Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βραβεία Όσκαρ 2022: Η ταινία «Flee» πέτυχε έναν ασυνήθιστο συνδυασμό υποψηφιοτήτων

Βραβεία Όσκαρ 2022: Η ταινία «Flee» πέτυχε έναν ασυνήθιστο συνδυασμό υποψηφιοτήτων

Η ταινία «Flee» (σ.σ. πρωτότυπος τίτλος «Flugt») πέτυχε έναν ασυνήθιστο συνδυασμό υποψηφιοτήτων καθώς αποτελεί την πρώτη ταινία που διεκδικεί βραβείο στα φετινά Όσκαρ (28.03.2022/ 03.00 π.μ.) στις κατηγορίες «Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων», «Καλύτερο Ντοκιμαντέρ» και «Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία».

Το ασυνήθιστο τρίπτυχο υποψηφιοτήτων για βραβείο Όσκαρ που πέτυχε η ταινία, είναι λόγω της φύσης της, καθώς ακολουθεί την ιστορία ενός ομοφυλόφιλου Αφγανού πρόσφυγα.

Πιο συγκεκριμένα, η ταινία είναι παραγωγή Δανίας, Γαλλίας, Νορβηγίας και Σουηδίας και ακολουθεί τον Αμίν Ναουάμπι, ο οποίος, στα πρόθυρα να παντρευτεί τον σύζυγό του, μοιράζεται για πρώτη φορά την ιστορία του για το κρυμμένο παρελθόν του, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του, το Αφγανιστάν, για τη Δανία, ως πρόσφυγας.

Στην πλατφόρμα IMDB έχει βαθμολογία 8 στα 10 αστέρια και καταγράφει ήδη 82 βραβεία και 134 υποψηφιότητες, με τις πιο αξιοσημείωτες να είναι αυτές στο Φεστιβάλ των Καννών, στα βραβεία BAFTA και στις Χρυσές Σφαίρες, εκτός των Όσκαρ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις