Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Χρυσές Σφαίρες 2024: Πηγαδάκια, γκρίνιες και γέλια – Όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες

Χρυσές Σφαίρες 2024: Πηγαδάκια, γκρίνιες και γέλια – Όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες
Reuters

Η λαμπερή τελετή των Χρυσών Σφαιρών, προάγγελος των Όσκαρ, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 08.01.2024 (ώρα Ελλάδας) με το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου να κερδίζει δυο Χρυσές Σφαίρες, της Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ και του Α’ Γυναικείου Ρόλου με την Έμα Στόουν.

Την ώρα που ο Γιώργος Λάνθιμος ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του για το «Poor Things», διέθεσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του στο να εκφράσει τον θαυμασμό του προς τον Μπρους Σπρίνγκστιν.

«Εγώ θα ήθελα απλώς να περάσω όλο το βράδυ μιλώντας με τον Bruce Springsteen. Έχουμε τα ίδια γενέθλια, 23 Σεπτεμβρίου. Υπήρξε ο ήρωάς μου μεγαλώνοντας. Τέλος πάντων, σπαταλάω τον χρόνο μου. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι δούλεψαν στην ταινία, τη Searchlight Pictures, την παραγωγή και που έκανε την ταινία πραγματικότητα, όλους τους υπέροχους ηθοποιούς και τον Μπρους Σπρίνγκστιν, που με έκανε να μεγαλώσω έτσι όπως μεγάλωσα και την Εμα Στόουν φυσικά γιατί κέρδισε, είναι η καλύτερη. Σας ευχαριστώ πολύ» υπογράμμισε ο Έλληνας σκηνοθέτης. 

Η ταινία «Οπενχάιμερ» κυριάρχησε στην τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων στις ΗΠΑ που έλαβε χώρα στο «Beverly Hilton» στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. Κέρδισε πέντε Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ των οποίων αυτές της Καλύτερης Δραματικής Ταινίας και Καλύτερων Α’ και Β’ Ανδρικών Ρόλων για τους Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Ο Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα για την σκηνοθεσία της ταινίας.

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου επικράτησε της Barbie της Γκρέτα Γκέργουιγκ και κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, ενώ η πρωταγωνίστριά του Έμα Στόουν τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

Η Barbie, -που έκανε μεγάλο σουξέ μέσα στο 2023- τα πήγε… σχετικά καλά, καθώς έλαβε δύο βραβεία, αυτό Καλύτερου Τραγουδιού για το “What Was I Made For» της Μπίλι Άιλις και τη Χρυσή Σφαίρα στην νέα κατηγορία Κινηματογραφικό και Εισπρακτικό Επίτευγμα της Χρονιάς.

Και επειδή όλα αυτά είναι γνωστά, ας δούμε τι συνέβη πίσω από τις κάμερες, εκεί όπου όλοι είναι πιο χαλαροί και ευδιάθετοι…

Πηγαδάκια, γκρίνιες και το αναβαθμισμένο φαγητό

Μπορεί οι Χρυσές Σφαίρες να θέλουν να θεωρούνται το φαντασμαγορικό πάρτι της χρονιάς κι ένα ξέφρενο και γεμάτο σαμπάνια ξεφάντωμα, μερικές φορές όμως μπορεί να μοιάζουν με ένα σχολικό reunion όπου διάσημοι επανενώνονται, συναντούν παλιούς φίλους και συμπρωταγωνιστές, κάποιοι ανταλλάσσουν φιλιά με τις συνοδούς τους σε κοινή θέα και κάποιοι χαζεύουν τους πιο… κουλ που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα.

Κάποιες φορές αυτό συμβαίνει μπροστά στην κάμερα, όπως με τον σκηνοθέτη του «Poor Things» Γιώργο Λάνθιμο που δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την επαφή του με ένα προσωπικό του είδωλο, τον Bruce Springsteen, αλλά τις περισσότερες φορές αυτές οι… αλληλεπιδράσεις γίνονται με τις κάμερες κλειστές.

Γιώργος Λάνθιμος, Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μαρκ Ραφάλο και Ραμού Γιούσεφ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Κάιλι Τζένερ προφανώς δεν αντιλήφθηκαν ότι οι κάμερες κατέγραφαν ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων. Έτσι, στη διάρκεια του διαλείμματος της τελετής, οι κάμερες έπιασαν το ζευγάρι να μιλά σιγά και να ανταλλάζει μικρά φιλιά, πρωταγωνιστώντας άθελά του, σε ένα από τα πιο viral στιγμιότυπα της βραδιάς.

Οι Χρυσές Σφαίρες επέστρεψαν με πηγαδάκια και κοντινά τετ α τετ μέσα στην ίδια αίθουσα όπου διοργανώνονται εδώ και χρόνια. Συζητήσεις για το αν ο Τράβις Κέλσι θα εμφανιζόταν με την Τέιλορ Σουίφτ, που τελικά δεν εμφανίστηκε, και για το ποιος θα έπαιρνε το «προβάδισμα» αλλά και γκρίνιες για την κατανομή των θέσεων της τελευταίας στιγμής αλλά και γιατί κάποιοι δεν ήξεραν ποιος θα είναι ο διπλανός τους στο τραπέζι μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν μερικά από τα «καυτά» θέματα της βραδιάς.

Τέιλορ Σουίφτ

Βιασύνη πριν την έναρξη

Πάντα επικρατεί αναβρασμός τις στιγμές πριν από την έναρξη του σόου, καθώς οι μεγαλύτεροι σταρ σπεύδουν στο κόκκινο χαλί για να φωτογραφηθούν και να μονοπωλήσουν τα φλας. Η Τζένιφερ Λόρενς, λάτρης του σαρντονέ, μπήκε στην αίθουσα λίγα λεπτά πριν από την έναρξη, με ένα μαρτίνι στο χέρι. Ακριβώς πίσω της ήταν η Όπρα Γουίνφρεϊ, φαινομενικά η μόνη στην αίθουσα με μια πλήρη ομάδα ασφαλείας να ανοίγει το δρόμο για εκείνη και την Γκέιλ Κινγκ.

Τζένιφερ Λόρενς

Ο Χάρισον Φορντ πήρε τη θέση του από νωρίς, σε ένα τραπέζι με τη Σελένα Γκόμεζ, η οποία ήταν ενθουσιασμένη με το σούσι Nobu που σερβιρίστηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Οι παρευρισκόμενοι ήταν σε μεγάλο βαθμό ενθουσιασμένοι με την αναβαθμισμένη επιλογή φαγητού μετά από χρόνια κοτόπουλου, ψαριού και λαχανικών που συνήθως είχαν τελειώσει προ πολλού μέχρι να καθίσουν όλοι στις θέσεις τους.

Σύντομα ο Μάρτιν Σορτ προστέθηκε στην παρέα της Σελένα Γκόμεζ, σε μια θέση που έγραφε «Μέριλ Στριπ». Ο Σορτ σηκώθηκε γρήγορα για να μιλήσει με τον Χάρισον Φορντ, ο οποίος του έκανε νόημα να παραμείνει καθιστός, κάτι που αγνόησε και η νύχτα βρήκε τους δυο τους να σκάνε στα γέλια. Αργότερα ο Φορντ πλησίασε τον σκηνοθέτη του «Indiana Jones» Στίβεν Σπίλμπεργκ και την παλιά του συμπρωταγωνίστρια Κέιτ Κάπσοου για να μιλήσουν.

Μπεν Άφλεκ

Την ίδια ώρα, ο Μπεν Άφλεκ προσέγγισε τον Τομ Ρόθμαν, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Sony Pictures Motion Picture Group, οι οποίοι συνομίλησαν και γέλασαν πριν ο Άφλεκ φύγει για να πάρει τη θέση του δίπλα στον φίλο του Ματ Ντέιμον. Η Κρίστεν Γουίγκ φρόντισε επίσης να σταματήσει τον Πολ Τζαμιάτι για να τον συγχαρεί για την ερμηνεία του στο «The Holdovers».

Σε άλλο σημείο της αίθουσας, ο Γκάρι Όλντμαν έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο στον σκηνοθέτη του «Oppenheimer» Κρίστοφερ Νόλαν καθώς περνούσαν ο ένας δίπλα στον άλλον και η φωνή από το μεγάφωνο προέτρεπε όλους να καθίσουν στις θέσεις τους το συντομότερο δυνατό.

Αλλού. η πρωταγωνίστρια του «Priscilla», Κέιλι Σπέινι, έδειχνε να κοιτάζει και να απολαμβάνει τα αστέρια καθώς πήγαινε στη θέση της, ενώ ένας σερβιτόρος έλεγε στην Κουίντα Μπράνσον πόσο όμορφη ήταν.

Εκλεκτές θέσεις, στιγμιότυπα και συζητήσεις

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, τα τηλεοπτικά τραπέζια αποτελούσαν εξίσου μεγάλη ατραξιόν με τα κινηματογραφικά, με τους ηθοποιούς της ταινίας «The Bear» να κάθονται σε μία περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία γινόταν όλο και πιο πλυπληθής λόγω των βραβείων. Η Άιο Εντεμπίρι και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ ήταν μαζί το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς, ενώ η Εντεμπίρι τράβηξε φωτογραφίες του συμπρωταγωνιστή της Matty Nathanson με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που έφερε μαζί της.

Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, Άιο Εντεμπίρι και Έμπον Μος Μπάκραχ

Ο πρωταγωνιστής του «Beau is Afraid» Χοακίν Φοίνιξ έμεινε επίσης κοντά στον σκηνοθέτη του, ενώ πίσω τους η Έμιλι Μπλαντ και ο Τζον Κρασίνσκι υποδέχτηκαν τον Μάρτιν Σκορτσέζε με μια αγκαλιά και η Κάθριν Μακφί τράβηξε μια φωτογραφία της αίθουσας με το τηλέφωνό της.

Ο αμήχανος μονόλογος του Τζόι Κόι έκανε πολλούς να αναζητήσουν ένα ποτό από νωρίς. Οι διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών έκρυψαν έξυπνα το μπαρ, το τραπέζι με τα γλυκά και κάποια έξτρα σούσι σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο στο πίσω μέρος της αίθουσας, το οποίο κατά τη διάρκεια της βραδιάς επισκέφθηκαν οι Φλόρενς Πιου, Έλεν Μίρεν, Σαμάικ Μουρ, Μπάρρυ Κιόγκαν και Κριστίνα Ρίτσι.

Πίσω στην αίθουσα, η Άλι Γουόνγκ είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τον πρωταγωνιστή της “All of Us Strangers” Άντριου Σκοτ για τη σπαρακτική ταινία του. «Δεν ήξερα περί τίνος επρόκειτο» πριν την δω, είπε η Γουόνγκ. «Με λύγισε».

Οι ηθοποιοί του «The Bear» κάθονταν ακριβώς δίπλα στο τραπέζι του «The Crown», η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ήταν μία από τις πολλές που πήγαιναν προς τα εκεί για να μιλήσουν και να γελάσουν με τους Γουάιτ και Εντεμπίρι. “What’s up BEAR”, φώναξε στην αίθουσα ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, στέλνοντας φιλιά.

Προς το τέλος της βραδιάς 

Η νύχτα ήταν μεγάλη και περίπου δύο ώρες μετά, πολλοί άρχισαν τις επισκέψεις στην τουαλέτα. Εκεί ήταν που η Νατάσα Λιόν εντόπισε την Ελίζαμπεθ Όλσεν και ξετρελάθηκε με το φόρεμά της, και όπου μερικοί άλλοι αστέρες της Marvel γέλασαν μπροστά στους νιπτήρες. «Θέλω να αλλάξω», είπε η Πομ Κλεμεντιέφ στη συμπρωταγωνίστριά της στο «Guardians of the Galaxy» Κάρεν Γκίλαν. Η Γκίλαν συμφώνησε και η Κλεμεντιέφ αναστέναξε: «Πάμε πίσω, πίσω στην κόλαση». 

Λίλι Γκλάντστοουν

Μετά την παράσταση στο λόμπι, η Μπρι Λάρσον χωρίς παπούτσια πήδηξε προς την Γκρέτα Γκέργουιγκ και τον Νόα Μπαουμπακ στο λόμπι έξω φωνάζοντας «Gret-A, Gret-A!» προτού τρέξει να αγκαλιάσει τη σκηνοθέτη της ταινίας «Barbie».

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς A-listers που περνούσαν από το λόμπι για να πάνε σε διάφορα πάρτι στούντιο και πρακτορείων που γίνονται στο Λος Άντζελες, όπου πολλοί θα αναλύσουν τα αποτελέσματα της βραδιάς για τα Όσκαρ: «Είναι το «Oppenheimer» τώρα το σταθερό φαβορί; Γιατί η «Barbie» κέρδισε μόνο δύο βραβεία;»

Μπορεί βέβαια να μην συζητηθεί και τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μάθουμε και πολύ περισσότερο δεν θα δούμε γιατί σε αυτά τα πάρτι, οι κάμερες είναι πραγματικά κλειστές…

Πληροφορίες από AP

Φωτογραφίες: Reuters 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις