Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

15 πράγματα που δεν γνωρίζατε για διάσημες κινηματογραφικές ταινίες

15 πράγματα που δεν γνωρίζατε για διάσημες κινηματογραφικές ταινίες

Όσες φορές και αν έχετε δει τις παρακάτω κινηματογραφικές ταινίες, θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας πως υπάρχουν πράγματα για αυτές που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το “Ψυχώ” ήταν η πρώτη κινηματογραφική ταινία στην οποία βλέπουμε το καζανάκι μιας τουαλέτας; Ή ότι το σενάριο της πιο σημαντικής ταινίας του 1976 γράφτηκε μέσα σε δύο εβδομάδες; Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα άγνωστα γεγονότα, που σχετίζονται με ταινίες που όλοι μας αγαπήσαμε.

Ο Σταλόνε έγραψε το σενάριο του Ρόκι σε 3 ημέρες: Ο Σιλβέστερ Σταλόνε εμπνεύστηκε το σενάριο της πρώτης ταινίας Rocky όταν παρακολούθησε έναν αγώνα πυγμαχίας με τον Μοχάμεντ Άλι. Το προσχέδιο του σεναρίου γράφτηκε μόλις μέσα σε 3 ημέρες. Εκείνη την περίοδο ο Σταλόνε είχε στην τράπεζα μόλις 106 δολάρια και σκεφτόταν να δώσει το σκύλο του γιατί δεν είχε χρήματα για να τον ταΐζει – τελικά ο σκυλάκος εμφανίστηκε στην ταινία.

Το “Ψυχώ” ήταν η πρώτη ταινία στην οποία βλέπουμε το καζανάκι μιας τουαλέτας: Αν και εκείνη την εποχή δεν θεωρούνταν πρέπον να δείχνει μια ταινία να τραβάει κάποιος το καζανάκι μιας τουαλέτας, ο Χίτσκοκ το βρήκε σαν μια ευκαιρία να προσθέσει επιπλέον στοιχεία που να σοκάρουν στην ήδη σοκαριστική του ταινία.

Το Τoy Story 2 παραλίγο να διαγραφεί: Μια λανθασμένη εντολή που εισήχθη στο μηχάνημα όπου φυλασσόταν η ταινία κινουμένων σχεδίων Τoy Story 2, είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί το 90% της δουλειάς που είχε κάνει η ομάδα της Pixar. Η Pixar δεν είχε αντίγραφο των αρχείων του Toy Story 2 στους server της. Ευτυχώς, ο τεχνικός διευθυντής είχε ένα αντίγραφο στο σπίτι του και μεγάλο μέρος της ταινίας αποκαταστάθηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις