Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

9 συγκλονιστικά αθλητικά ντοκιμαντέρ που πρέπει να παρακολουθήσεις

9 συγκλονιστικά αθλητικά ντοκιμαντέρ που πρέπει να παρακολουθήσεις

Τα αθλητικά ντοκιμαντέρ είχαν πολύ μεγάλη ζήτηση την χρονιά που μας πέρασε, κυρίως μετά την προβολή του “The Last Dance” για τον Μάικλ Τζόρνταν, το οποίο καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως και άλλαξε εντελώς την αντίληψη για το πως πρέπει να φτιάχνονται τα ντοκιμαντέρ τέτοιου είδους.

Ενώ πολλοί μπορεί να πιστεύετε ότι τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το σπουδαίο ντοκιμαντέρ των 10 επεισοδίων που προσγειώθηκε στο Netflix κατά την περίοδο του πρώτου lockdown, το οποίο σε βάζει με μοναδικό τρόπο στο κλίμα του NBA την εποχή του Τζόρνταν και φυσικά σου δείχνει πόσο σπουδαίος παίκτης ήταν, αλλά και πόσο μεγάλο αντίκτυπο είχε – και συνεχίζει έχει –, οφείλουμε να σας πούμε ότι υπάρχουν και άλλα ντοκιμαντέρ για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του αθλητισμού που αξίζει να παρακολουθήσετε την νέα χρονιά.

Tiger: Ένα νέο ντοκιμαντέρ για την καριέρα και την πολυτάραχη ζωή του θρυλικού γκολφέρ, Τάιγκερ Γουντς, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στην συνδρομητική πλατφόρμα του HBO. Το νέο ντοκιμαντέρ θα αποτελείται από δύο μέρη και θα έξετάσει τους θριάμβους και τις επιτυχίες του κορυφαίου αθλητή του γκολφ, ενός αθλήματος που για πολλά χρόνια κυριαρχούσαν μεσήλικοι λευκοί.

Icarus: Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και δεινός ποδηλάτης Μπράιαν Φόγκελ αποφάσισε να διερευνήσει την επίδραση των αναβολικών στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και την αξιοπιστία των μηχανισμών ελέγχου, υποβάλλοντας τον εαυτό του σε συστηματικό πρόγραμμα ντοπαρίσματος. Με την κάμερά του κατέγραψε κάθε βήμα της διαδικασίας. Στο ντοκιμαντέρ του “Icarus”, το οποίο κέρδισε Οσκαρ, τον βλέπουμε να προετοιμάζει τις δόσεις του, να καταψύχει τα ούρα του, να ψάχνει στο κορμί του καθαρό σημείο για την επόμενη ένεση.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις