Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τζόνι Ντεπ: Το νέο του τραγούδι είναι αφιερωμένο στην σταρ των 40s Χέντι Λαμάρ

Τζόνι Ντεπ: Το νέο του τραγούδι είναι αφιερωμένο στην σταρ των 40s Χέντι Λαμάρ
Φωτογραφία Αρχείου

Αφήνει πίσω του το… δημόσιο ξεκατίνιασμα με την Άμπερ Χερντ και την πολύκροτη δίκη που τον έβγαλε νικητή και ασχολείται (ξανά, όπως και στη διάρκεια της δίκης) με τη μουσική του. Ο Τζόνι Ντεπ όχι μόνο θα κυκλοφορήσει δίσκο μαζί με τον Άγγλο κιθαρίστα Τζεφ Μπεκ, αλλά έχει γράψει και ερμηνεύει κι ένα τραγούδι

Το «This Is a Song for Miss Hedy Lamarr», όπως είναι ο τίτλος του τραγουδιού που μια ροκ μπαλάντα, που ερμηνεύει ο Τζονι Ντεπ σε όλο του Τζεφ Μπεκ. Είναι ένας ύμνος στην Χέντι Λαμάρ, σταρ του Χόλιγουντ τη δεκαετία του ’40 και πρωτοπόρο ηλεκτρολόγο μηχανικό.

Το τραγούδι, θρήνος για τη φήμη, θα ερμηνευτεί, όπως γράφει ο Guardian, ως αντίδραση στην υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης μετά την αγωγή που έκανε ο Αμερικανός ηθοποιός κατέθεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.

«Δεν πιστεύω, δεν μπορώ να πιστέψω, δεν θα πιστεύω πια στους ανθρώπους» τραγουδά ο Ντεπ στο ρεφρέν, ενώ άλλος στίχος του τραγουδιού λέει: «Είναι τόσο δύσκολο να μιλάς όταν κανείς δεν θα ακούσει και όλοι κοιτάζουν επίμονα καθώς τρέμεις από φόβο».

Η γοητευτική Χέντι Λαμάρ έγινε γνωστή μέσα από τις ταινίες της και παρ’ όλο που ήταν σπουδαία εφευρέτρια, κανείς δεν την εμπιστευόταν γιατί πίστευαν ότι μια ηθοποιός του Χόλιγουντ δεν μπορούσε να είναι καλή επιστήμονας. Κι όμως, ήταν εκείνη που ανακάλυψε μία τεχνολογία βασισμένη στη συχνότητα που αργότερα χρησιμοποιήθηκε στα Wi-Fi, GPS και bluetooth.

«Διαγράφηκε από τον ίδιο κόσμο που την έκανε σταρ. Το φως της ύπαρξής της, η εξωτική της γοητεία / έγιναν κομμάτια επειδή τόλμησε να ονειρευτεί» είναι άλλος ένας στίχος από το τραγούδι του Τζόνι Ντεπ.

Το άλμπουμ με τίτλο 18, περιλαμβάνει δύο πρωτότυπα τραγούδια μαζί με μια σειρά από κλασικές ροκ διασκευές.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις