Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Emmy 2021: The Crown, Queen’s Gambit και Ted Lasso οι μεγάλοι νικητές

Emmy 2021: The Crown, Queen’s Gambit και Ted Lasso οι μεγάλοι νικητές

Η τελετή απονομής των φετινών βραβείων Emmy δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έγινε με 500 προσκεκλειμένους, όχι στο Microsoft Theater αλλά σε άλλο χώρο και με πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Το Crown και το Queen’s Gambit σάρωσαν και χάρισαν στο Netflix 10 βραβεία.

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της 73η τελετής των βραβείων Emmy είναι και η σειρά του Apple TV, Ted Lasso. Μαζί με τα The Crown και Queen’s Gambit, σάρωσαν. Η βραδιά ήταν επική για το Netflix, που κέρδισε συνολικά 44 βραβεία και ισοφάρισε το ρεκόρ που κατείχε το NBC από το 1974, όταν οι σειρές μεταδίδονταν αποκλειστικά στα ερτζιανά σε εβδομαδιαία βάση! Δεύτερο ήταν το HBO με 19 και ακολούθησαν τα: Disney+ με 14, AppleTV+ με 10, NBC με 8 και VH1 με 6.

To Crown κέρδισε επτά βραβεία (ανάμεσά τους σκηνοθεσίας για την Τζέσικα Χομπς και α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά για την Ολίβια Κόλμαν και α’ ανδρικού για τον Τζος Ο’ Κόνορ), το Queen’s Gambit κατέκτησε άλλα δυο, ενώ ο «Ted Lasso», κέρδισε τέσσερα Emmy.

Μεγάλη βραδιά και για το HBO, που είδε τη σειρά Mare of Eastown με την Κέιτ Γουίνσλετ (Emmyα’ γυναικείου ρόλου σε μίνι σειρά) να κερδίζει τέσσερα βραβεία και το Hacks άλλα δυο.

Για πρώτη φορά στα Emmy, γυναίκες κέρδισαν τα βραβεία σκηνοθεσίας. Η Τζέσικα Χομπς για το Crown (Δραματική Σειρά) και η Λουτσία Ανιέλο για το Hacks (Κωμική Σειρά).

Στα «μεγάλα» βραβεία, στην κατηγορία των δραματικών σειρών, η Ολίβια Κόλμαν (ως βασίλισσα Ελισάβετ στο Crown) και ο Τζος Ο’ Κόνορ (ως πρίγκιπας Κάρολος) ήταν οι μεγάλοι νικητές.

Η Ολίβια Κόλμαν συγκίνησε παραλαμβάνοντας το Emmy, αφιερώνοντάς το στον μπαμπά της που έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα κέρδιζα. Θα του άρεσε να με έβλεπε εδώ» είπε χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή της.

Ο Τζος Ο’ Κόνορ δεν ξέχασε την «Νταϊάνα» του, Έμα Κόργουιν και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γιαγιά του, που πέθανε πριν από μερικούς μήνες, αλλά και στον παππού του, για τα «σπουδαία δώρα» που του χάρισαν: την καλοσύνη και την αφοσίωση.

Το Crown πανηγύρισε και τα Emmy στους β’ ρόλους, με τη Τζίλιαν Άντερσον (ως Θάτσερ) και τον Τομπάιας Μένζις (πρίγκιπας Φίλιππος) να βραβεύονται.

Μεγάλη ομάδα από το “The Crown” δεν μπόρεσε να παραστεί και παρακολουθούσε την απονομή των βραβείων από το Λονδίνο μέσω δορυφορικής σύνδεσης. «Δεν έχω λόγια, είμαι πολύ πολύ ευγνώμων», δήλωσε ο δημιουργός της σειράς Πίτερ Μόργκαν.

Το Crown κέρδισε το Emmy καλύτερης δραματικής σειράς, το Queen’s Gambit καλύτερης μίνι σειράς και ο Ted Lasso καλύτερης κωμικής σειράς. Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Apple TV, Τζέισον Σουντέικις ήταν ο νικητής στην κατηγορία α’ ανδρικού ρόλου σε κωμική σειρά, ενώ η σπουδαία Τζιν Σμαρτ κέρδισε το Emmy α’ γυναικείου ρόλου σε κωμική σειρά. Emmy α’ ανμδρικού ρόλου σε μίνι σειρά κέρδισε ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ για το Halston.

Όλοι οι νικητές των 73ων Emmy

Καλύτερη Δραματική Σειρά

The Crown (Netflix)

Καλύτερη Κωμική Σειρά

Ted Lasso (Apple TV+)

Καλύτερη μίνι σειρά

Queen’s Gambit (Netflix)

Καλύτερος Ηθοποιός σε δραματική σειρά

Τζος Ο’Κόνορ, The Crown (Netflix)

Καλύτερη Ηθοποιός σε δραματική σειρά

Ολίβια Κόλμαν, The Crown (Netflix)

Καλύτερος Ηθοποιός σε κωμική σειρά

Τζέισον Σουντέικις, Ted Lasso (Apple TV+)

Καλύτερη Ηθοποιός σε κωμική σειρά

Τζιν Σμαρτ, Hacks (HBO)

Καλύτερος Ηθοποιός σε μίνι σειρά ή τηλεταινία

Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Halston (Netflix)

Καλύτερη Ηθοποιός σε μίνι σειρά ή τηλεταινία

Κέιτ Γουίνσλετ, Mare of Easttown (HBO)

Καλύτερος Ηθοποιός σε Β’ Ανδρικό Ρόλο σε δραματική σειρά

Τομπάιας Μένζις, The Crown (Netflix)

Καλύτερη Ηθοποιός σε Β’ Γυναικείο Ρόλο σε δραματική σειρά

Τζίλιαν Άντερσον, The Crown (Netflix)

Καλύτερος Ηθοποιός σε Β’ Ανδρικό Ρόλο σε κωμική σειρά

Μπρετ Γκόλντσταϊν, Ted Lasso (Apple TV+)

Καλύτερη Ηθοποιός σε Β’ Γυναικείο Ρόλο σε κωμική σειρά

Χάνα Γουάντιγχαμ, Ted Lasso (Apple TV+)

Φωτογραφίες: Reuters.

Media Τελευταίες ειδήσεις