Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βραβεία Όσκαρ: Η Γκόλντι Χοουν μετάνιωσε που δεν πήγε στη βράβευσή της

Βραβεία Όσκαρ: Η Γκόλντι Χοουν μετάνιωσε που δεν πήγε στη βράβευσή της

Ήταν ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος. Και δεν περίμενε ότι θα κερδίσει. Και αποφάσισε να μην επιστρέψει στις ΗΠΑ από το Λονδίνο. Κάπως έτσι, η Γκόλντι Χόουν δεν βρέθηκε στην τελετή των Όσκαρ όπου κέρδισε για την ερμηνεία της στο Cactus Flower.

Ήταν 7 Απριλίου 1970, όταν η 25χρονη τότε Γκόλντι Χοουν, με μόλις δύο κινηματογραφικές συμμετοχές, κέρδιζε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για το ρόλο της στο Cactus Flower.

Εκείνο το βράδυ ήταν στο Λονδίνο για τα γυρίσματα ταινίας με συμπρωταγωνιστή τον Πίτερ Σέλερς, ξέχασε την τελετή απονομής και δεν είδε ποτέ τη στιγμή που το είδωλό της, ο Φρεντ Αστέρ, ανακοίνωσε το όνομά της στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου Ρόλου!

«Το μετανιώνω», δήλωσε στο Variety η Goldie Hawn και πρόσθεσε ότι δεν περίμενε την νίκη της. Ήταν ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος στον κινηματογράφο και ήταν υποψήφια μαζί με τις καταξιωμένες ηθοποιούς Σίλβια Μάιλς (Sylvia Miles) και Σουζάνα Γιορκ (Susannah York).

«Είχα ξεχάσει ότι το βράδυ εκείνο θα το έδειχνε η τηλεόραση», λέει η γνωστή ηθοποιός.

«Ξύπνησα από ένα τηλεφώνημα στις 4 το πρωί. Ήταν η φωνή ενός άνδρα που μου είπε: “Συγχαρητήρια, το πήρε”». “Τι πήρα;” ρώτησα. “Πήρες το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου”».

Αμέσως μετά τηλεφώνησε στους γονείς της και «έκλαψα για τα καλά».

Η Γκόλντι Χόουν παραδέχτηκε ότι δεν είχε δει ποτέ την τελετή μέχρι που πριν από λίγες εβδομάδες ρωτήθηκε από τον Τζίμι Κίμελ.

«”Έχεις δει ποτέ το σημείο που το ανακοινώνει ο Φρεντ Αστέρ;”. Και είπα: “Ο Φρεντ Αστέρ;! Είναι το είδωλό μου”», είπε χαρακτηριστικά η Χοουν και πρόσθεσε.

 

«Συγκινήθηκα όταν τελικά το είδα».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις