Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

Βραβεία Όσκαρ 2022: Η Πενέλοπε Κρουζ έκανε την έκπληξη στις φετινές υποψηφιότητες

Βραβεία Όσκαρ 2022: Η Πενέλοπε Κρουζ έκανε την έκπληξη στις φετινές υποψηφιότητες

Την έκπληξη έκανε φέτος η Πενέλοπε Κρουζ με την υποψηφιότητά της στα Όσκαρ 2022 (28.03.2022/ 03.00 π.μ.) στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Παράλληλες Μητέρες».

Αυτή αποτελεί την τέταρτη υποψηφιότητα – συνολικά – για την Πενέλοπε Κρουζ στα Όσκαρ, καθώς έχει κερδίσει ένα χρυσό αγαλματίδιο το 2009, για την ερμηνεία της στην ταινία «Vicky Cristina Barcelona» ενώ έχει άλλες δύο υποψηφιότητες, το 2007 για την ερμηνεία της στο «Volver» και το 2010 για την ερμηνεία της στο «Nine».

Μάλιστα, η φετινή προσθήκη της στις υποψηφιότητες των κορυφαίων βραβείων του κινηματογράφου αποτελεί έκπληξη, καθώς η καταξιωμένη Ισπανίδα ηθοποιός δεν προτάθηκε σε σχεδόν καμία από τις τελετές βραβείων Golden Globes, Critics Choice, Screen Actors Guild και BAFTA.

Στην ταινία «Παράλληλες Μητέρες», σε σκηνοθεσία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Πενέλοπε Κρουζ υποδύεται την Τζάνις, μια εκ των δύο μητέρων που γεννάνε την ίδια ώρα, από ένα κορίτσι η κάθε μία. Η ταινία εξερευνά τον τρόπο να μάθει κάποιος την καταγωγή του, ειδικά σε πολιτισμούς, των οποίων οι σελίδες της ιστορίας έχουν χαραχθεί από μαζικές δολοφονίες.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις