Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Eurovision 2023: Ποιοι ψηφίζουν στον Β’ Ημιτελικό για να στείλουν τελικό την Ελλάδα και τον Victor Vernicos

Eurovision 2023: Ποιοι ψηφίζουν στον Β’ Ημιτελικό για να στείλουν τελικό την Ελλάδα και τον Victor Vernicos
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η ώρα της Ελλάδας και της Κύπρου έφτασε, καθώς απόψε (11.5.2023) στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision 2023 και ο Victor Vernicos αλλά και ο Andrew Lambrou στοχεύουν για μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ωστόσο, πρέπει να βασιστούν στην ψήφο του τηλεοπτικού κοινού από συγκεκριμένες χώρας.

Ο Victor Vernicos θα εμφανιστεί στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2023 στην 8η θέση για λογαριασμό της Ελλάδας με το τραγούδι «What They Say» και ο Andrew Lambrou δύο θέσεις πριν, στην 6η, για λογαριασμό της Κύπρου με το τραγούδι «Break a Broken Heart».

Για να καταφέρουν οι δύο καλλιτέχνες να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, θα πρέπει να λάβουν τις απαραίτητες ψήφους από το τηλεοπτικό κοινό των υπόλοιπων 15 διαγωνιζόμενων χωρών του Β’ Ημιτελικού, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας (από τις Big 5) και της διοργανώτριας Ουκρανίας, αλλά και των χωρών που θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία ως ενιαία χώρα με όνομα «Rest of the World».

Η EBU αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τις χώρες που θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία φέτος ως «Rest of the World», κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και πιθανότατα θα καθορίσει τις χώρες που θα προκριθούν στον τελικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες που θα διαγωνιστούν απόψε είναι οι:

  1. Δανία: Reiley – «Breaking My Heart»
  2. Αρμενία: Brunette – «Future Lover»
  3. Ρουμανία: Theodor Andrei – «D.G.T. (On and Off)»
  4. Εσθονία: Alika – «Bridges»
  5. Βέλγιο: Gustaph – «Because of You»
  6. Κύπρος: Andrew Lambrou – «Break a Broken Heart»
  7. Ισλανδία: Diljá – «Power»
  8. Ελλάδα: Victor Vernicos – «What They Say»
  9. Πολωνία: Blanka – «Solo»
  10. Σλοβενία: Joker Out – «Carpe Diem»
  11. Γεωργία: Iru – «Echo»
  12. Άγιος Μαρίνος: Piqued Jacks – «Like an Animal»
  13. Αυστρία: Teya & Salena – «Who the Hell is Edgar?»
  14. Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – «Duje»
  15. Λιθουανία: Monika Linkytė – «Stay»
  16. Αυστραλία: Voyager – «Promise».

Το «What They Say», ο Βίκτωρ το έγραψε σε ηλικία 14 ετών, για μία αγχώδη στιγμή που πέρασε. Τη σκηνική του παρουσία επιμελείται ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

https://www.youtube.com/watch?v=zrFUKqTy4zI&ab_channel=EurovisionSongContest

Τι θα δούμε στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision

Στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το σόου «Η μουσική ενώνει γενιές» (Music Unites Generations), με θέμα τη σχέση μεταξύ διαφορετικών γενεών της Ουκρανίας και της μουσικής που αγαπούν. Η εκπρόσωπος της Ουκρανίας στη Eurovision 2014, Mariya Yaremchuk, θα παρουσιάσει μία μείξη γνωστών τραγουδιών της χώρας της, σε ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί, με την από κοινού εμφάνιση της Mariya, του ράπερ OTOY και της 14χρονης εκπρόσωπου της Ουκρανίας στην Junior Eurovision 2022, Zlata Dzyunka.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το σόου «Be who you want to be» το οποίο τιμά το γεγονός ότι η Eurovision είναι ανοιχτή σε όλους, δίχως περιορισμούς. Τρεις drag performers, μαζί με μία ομάδα χορευτών, θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό, ποπ σόου στη σκηνή του Λίβερπουλ, που θα μείνει αξέχαστο.

Όπως ο πρώτος ημιτελικός, έτσι και ο δεύτερος θα διεξαχθεί στην M&S Bank Arena του Λίβερπουλ καθώς μετά την περσινή νίκη της Ουκρανίας αποφασίστηκε τη φετινή διοργάνωση να φιλοξενήσει η Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Η απευθείας μετάδοση του διαγωνισμού από το Λίβερπουλ αρχίζει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), με τη Μαρία Κοζάκου και την Τζένη Μελιτά να καλωσορίζουν τους τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και του ERTFLIX, καθώς και τους ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Media Τελευταίες ειδήσεις