Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Famagusta: Συγκλονιστικό το πρώτο τρέιλερ, ανήμερα της «μαύρης» επετείου της εισβολής στην Κύπρο

Famagusta: Συγκλονιστικό το πρώτο τρέιλερ, ανήμερα της «μαύρης» επετείου της εισβολής στην Κύπρο

Famagusta σημαίνει Αμμόχωστος. Η πόλη που κατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις το 1974. Famagusta είναι και η νέα σειρά του MEGA. Το πρώτο της τρέιλερ κυκλοφόρησε σήμερα (20.07.2023), ανήμερα της 49ης «μαύρης» επετείου από την εισβολή στην Κύπρο.

Famagusta είναι η σειρά που «υπογράφουν» ο Ανδρέας Γεωργίου και η Βάνα Δημητρίου. Θα προβληθεί στο MEGA στις αρχές του 2024, χρονιά που θα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον Αττίλα. Από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Στο πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη ως αφηγήτρια, συγκλονίζει. «Ποτέ τον Ιούλιο χαρά» λέει

Περιγράφει πως οι Κύπριοι της Αμμοχώστου έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη, τα πάντα. Πως εκτελέστηκαν οι άνδρες, πως γυναίκες και παιδιά διέφυγαν προς το ελεύθερο κομμάτι του νησιού, πως μάνες χωρίστηκαν από τα παιδιά τους.

Τα πρώτα γυρίσματα της δραματικής σειράς, η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, έγιναν στην Λευκωσία.

Μέσα από 24 επεισόδια, η σειρά «Famagusta» θα καταγράψει από την αρχή τα τραγικά γεγονότα από το ξημέρωμα της 20ης Ιουλίου 1974 που η ζωή των πρωταγωνιστών, σχεδόν παιδιά τότε, άλλαξε για πάντα.

Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου. Στην έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης, ο Κώστας Καπώνης.

   

Ο Αντρέας Γεωργίου δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram το trailer κι έγραψε: «Δεν ξεχνώ! Το τρέιλερ της νέας μας σειράς FAMAGUSTA. Νιώθω ευλογημένος που μέσα από την δουλειά μας μπορούμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας! 1974-2024 50 χρόνια!».

Media Τελευταίες ειδήσεις