Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Masterchef: Τα πλεονεκτήματα ο Γιάννος – Οι αποφάσεις του κρίνουν πολλά

Masterchef: Τα πλεονεκτήματα ο Γιάννος – Οι αποφάσεις του κρίνουν πολλά

Μετά τη χρήση της κάρτας ασυλίας από τον Γιάννο Σδούγκα, ο Μάριος Λιόλιος εξαιρέθηκε από τη Δοκιμασία Αποχώρησης, ενώ εκείνος που συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία ήταν ο Βασίλης Μπόλλος, ο οποίος αποχώρησε οριστικά από το διαγωνισμό του MasterChef 2022.

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσορίζουν τους 11, πλέον, διαγωνιζόμενους στην Ομαδική Δοκιμασία της «Ιταλικής Εβδομάδας». Καλεσμένη σε αυτή τη δοκιμασία, για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, κ. Patrizia Falcinelli.

O Γιάννος Σδούγκας κατάφερε να κερδίσει στη δοκιμασία γευσιγνωσίας, όχι μόνο την κάρτα ασυλίας αλλά και τα πλεονεκτήματα αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας. Θα καταφέρει να τα διαχειριστεί υπέρ του και πώς θα κρίνουν τις αποφάσεις του οι συμπαίκτες του;

Ποιες θα είναι οι νέες ομάδες, που θα σχηματιστούν;

Ζητούμενο αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας είναι τέσσερα πιάτα με ιταλικό χαρακτήρα από κάθε ομάδα, μια bruschetta με βάση τη δική τους focaccia, ένα γεμιστό ζυμαρικό cappelleti, κυρίως πιάτο με πρωταγωνιστή τα gnocchi και γλυκό με βασικό θέμα τα cannoli.

Συνταγές μέρος μιας μεγάλης πολιτισμικής και μαγειρικής κληρονομιάς, που συμπεριλαμβάνει και τη Μεσογειακή διατροφή, η οποία αποτελεί ένα υγιεινό και βιώσιμο μοντέλο διατροφής και ζωής, που ενώνει Ελλάδα και Ιταλία.

Ο διαγωνισμός έχει πια προχωρήσει αρκετά και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Σε αυτή τη δοκιμασία οι κριτές ζητούν από τις δυο ομάδες όχι μόνο νόστιμα και άρτια τεχνικά εκτελεσμένα πιάτα αλλά και δημιουργικά.

Οι δυο ομάδες μαγειρεύουν με ζήλο έχοντας ως στόχο τη νίκη, που θα τους οδηγήσει στη χρυσή δεκάδα του διαγωνισμού, αλλά και τη μεγάλη επιθυμία να ευχαριστήσουν και να τιμήσουν την υψηλή καλεσμένη.

Η ομάδα που θα καταφέρει να κατανοήσει καλύτερα το ζητούμενο της δοκιμασίας, να συνεργαστεί και να επικοινωνήσει καλύτερα, θα είναι και εκείνη που θα τα καταφέρει.

Media Τελευταίες ειδήσεις