Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Eurovision 2022: Ο πρώτος ημιτελικός με την Ελλάδα – Πότε θα εμφανιστεί η Αμάντα Γεωργιάδη

Eurovision 2022: Ο πρώτος ημιτελικός με την Ελλάδα – Πότε θα εμφανιστεί η Αμάντα Γεωργιάδη

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη Eurovision 2022 και απόψε (22.00/ ΕΡΤ) θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός του διαγωνισμού τραγουδιού στο Τορίνο, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το “Die Together”.

Τον Α’ ημιτελικό παρακολουθούν και δίνουν τη βαθμολογία τους οι εθνικές επιτροπές των 17 χωρών που συμμετέχουν, καθώς κι εκείνες της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Πότε θα εμφανιστεί η Αμάντα Γεωργιάδη για την Ελλάδα

Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Τα τραγούδια των “Big Five” (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία.

Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ιταλία).

Ακούστε το τραγούδι που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision

https://www.youtube.com/watch?v=k8FT99Qyjuw&feature=emb_title

Media Τελευταίες ειδήσεις