Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τζούλιαν Ασάνζ: Δεν τον αφήνουν να πάει στην κηδεία της σχεδιάστριας Βίβιαν Γουέστγουντ

Τζούλιαν Ασάνζ: Δεν τον αφήνουν να πάει στην κηδεία της σχεδιάστριας Βίβιαν Γουέστγουντ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ να πάει στη κηδεία της σχεδιάστριας μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ, από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μπέλμαρς στην Αγγλία όπου κρατείται. 

Η οικογένεια της σχεδιάστριας δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι είναι «βαθύτατα απογοητευμένη που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την επιθυμία της Βίβιαν, αλλά δεν εξεπλάγη από την απόφαση, η οποία είναι άδικη και συμβαδίζει με την απάνθρωπη μεταχείριση που έχει τύχει [ο Ασάνζ] από τις βρετανικές Αρχές μέχρι τώρα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Ο Τζούλιαν δεν έχει καταδικαστεί για κανένα έγκλημα, ωστόσο αντιμετωπίζεται σαν να είναι τρομοκράτης. Για το μόνο το οποίο είναι ένοχος είναι ότι δημοσίευσε την αλήθεια».

Η Βίβιαν Γουέστγουντ, πρωτοπόρος σχεδιάστρια μόδας και ακτιβίστρια που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο κίνημα του πανκ, ήταν εξέχουσα υποστηρίκτρια του ιδρυτή των WikiLeaks. Η Γουέστγουντ πέθανε «ειρηνικά, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της» στο νότιο Λονδίνο στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Guardian.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις