Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το ζεύγος Τζορτζ – Αμάλ Κλούνεϊ: Πόσα χρήματα έδωσαν για τα παιδιά που χωρίζουν από τους μετανάστες γονείς τους

Το ζεύγος Τζορτζ – Αμάλ Κλούνεϊ:  Πόσα χρήματα έδωσαν για τα παιδιά που χωρίζουν από τους μετανάστες γονείς τους
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η οργάνωση, Young Center for Immigrant Children’s Rights, ανέφερεσε δελτίο Τύπου, ότι δέχθηκε μια γενναιόδωρη δωρεά από το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ και το ίδρυμά του Foundation for Justice.

“Κάποια στιγμή τα παιδιά θα μας ρωτήσουν: είναι αλήθεια ότι οι ΗΠΑ πραγματικά απήγαγε παιδιά από τους γονείς τους για να τα βάλει σε κέντρα κράτησης; Και όταν απαντήσουμε ναι, θα μας ρωτήσουν τί κάναμε γι’ αυτό. Ποιά θέση πήραμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης, όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε υπερασπιζόμενοι αυτά τα θύματα”.

Αυτό τονίζει το ζεύγος Τζορτζ – Αμάλ Κλούνεϊ που προσέφερε το ποσό των 100.000 δολαρίων στην οργάνωση Young Center for Immigrant Children’s Rights για την ανακούφιση των παιδιών που αποχωρίζονται από τους μετανάστες γονείς τους στη μεθόριο των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Από τον Τζορτζ στον Μπρους

Την Τρίτη το βράδυ, ο Μπρους Σπρίνγκστιν διέκοψε την παράστασή του στο Broadway, προκειμένου να καταγγείλει τους βίαιους διαχωρισμούς.

“Βλέπουμε αυτή τη στιγμή στα αμερικανικά σύνορα καταστάσεις τόσο φοβερά απάνθρωπες και αντιαμερικανικές που προκαλεί αγανάκτηση” είπε από τη σκηνή.

“Ακούμε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης να βλασφημούν επικαλούμενα τον Θεό και το έθνος για να πουν ότι είναι ηθικά δικαιολογημένο να καταφέρονται εναντίον των παιδιών. Ας μπορέσει ο Θεός να σώσει τις ψυχές μας” συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, όπου επικαλείτο τη Βίβλο.

Από την πλευρά του ο τραγουδιστής Τζον Λέτζεντ και η σύζυγός του ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι προσφέρουν το ποσό των 288.000 δολαρίων στην οργάνωση προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων American Civil Liberties Union (ACLU), για να τραβήξει την προσοχή στις “οικογένειες που διαλύονται από την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις