Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βραβεία Όσκαρ 2022: Άρωμα «Ελλάδας» και στη φετινή τελετή

Βραβεία Όσκαρ 2022: Άρωμα «Ελλάδας» και στη φετινή τελετή
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η 94η τελετή απονομής των φετινών βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί απόψε (Κυριακή 27.3.2022) στις ΗΠΑ και θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελλάδα, έχει ξανά ελληνικό ενδιαφέρον καθώς η χώρα μας προβάλλεται είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Αν και δεν υπάρχει στις υποψηφιότητες των Όσκαρ κάποιο όνομα από αυτά που γνωρίζουμε από τις προηγούμενες τελετές, όπως ο Γιώργος Λάνθιμος ή ο Αλεξάντερ Πέιν ή ο Αλεξάντερ Ντεσπλά, όμως η Ελλάδα προβάλλεται μέσα από δύο υποψηφιότητες.

Η άμεση εκπροσώπηση της Ελλάδας στα Όσκαρ

Ένας Έλληνας που διεκδικεί Όσκαρ είναι ο Νίκος Καλαϊτζίδης, ο οποίος εργάστηκε στα οπτικά εφέ της ταινίας «Free Guy» με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Ρέινολντς. Η ταινία διεκδικεί Όσκαρ στην κατηγορία των Καλύτερων Οπτικών Εφέ, μαζί με τα «Dune», «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings», «Spider-Man: No Way Home» και «No Time To Die».

Ο Νίκος Καλαϊτζίδης εργάζεται στην εταιρεία Digital Domain και έχει πλούσιο βιογραφικό με δουλειές σε μπλοκμπάστερ ταινίες, όπως τα «Ant-Man and the Wasp», «Spider-Man: Homecoming», «The Avengers», «Shazam!» και στο επερχόμενο «Black Adam». 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, έχει εργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως οι Ντουέιν Τζόνσον, Τομ Χόλαντ, και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αλλά και τους υπόλοιπους πασίγνωστους ηθοποιούς των ταινιών της Marvel και της DC.

Η έμμεση εκπροσώπηση της Ελλάδας στα Όσκαρ

Η ταινία «The Lost Daughter», σε σκηνοθεσία της Μάγκι Τζίλενχαλ, αποτελεί την έμμεση εκπροσώπηση της Ελλάδας στα φετινά Όσκαρ καθώς γυρίστηκε εξ’ολοκλήρου στις Σπέτσες, η κεντρική ηρωίδα έχει ελληνικό όνομα ενώ η μουσική της ταινίας έχει και την υπογραφή της Monika, της Ελληνίδας καλλιτέχνη.

Το τραγούδι «Στάλα» της Monika είναι στο soundtrack της ταινίας με πρωταγωνίστρια την καταξιωμένη Ολίβια Κόλμαν. Η απήχηση του τραγουδιού εκτοξεύτηκε στις πλατφόρμες streaming μετά την πρεμιέρα της ταινίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, για την ώρα, δεν προβάλλεται στην ελληνική έκδοση του Netflix.

Η ταινία «The Lost Daughter» διεκδικεί Όσκαρ στις κατηγορίες «Διασκευασμένου Σεναρίου», Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου. Για τη Monika, η Μάγκι Τζίλενχαλ έχει δηλώσει: 

«Η Μonika ήταν γενναιόδωρη, ειλικρινής και εξαιρετικά συνεργάσιμη. Μοιράστηκε χωρίς περιορισμούς τη μουσική της, η οποία “ντύνει” την ταινία μας. Ειδικά με τη “Στάλα” είμαι ερωτευμένη! Από την πρώτη στιγμή που άκουσα αυτό το τραγούδι ήξερα ότι θα συμπεριληφθεί στην ταινία».

Από την πλευρά της, η Ελληνίδα καλλιτέχνις είχε δηλώσει:

«Αισθάνομαι ειλικρινά ευλογημένη που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τη Maggie σε αυτό το project και πιστεύω ότι όλη η ομάδα είναι τυχερή μιας και η ταινία συμμετέχει στα Oscars! Θα είμαι αιώνια ευγνώμων σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και αυτή την εκπληκτική σκηνοθέτρια».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις