Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

6 αξέχαστες ταινίες που κατάφεραν να «πατώσουν» στο box office

6 αξέχαστες ταινίες που κατάφεραν να «πατώσουν» στο box office

Αν και γίνεται συχνά λόγος για το πόσο καλά τα έχει πάει μία ταινία στο box office, σίγουρα δεν λέει τίποτα για την ποιότητά της, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές ταινίες, οι οποίες αν και δεν είχαν τις επιθυμητές εισπράξεις, έλαβαν διθυραμβικές κριτικές και απέσπασαν υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ.

Ποτέ δεν πρέπει να κρίνετε μία ταινία από το box οffice, κάτι που αποδεικνύει και η λίστα που ακολουθεί, η οποία περιλαμβάνει μερικές υπέροχες ταινίες που δυστυχώς δεν ήταν πολλοί αυτοί που επέλεξαν να τις παρακολουθήσουν στο σινεμά.

West Side Story

Η μεταφορά του “West Side Story” από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ έλαβε διθυραμβικές κριτικές, ωστόσο, αγνοήθηκε αρκετά από το κοινό, δεδομένου ότι απέφερε μόλις 38 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office, και 73 εκατομμύρια δολάρια στις υπόλοιπες αγορές. Να σημειώσουμε ότι το μιούζικαλ κόστισε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

The Last Duel

Η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ είχε προϋπολογισμό παραγωγής πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και εισπράξεις μόνο 10 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 30 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Αυτοί οι αριθμοί το καθιστούν μια ιστορική αποτυχία, ειδικά για σημαντικούς αστέρες όπως ο Ματ Ντέιμον και ο Μπεν Αφλεκ, οι οποίοι ήταν και υπεύθυνοι για το σενάριο.

Ο Σκοτ επέκρινε τους millennials που “σκότωσαν” την ταινία στο box office, λέγοντας πως πρόκειται για ένα κοινό που μεγάλωσε με αυτά τα γ@μ#μένα κινητά τηλέφωνα.

The Many Saints of Newark

Το πρίκουελ της ταινίας “Sopranos” ήταν ίσως το μεγαλύτερο “θύμα” της απόφασης της Warner Bros. να μεταδώσει όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα στο HBO Max και στους κινηματογράφους.

Αν και εισέπραξε μόλις 8 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 12 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, τα στελέχη του στούντιο εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόδοση του της ταινίας στην streaming πλατφόρμα.

Ad Astra

Το “Ad Astra”, το οποίο είχε προϋπολογισμό λίγο κάτω από τα 100 εκατομμύρια δολάρια, μετά βίας εισέπραξε 127 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Η ταινία αγνοήθηκε ως επί το πλείστον στις ΗΠΑ με εγχώρια έσοδα 50 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που θεωρείται αποτυχία όταν έχεις πρωταγωνιστή τον A-lister ηθοποιό Μπραντ Πιτ.

Doctor Sleep

Οι προσδοκίες για το “Doctor Sleep” του Μάικ Φλάναγκαν ήταν υψηλές, δεδομένου ότι πρόκειται για το σίκουελ της “Λάμψης” του Κιούμπρικ, αλλά και για το γεγονός ότι οι ταινίες τρόμου είναι συνήθως εξαιρετικά κερδοφόρες στο box office.

Δυστυχώς, η ταινία κέρδισε μόλις 31 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά.

Blade Runner 2049

Αν και το “Blade Runner 2049” του Ντενί Βιλνέβ κατατάσσεται ως μία από τις σπουδαιότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, δεν ξεπέρασε καν τα 100 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, και αν λάβουμε υπόψιν το μέγεθος της παραγωγής θα λέγαμε ότι πάτωσε, μιας και έχασε γύρω στα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει πως τα νούμερα αυτά κόστισαν του κόστισαν την υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία στα Όσκαρς.

Media Τελευταίες ειδήσεις