ιατροδικαστική ανάλυση με έναν ειδικό στην υποθερμία».

Στο πείραμα, είπε, έβαλαν δύο άτομα με «την ίδια μάζα σώματος της Kate και του Leo» σε ένα αντίγραφο της πόρτας που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία.

«Βάλαμε αισθητήρες παντού και μέσα τους και τους βάλαμε σε παγωμένο νερό και δοκιμάσαμε να δούμε αν θα μπορούσαν να επιβιώσουν με διάφορες μεθόδους και η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσουν και οι δύο. Μόνο ένας θα μπορούσε να επιβιώσει».

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο National Geographic τον Φεβρουάριο.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις