Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Βίβιεν Γουέστγουντ: Πέθανε η θρυλική σχεδιάστρια μόδας

Βίβιεν Γουέστγουντ: Πέθανε η θρυλική σχεδιάστρια μόδας
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η θρυλική σχεδιάστρια μόδας, Βιβιέν Γουέστγουντ (Vivienne Westwood), όπως ανακοίνωσε ο οίκος μόδας που η ίδια είχε ιδρύσει.

Σε ανάρτηση στο Twitter ο οίκος μόδας αναφέρει ότι η σχεδιάστρια Βιβιέν Γουέστγουντ «πέθανε ειρηνικά» περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της.

Είναι η δημιουργός που έκανε γνωστή τη πανκ στο ευρύ κοινό, μετατρέποντας την από περιθωριακή μόδα σε fashion statement.

Ήταν μια αντισυμβατική δημιουργός που εργαζόταν ως το τέλος της ζωής της, με ιδέες πρωτοποριακές που προκάλεσαν στην εποχή τους.

Η Βίβιεν Γουέστγουντ είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της στη Βίβλο της μόδας.

Από το 1969 οπότε και άνοιξε τη θρυλική μπουτίκ «Let it Rock» στην Kings Road στο Λονδίνο, ταυτίστηκε με το κίνημα της πανκ χάρη στα πρωτοποριακά design των ρούχων της που έγιναν αργότερα σήμα κατατεθέν όλων των πανκ συγκροτημάτων της εποχής, όπως οι Sex Pistols.

Στη συνέχεια πειραματίστηκε και με συλλογές με αναφορές σε διάφορους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά και από περίεργες θεωρίες όπως την ύπαρξη εξωγήινων. Έχει τιμηθεί τέσσερις φορές για την προσφορά της στο χώρο αλλά και για το μέγεθος των εξαγωγών των δημιουργιών της.

Ανάμεσα στους διάσημους πελάτες και θαυμαστές της, συγκαταλέγονται η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και σύζυγος του διαδόχου του Βρετανικού Στέμματος, Καρόλου, η η πριγκίπισσα Ευγενία του Γιορκ, η Γαλλίδα ηθοποιός Μαρίον Κοτιγιάρ, αλλά και σταρ της ποπ σκηνής όπως η Γκουέν Στεφάνι και ο Φάρελ Γουίλιαμς.

Έχει παντρευτεί τρεις φορές, έχει δυο γιους και μια εγγονή.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις