Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δυο Έλληνες βαράνε τα τύμπανα της δημιουργίας!

Δυο Έλληνες βαράνε τα τύμπανα της δημιουργίας!

Γράφει ο Μάνος Αντώναρος (email: manosatonaros@gmail.com)

Ελλάδα της κρίσης, λέει… Δουλειές δεν υπάρχουν, λέει… Όλα μαύρα… Έτσι; Όχι ακριβώς. Μια και κάποιοι έχουν ιδέες και τις πραγματοποιούν, δημιουργώντας με κόπο μέσα σε ένα όχι και τόσο ιδανικό περιβάλλον.

Ποιος είπε ότι τα καλά πράγματα δημιουργούνται σε ιδανικά περιβάλλοντα πάντα; Ποιος είπε ότι σε δύσκολους καιρούς δεν βγαίνουν στην επιφάνεια πολύ καλές ιδέες; Οι Κινέζοι έχουν δύο ιδεογράμματα για τις κρίσεις, να ξέρετε. Το ένα σημαίνει Κίνδυνος και το άλλο Ευκαιρία. Κάτι ξέρουν αυτοί… Πού το πάω; Μα σε αυτό που έμαθα χθες! Δύο νέοι άνθρωποι, μέσα σε όλα αυτά τα δύσκολα που προαναφέραμε, έφτιαξαν κάτι μοναδικό!

Μιλάμε για τον Κωνσταντίνο Σαλάπα και τον Καλλίστρατο Δρακόπουλο, και οι δύο επαγγελματίες ντράμερ, που πάνω στην τρέλα τους έφτιαξαν μια εφαρμογή για i-phone που ανέβηκε πριν από μερικές μέρες στο App Store. Λέγεται Drum Speed Battle και είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στην αισθητική των παλιών coin-op arcade games και μπορεί να το παίξει οποιοσδήποτε. Στο Drum Speed Battle διαλέγεις ένα χαρακτήρα ντράμερ που σου αρέσει και παίζεις σε διαγωνισμό ταχύτητας ντραμς με άλλους χαρακτήρες! Μπορείς να παίξεις επίσης εναντίον ενός φίλου σου σε διπλό παιχνίδι, κάτι που έχει πολλή πλάκα. Μόλις το έμαθα, έψαξα και τους βρήκα.

-Καλά, ρε, τους λέω, πώς σας ήρθε αυτό;Και μου απάντησαν: «Κοίτα, θέλαμε από καιρό να κάνουμε κάτι σαν
 

δουλειά μαζί, μια και είμαστε φίλοι από καιρό. Και μας ήρθε η ιδέα για το Drum Speed Battle από το γεγονός ότι η ταχύτητα και το ποιος είναι πιο γρήγορος είναι μεν κάτι παιδικό όσον αφορά τη μουσική, αλλά πάντα το συναντάς στους ντράμερ, είναι mainstream! Οπότε είπαμε να κάνουμε αυτή την εφαρμογή. Η αρχική ιδέα υπήρχε και σιγά σιγά, μέσα από πολλά τηλέφωνα και άπειρα e-mail, διαμορφώθηκε σε αυτό που έγινε εν τέλει το DSB: ένα παιχνίδι για ντράμερ, αλλά που μπορεί να το παίξει και να διασκεδάσει ο οποιοσδήποτε!».

Όταν τους ρώτησα γιατί τόσα τηλέφωνα και μέηλ, εκεί να δείτε απάντηση που πήρα… Μου είπε ο Καλλίστρατος: «Ο Κώστας ζει στα Ιωάννινα, όπου έχει ένα ωδείο, το Modern Music School, και εγώ στην Αθήνα, όπου δουλεύω ως επαγγελματίας μουσικός. Η εταιρεία που μας έκανε τοdeveloping ήταν στην Ουκρανία και η Σοφία Βίνη, η υπερταλεντάρα που μας έκανε τα σχέδια και είναι καλλιτεχνάρα, τσεκάρετέ τη, ήταν μεταξύ Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης! Βάλε μέσα και τη δυσκολία επικοινωνίας που υπήρχε με τους τύπους από την Ουκρανία, μια και εμείς είμαστε Έλληνες
που μιλάμε αγγλικά και αυτοί Ουκρανοί που μιλάνε ΤΡΑΓΙΚΑ αγγλικά και καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν εύκολο. Βάλε και capital controls και το ότι η Ουκρανία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και καταλαβαίνεις τι έγινε…

Το θέλαμε πολύ, όμως, δουλέψαμε σκληρά, μπορεί να καθυστερήσαμε, αλλά πλέον το Drum Speed Battle είναι στο App Store και ευχόμαστε να πάει καλά! Όχι μόνο ευχόμαστε, αλλά δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτό!». Μάλιστα…

Δυο τύποι από την Ελλάδα των capital controls και της οικονομικής κρίσης, που συνεργάστηκαν με Ουκρανούς προγραμματιστές, που η χώρα τους είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, έφτιαξαν αυτό το μοναδικό παιχνίδι… Τι μπορεί να πάει στραβά; Τίποτα! Όλα ήταν στραβά στην πορεία, αλλά το DSB είναι uploaded στο App Store! Τώρα μόνο πάνω έχει για τα παιδιά.

Τους το εύχομαι ολόψυχα!
• Το Drum Speed Battle μπορείτε να το κάνετε download από το App Store στο link https://itunes.apple.com/gr/app/id996053951 και είναι φτιαγμένο για i-phone 5, 5S, 6 και 6S.

Manos Blog Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε