Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

5+1 αστυνομικές σειρές για να «κολλήσεις» το Σαββατοκύριακο

5+1 αστυνομικές σειρές για να «κολλήσεις» το Σαββατοκύριακο

Σασπένς, σκοτεινά σοκάκια, αδρεναλίνη στο «κόκκινο», ανατρεπτικές αποκαλύψεις και φυσικά μπόλικο ανθρωποκυνηγητό. Κοινώς, όλα αυτά που χρειαζόμαστε για αξέχαστες βραδιές ατελείωτου αστυνομικού binge-watching το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Αν λοιπόν δηλώνεις «εθισμένος» στις crime series και βρίσκεις (ή νομίζεις ότι βρίσκεις) τον δολοφόνο από το 2ο και 3ο επεισόδιο, τότε δεν έχεις παρά να μπεις στον πλούσιο on-demand κατάλογο  της COSMOTE TV και να βρεις την κατάλληλη για σένα σειρά.

Εμείς περιηγηθήκαμε ήδη σε αυτόν και σου προτείνουμε τους καλύτερους 6 «εκπροσώπους» του αστυνομικού είδους που βρήκαμε εκεί.

Poker Face

Ο Ράιαν Τζόνσον, δημιουργός του υποψήφιου για OSCAR «Knives Out» και σκηνοθέτης του «Star Wars: TheLast Jedi», επιστρέφει στη «μικρή οθόνη» για να μας αφηγηθεί και άλλες συναρπαστικές ιστορίες μυστηρίου. Αυτήν τη φορά ενώνει τις δυνάμεις του με την πληθωρική Νατάσα Λιόν, Βασίλισσα του «Russian Doll», με το αποτέλεσμα να ονομάζεται «Poker Face». Και ναι, πρόκειται για την πιο σύγχρονη και απολαυστική εκδοχή των τηλεοπτικών «cases of the week».

Σε  αυτή τη σειρά μυστηρίου, η Λιόν μπαίνει στα «παπούτσια» της Τσάρλι Κέιλ, μιας κατά λάθος ντετέκτιβ, που διαθέτει το έμφυτο χάρισμα να καταλαβαίνει πότε κάποιος ψεύδεται. Οδηγώντας μια Plymouth Barracudaεξερευνά πολλές και διαφορετικές τοποθεσίες των ΗΠΑ, από τη Νεβάδα ως το Κολοράντο, όπου συναντά κάθε λογής παραβατικούς τύπους, οι οποίοι μαζί της, βρίσκουν τον μπελά τους. Στο πλευρό της Λιόν σε guestρόλους βρίσκεται ένα καταξιωμένο all-star cast ηθοποιών του Hollywood, μεταξύ των οποίων ο βραβευμένος με Emmy Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ και ο «οσκαρικός» Έιντριεν Μπρόντι («Ο Πιανίστας»).     

Happy Valley (3η σεζόν)

Σχεδόν μια εξαετία μετά τη 2η σεζόν του «Happy Valley», οι φαν της φιλόπονης αστυνομικού και αρχιφύλακα του Γιόρκσαϊρ Κάθριν Κάγουντ (κατά κόσμον Σάρα Λάνκασιρ) έχουν κάθε λόγο να χαμογελάνε. Κι αυτό, καθώς το βραβευμένο με 4 BAFTA αστυνομικό θρίλερ επιστρέφει για έναν 3ο (και τελευταίο) κύκλο επεισοδίων.

Πλέον η Κάθριν ανακαλύπτει τα λείψανα ενός θύματος συμμοριών σε μια αποξηραμένη δεξαμενή. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που φοβόταν, μα δεν τολμούσε ποτέ να ομολογήσει: ο Τόμι Λι Ρόις, βιαστής της νεκρής κόρης της και  πατέρας του εγγονού της, κρύβει για άλλη μια φορά την απάντηση…

Θα καταφέρει η ηρωίδα να ξεριζώσει επιτέλους τα φαντάσματα του παρελθόντος ή θα τη στοιχειώνουν μέχρι το τέλος της ζωής της;  

Και οι 3 σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμοι στον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV.

Six Four

O ντετέκτιβ της αστυνομίας της Γλασκώβης, Κρις Ο’ Νιλ και η σύζυγός του, Μισέλ χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους, για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την 15χρονη κόρη τους, η οποία εξαφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα. Η Μισέλ οδηγείται σε μια αναζήτηση που τη φέρνει επικίνδυνα κοντά στον υπόκοσμο του Λονδίνου, από όπου προηγουμένως είχε δραπετεύσει. Ο Κρις, από την άλλη, λαμβάνει μια πληροφορία για μια γνωστή ανεξιχνίαστη απαγωγή, στην οποία εμπλέκεται άλλη μια έφηβη.

Στο ολοκαίνουργιο αστυνομικό θρίλερ του BBC, «Six Four» θα συναντήσουμε τον γνωστό σε όλους μας Κέβιν ΜακΚίντ του «Grey’s Anatomy», σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.

Grace (3η σεζόν)

Ο σκληρά εργαζόμενος ντετέκτιβ Ρόι Γκρέις (Τζον Σιμ – «Life on Mars», «Doctor Who»), έχει δώσει τη ζωή του για το Σώμα, αλλά η αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του έχει οδηγήσει την καριέρα του στο ναδίρ. Παράλληλα, η εξαφάνιση της αγαπημένης του συζύγου, Σάντυ, στοιχειώνει ακόμα τις σκέψεις του. Παίζοντας κορώνα-γράμματα και τη δική του υπόληψη, ο συνάδελφός του Γκλεν Μπράνσον, που πιστεύει στις ικανότητες του Γκρέις, του ζητά βοήθεια για μια υπόθεση. Μετά το γεμάτο ερωτήσεις φινάλε του 2ου κύκλου, μένει να διαπιστωθεί αν η γυναίκα του Γκρέις, βρίσκεται τελικά εν ζωή.

Η σειρά είναι βασισμένη στα μεταφρασμένα σε 37 γλώσσες best seller του Πίτερ Τζέιμς.

Αν δεν έχεις παρακολουθήσει τις 2 πρώτες σεζόν τις σειράς, τότε δεν έχεις παρά να μπεις στον δωρεάν ondemand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV και να κάνεις catch up.

Blue Lights

Τρεις αρχάριοι αστυνομικοί στη Β. Ιρλανδία προσπαθούν να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της σκληρής δοκιμαστικής περιόδου που περνούν όλοι στο Σώμα. Η ομάδα γρήγορα βρίσκει τον εαυτό της και πολεμά τις τοπικές συμμορίες του σκληρού Μπέλφαστ. Παρόλα αυτά, το έργο και οι προσπάθειές της για διαλεύκανση των υποθέσεων πέφτει στο κενό από ανώτερους στην Υπηρεσία. Ποιος τελικά προστατεύει τους εγκληματίες και γιατί;

Bonus σειρά: Dark Winds

Αφήσαμε το πιο ξεχωριστό για το τέλος… Αν έχεις βαρεθεί τα mainstream αστυνομικά με τις κλασικές στολές, τις άπειρες σφαίρες και τους τυπικούς κακοποιούς, τότε σού έχουμε την ιδανική πρόταση!

Το «Dark Winds» είναι  το νέο-νουάρ θρίλερ του AMC, που βασίζεται στα ομώνυμα βιβλία του Τόνι Χίλερμαν. Αν μάλιστα συνυπολογίσεις ότι χρέη παραγωγών εκτελούν ο «θρύλος» Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, του «Game ofThrones», μαζί με τον διαχρονικό Ρόμπερτ Ρέντφορντ («All The President’s Men»), τότε καταλαβαίνεις τι πρόκειται να δεις, πριν καν το δεις…

Η σειρά εκτυλίσσεται αρχές της δεκαετίας του ’70, σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο του Έθνους των Ναβάχο, κοντά στην Κοιλάδα των Μνημείων. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Λίφορν, έναν ιδεαλιστή αστυνομικό που ανακαλύπτει δυο σορούς σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και με τη βοήθεια του νεοφερμένου Τσι θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του να εντοπίσει τον δράστη μέσα σε μια αχανή έκταση 27.000 τετραγωνικών μιλίων.

Στην απεγνωσμένη τους αναζήτηση για δικαιοσύνη, οι δυο πρωταγωνιστές αναγκάζονται να προκαλέσουν μέχρι και τις πιο βαθιές τους πεποιθήσεις, γεγονός που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Κλείνοντας το μόνο σίγουρο είναι ότι η COSMOTE TV θα σου κρατήσει την καλύτερη παρέα, σε περίπτωση που αποφασίσεις να μην βγεις το Σαββατοκύριακο και να μείνεις σπίτι. Πάτα το «play» και καλή σου απόλαυση!

Media Τελευταίες ειδήσεις