Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Βρες το παιχνίδι σου!

Βρες το παιχνίδι σου!

Μπορεί τα Χριστούγεννα και οι γιορτές να πέρασαν αλλά ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι παρέα με τα παιδιά; Ξέκλεψε λίγο χρόνο κάθε μέρα ενώ αφιέρωσε τα σαββατοκύριακα για να δημιουργήσεις σήμερα, τις αναμνήσεις του αύριο.

Η ξεγνοιασιά των γιορτών πέρασε και έφερε σχεδόν για όλους την επιστροφή τους στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Οι οικογενειακές στιγμές που πέρασες με την οικογένειά σου ήταν πολύτιμες και σίγουρα, όπως συνηθίζουμε να λέμε, σου γέμισαν τις μπαταρίες, για να επιστρέψεις με περισσότερη ενέργεια στην εργασία σου. Όμως το ότι γύρισες στο συνηθισμένο σου πρόγραμμα δεν σημαίνει αυτόματα ότι τελείωσε μαζί και ο χρόνος για να παίξεις με τα παιδιά σου ή τα ανίψια και τα βαφτιστήρια σου.

Αν και το καταλαβαίνουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο ορισμένες φορές να μην έχεις τις δυνάμεις που χρειάζονται για να ξεκλέψεις λίγο από το χρόνο της ξεκούρασης σου ώστε να παίξεις μαζί με τα παιδιά, πίστεψέ μας όταν σου λέμε πως είναι κάτι που θα σε γεμίσει με χαρά! Πάρε λοιπόν την απόφαση και πάμε να δούμε ορισμένες προτάσεις για παιχνίδια για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Δευτέρα

Η πιο απαιτητική ημέρα της εβδομάδας σου είναι η Δευτέρα. Πέρασες δυο μέρες (αν είσαι από τους τυχερούς που δεν εργάζονται τα σαββατοκύριακα) ξεκούρασης και χαλάρωσης στο σπίτι και καλείσαι να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή. Όταν γυρίσεις σπίτι λοιπόν θες κάποιο ήρεμο σχετικά παιχνίδι για να παίξετε παρέα με τα παιδάκια σου.

Μια καλή λύση είναι να στήσετε παρέα μια πίστα για αυτοκινητάκια ή κάποιο κουκλόσπιτο. Η όλη διαδικασία δεν θα σου «ρουφήξει» πολλή ενέργεια. Αντιθέτως, θα περάσετε όμορφα συναρμολογώντας παρέα το παιχνίδι που επιλέξατε αλλά και παίζοντάς το όταν ολοκληρώσετε το στήσιμό του.

Τρίτη

Βρισκόμαστε στην αρχή της εβδομάδας σου. Η ενέργεια και οι δυνάμεις σου δεν σε έχουν προδώσει ακόμη. Έτσι, έχεις τις απαραίτητες αντοχές για ένα πιο… απαιτητικό παιχνίδι. Τι εννοούμε; Πως σου φαίνονται τα παιχνίδια ρόλων; Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Εάν έχετε τα παιχνίδια εκείνα με τα σετ φαγητού για παιδιά τότε μια καλή ιδέα είναι να παίξετε μαζί τους αντίστοιχους ρόλους σε μια κουζίνα εστιατορίου. Προσποιήσου ότι είσαι ο σεφ ή χάρισε το ρόλο στο παιδί σου και γίνε εσύ ο σερβιτόρος. Εκείνο θα ετοιμάζει το φαγητό μεθοδικά και εσύ θα το σερβίρεις! Αν πάλι έχετε κάποιο ιατρικό σετ με εργαλεία μπορείτε να παίξετε τον γιατρό και τον ασθενή. Γενικότερα, ακόμη και κάποιο ειδικό τέτοιο σετ ρόλων να μην υπάρχει εύκαιρο, μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου να δουλέψει για εσένα. Αν κοιτάξεις τριγύρω σου σίγουρα θα βρεις αρκετά αντικείμενα για να δημιουργήσετε το δικό σας παιχνίδι ρόλων.

Τετάρτη

Φτάσαμε στη μέση της εβδομάδας. Η κούραση αρχίζει να γίνεται πιο έντονη. Για να σε βοηθήσουμε να κρατήσεις δυνάμεις και για τις επόμενες ημέρες, σου προτείνουμε για σήμερα να είσαι πιο… χαλαρός. Άσε το περισσότερο μέρος του παιχνιδιού στο παιδί. Διάλεξε το αγαπημένο του κουκλάκι ή εάν δεν έχει κάποιο ακόμη βοήθησέ το να επιλέξει ένα. Δώστε του όνομα και άφησε το παιδί να φτιάξει με το μυαλό του έναν όμορφο φανταστικό κόσμο για το λούτρινο κουκλάκι του.

Πέμπτη

Ακόμη μια δύσκολη ημέρα έφτασε. Κοντεύεις να τελειώσεις την εβδομάδα σου αλλά σίγουρα νιώθεις καλύτερα έχοντας μοιραστεί χρόνο και στιγμές με τα παιδιά. Για την Πέμπτη, σου προτείνουμε να κινηθείς ξανά κάπως ήρεμα. Βγάλτε μαζί τις αγαπημένες σας φιγούρες και αφού χτίσετε παρέα έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό φανταστικό κόσμο, άσε το παιδί να καλλιεργήσει μόνο του τη φαντασία του.

Παρασκευή

Επιτέλους έφτασε! Μόλις τελείωσες τη δουλειά (εάν είσαι από τους τυχερούς αυτούς που αναφέραμε και νωρίτερα) και είσαι πανέτοιμος για το σαββατοκύριακο χαλάρωσης που έρχεται. Όμως και σήμερα είναι σημαντική ημέρα. Κάθε μέρα άλλωστε είναι μ΄ένα παιδί. Ήρθε η στιγμή να καταπιαστείτε παρέα με πιο δημιουργικά DIY παιχνίδια. Για παράδειγμα, ένας ψηφιακός πίνακας ζωγραφικής είναι μια καλή ιδέα για να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί. Βάλτε ένα θέμα για να ζωγραφίσετε και δείτε ποιος έκανε την… καλύτερη ζωγραφιά! Ακόμη, μπορείτε να παίξετε με τις κλασικές πλαστίνες. Πλάστε από την αρχή ό,τι φανταστεί το παιδί σας και γελάστε με την ψυχή σας!

Σάββατο

Η πιο κατάλληλη ημέρα για… άπλετο παιχνίδι! Για τη μέρα αυτή σου προτείνουμε κάτι αρκετά δημιουργικό και εκπαιδευτικό. Φτιάξτε μαζί ένα παζλ. Μπορεί π.χ να είναι ένα παζλ με τον παγκόσμιο χάρτη, ένα παζλ με ζώα, ένα παζλ ίσως με γεωμετρικά σχήματα ή ακόμη και τον αγαπημένο σούπερ ήρωα του παιδιού. Η όλη διαδικασία θα κάνει χαρούμενες και τις δυο μεριές!

Κυριακή

Εάν έχει καλό καιρό τότε μην χάσετε την ευκαιρία να βγείτε έξω! Είναι μια από τις καλύτερες ιδέες για να δημιουργήσετε τις πιο όμορφες αναμνήσεις με τα παιδιά σας. Η επιλογή του να πάτε στην παιδική χαρά είναι πάντα από τις πρώτες στη λίστα. Έτσι, το προτείνουμε φυσικά και εμείς. Αλλά εάν θέλεις λίγο να… ανέβεις κατηγορία είναι ευκαιρία για βόλτα με τα πατίνια! Πάντα βέβαια φορώντας τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό.

Καλό παιχνίδι!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις