Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Τζόνι Ντεπ, Έρικ Κλάπτον και σερ Ροντ Στιούαρτ σε συναυλίες για τον Τζεφ Μπεκ

Τζόνι Ντεπ, Έρικ Κλάπτον και σερ Ροντ Στιούαρτ σε συναυλίες για τον Τζεφ Μπεκ

Δυο συναυλίες, φόρος τιμής στον Τζεφ Μπεκ, θα διοργανωθούν στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο και σε αυτές θα συμμετάσχει ο Τζόνι Ντεπ και όχι μόνο.

Ο σπουδαίος Άγγλος κιθαρίστας, Τζέφρι Άρνολντ Μπελ πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 78 ετών από βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Μαζί με τον Τζόνι Ντεπ, στις συναυλίες θα εμφανιστούν ο Άγγλος συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής Έρικ Κλάπτον και ο Βρετανός τραγουδιστής, σερ Ροντ Στιούαρτ.

Η σύζυγος του Τζεφ Μπεκ, Σάντρα Μπεκ και ο κιθαρίστας και τραγουδιστής, Έρικ Κλάπτον ανακοίνωσαν τις δύο συναυλίες για να τιμήσουν τη μνήμη και την τέχνη του Μπεκ, οι οποίες θα γίνουν στο Λονδίνο τον Μάιο και θα περιλαμβάνουν ερμηνείες από πολλούς γνωστούς μουσικούς.

Η τελική σύνθεση των δύο συναυλιών, στις 22 και 23 Μαΐου, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Τζόνι Ντεπ και ο Τζεφ Μπεκ συναντήθηκαν πρώτη φορά το 2016 και άρχισαν να ηχογραφούν το άλμπουμ μαζί, ενώ ο ηθοποιός έδινε συναυλίες με το supergroup του Άλις Κούπερ «Hollywood Vampires».

Το 2022, ο Τζεφ Μπεκ κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τον Ντεπ με τίτλο «18» και εμφανίστηκαν μαζί σε συναυλίες.

Ο Τζεφ Μπεκ έγινε γνωστός ως μέλος του ροκ συγκροτήματος Yardbirds και στη συνέχεια ίδρυσε τα συγκροτήματα Jeff Beck Group και Beck, Bogert & Appice.

Αν και τραγουδούσε σπάνια, σημείωσε μεγάλη επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης με το τραγούδι «Hi Ho Silver Lining» που έγραψαν οι Σκοτ Ίνγκλις και Λάρι Βάις.

Έφτασε στο Top 20 τόσο το 1967 όσο και κατά την επανακυκλοφορία πέντε χρόνια αργότερα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις