Πέμπτη, 23 Μαΐ
27oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Beatles τη θεωρούσαν όμορφη γυναίκα, αποκαλύπτει ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Beatles τη θεωρούσαν όμορφη γυναίκα, αποκαλύπτει ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Φωτογραφία αρχείου EPA / WPA ROTA POOL

Με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο της Βρετανίας, ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ γύρισε το… χρόνο πίσω και θυμήθηκε πως έβλεπαν τη μονάρχη ο ίδιος και οι υπόλοιποι Beatles.

Ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ συμμετείχε στο αφιέρωμα «Her Majesty The Queen: A Gayle King Special» του CBS και αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με τη βασίλισσα Ελισάβετ. «Θεωρούσαμε ότι ήταν μια όμορφη γυναίκα» θυμήθηκε ο θρυλικός μουσικός για το πώς έβλεπαν τα μέλη των Beatles τη νεαρή, τότε, βασίλισσα μετά την άνοδό της στον θρόνο.

«Ήμασταν αγόρια πριν την εφηβεία στο Λίβερπουλ» πρόσθεσε. «Μας φαινόταν σαν σταρ του κινηματογράφου».

Ο ΜακΚάρτνεϊ είπε ότι ο ίδιος και τα άλλα μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος δεν πίστευαν ποτέ ότι θα συναντούσαν τη βασίλισσα στην αρχή της καριέρας τους. «Καταλαβαίνεις, ήμασταν απλώς αγόρια της εργατικής τάξης και εκείνη είναι η βασίλισσα, οπότε υπάρχει ένας ή δύο ωκεανοί μεταξύ μας» τόνισε συζητώντας με την παρουσιάστρια Γκέιλ Κινγκ. «Έτσι δεν πίστευα ποτέ ότι θα τη συναντούσαμε μέχρι που γίναμε οι Beatles και αρκετά διάσημοι».

Αναγνωρίζοντας ότι οι Beatles ήταν το πιο περιζήτητο εξαγώγιμο προϊόν της Βρετανίας εκείνη την εποχή, η βασίλισσα Ελισάβετ τους προσκάλεσε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το 1965 και απένειμε σε κάθε μέλος του συγκροτήματος τίτλο Ιππότη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE).

Όταν ρωτήθηκε τι είδους ενημέρωση έλαβε για το πρωτόκολλο προτού συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο ΜακΚάρτνεϊ θυμήθηκε: «Σας λένε να μην κάνετε χειραψία μαζί της, την αποκαλείτε “κυρία” όχι “μεγαλειότατη” και ξέρετε αν σταματήσει και σας μιλήσει, να της μιλήσετε».

«Σε διαφορετική περίπτωση;» ρώτησε η Κινγκ. «Σε διαφορετική περίπτωση το κλείνεις» απάντησε ο ΜακΚάρτνεϊ γελώντας.

Αλλά η συγκεκριμένη δεν ήταν η τελευταία του συνάντηση με τη βασίλισσα, καθώς το 1997 το πρώην μέλος των Beatles χρίστηκε Ιππότης και 21 χρόνια αργότερα έγινε μέλος του Τάγματος των Εταίρων της Τιμής.

Ο τίτλος θεσμοθετήθηκε το 1917 και απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν συνεισφέρει πολιτικά, καλλιτεχνικά και επιστημονικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις