Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Iωάννα Ασημακοπούλου: Ως γυναίκα έχω έρθει αντιμέτωπη με πολλές στερεοτυπικές προκαταλήψεις

Iωάννα Ασημακοπούλου: Ως γυναίκα έχω έρθει αντιμέτωπη με πολλές στερεοτυπικές προκαταλήψεις

“Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να μη γίνονται τροχοπέδη στη ζωή μας, να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε χωρίς κανένα άγχος, φόβο και περιορισμό’ σημείωσε η Ιωάννα Ασημακοπούλου.

Στο περιοδικό Τύπος Tv και στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου μίλησε η Ιωάννα Ασημακοπούλου για τις προκαταλήψεις που έχει τύχει να βιώσει λόγω ορισμένων αντιλήψεων που επικρατούν ακόμα στη σύγχρονη εποχή. 

Υπήρξαν φορές που κι εσείς νιώσατε δέσμια κοινωνικών στερεοτύπων; 

Ως γυναίκα έχω έρθει αντιμέτωπη με πολλές στερεοτυπικές προκαταλήψεις, ευτυχώς όμως λόγω χαρακτήρα δεν ένιωσα ποτέ δέσμια. Οι εποχές άλλαξαν, σίγουρα έχουν γίνει βήματα από την εποχή της γιαγιάς μου ή της μητέρας μου.

Παρόλα αυτά, όμως, ακόμα παλεύουμε με αντιλήψεις του τύπου: «Πότε θα παντρευτείς;», «πότε θα βρεις έναν καλό γαμπρό;», «πότε θα κάνεις ένα παιδί να ολοκληρωθείς;», «τα χρόνια περνάνε δεν προλαβαίνεις». Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να σπάσουν όλα αυτά τα στερεότυπα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να μη γίνονται τροχοπέδη στη ζωή μας, να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε χωρίς κανένα άγχος, φόβο και περιορισμό.

Media Τελευταίες ειδήσεις