Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Netflix: 10 ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε τον Φεβρουάριο

Netflix: 10 ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε τον Φεβρουάριο

NETFLIX: Τους τελευταίους μήνες είχαμε την ευκαιρία να δούμε σπουδαίες ταινίες παραγωγής του Netflix, όπως το “Mank” του Ντέιβιντ Φίντσερ, το “Ma Rainey’s Black Bottom” με πρωταγωνιστή τον αδικοχαμένο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, αλλα και το “The Midnight Sky” του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Φεβρουάριους του 2021 μπήκε δυνατά για το Netflix, καθώς ο γίγαντας συνεχούς ροής ανακοίνωσε το νέο περιεχόμενο που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές του στην Ελλάδα, στο οποίο περιλαμβάνονται πρωτότυπες κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ που θα τους κρατήσουν παρέα όσο συνεχίζουν να βρίσκονται… κλεισμένοι στο σπίτι.

Δείτε 10 από τις πιο σημαντικές ταινίες και σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Φεβρουάριο στο Netflix.

Στη Σκηνή του Εγκλήματος: Εξαφάνιση στο Ξενοδοχείο Cecil

Η σεζόν κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 10 Φεβρουαρίου 2021. Από τον σκηνοθέτη Τζο Μπέρλιντζερ (“Συζήτηση με έναν Δολοφόνο: Τεντ Μπάντι”, “Paradise Lost”), το “Στη Σκηνή του Εγκλήματος: Εξαφάνιση στο Ξενοδοχείο Cecil” είναι η πρώτη σεζόν μιας νέας σειράς ντοκιμαντέρ που αποδομεί τη μυθολογία και το μυστήριο γύρω από διαβόητες τοποθεσίες σύγχρονων εγκλημάτων. Για σχεδόν έναν αιώνα, το ξενοδοχείο Cecil στο κέντρο του Λος Άντζελες ήταν συνδεδεμένο με τις πιο διαβόητες πράξεις της πόλης, από ξαφνικούς θανάτους μέχρι και τη φιλοξενία κατά συρροή δολοφόνων. 

Το 2013, η φοιτήτρια Ελίσα Λαμ διέμενε στο Cecil, προτού εξαφανιστεί και πυροδοτήσει έναν παροξυσμό των ΜΜΕ, κινητοποιώντας παράλληλα μια παγκόσμια κοινότητα από διαδικτυακούς ντετέκτιβ που ήθελαν οπωσδήποτε να διαλευκάνουν την υπόθεση. Η εξαφάνιση της Λαμ, το τελευταίο κεφάλαιο της σύνθετης ιστορίας του ξενοδοχείου, προσφέρει έναν ανατριχιαστικό και καθηλωτικό φακό σε μια από τις πιο φρικιαστικές τοποθεσίες του Λος Άντζελες.

News of the World

Η ταινία κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 10 Φεβρουαρίου. Το Netflix και η Universal Pictures παρουσιάζουν με υπερηφάνεια τον Τομ Χανκς στο “News of the World”, μια συγκινητική ιστορία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολ Γκρίνγκρας που τον ξανασμίγει για πρώτη φορά με τον πρωταγωνιστή της ταινίας του “Captain Phillips” από το 2013, η οποία διεκδίκησε βραβεία Καλύτερης Ταινίας. 

Πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, ο λοχαγός Τζέφερσον Κάιλ Κιντ (Χανκς), ένας βετεράνος τριών πολέμων, περιφέρεται πλέον από πόλη σε πόλη και αφηγείται αληθινές ιστορίες για τη ζωή προέδρων και βασιλισσών, ένδοξες έριδες, ολέθριες καταστροφές και συγκλονιστικές περιπέτειες από τα πέρατα του κόσμου.

Στις πεδιάδες του Τέξας, ο Κιντ συναντά τυχαία την Τζοχάνα (Χελένα Ζένγκελ, “System Crasher”), ένα 10χρονο κορίτσι που βρήκαν οι Κάιοα πριν από έξι χρόνια και το μεγάλωσαν ως δικό τους παιδί. Η Τζοχάνα, που βλέπει εχθρικά έναν άγνωστο για εκείνη κόσμο, πρέπει να επιστρέψει παρά τη θέλησή της στους βιολογικούς θείους της. 

Ο Κιντ δέχεται να παραδώσει το παιδί εκεί που σύμφωνα με τον νόμο ανήκει. Ταξιδεύοντας μαζί εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στην άγρια φύση, οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι με απίστευτες προκλήσεις, τόσο από το ανθρώπινο όσο και από το φυσικό περιβάλλον, καθώς αναζητούν ένα μέρος στο οποίο θα νιώσουν ότι ανήκουν.

Τη σκηνοθεσία του “News of the World” υπογράφει ο Γκρίνγκρας (franchise “Μπορν”, “Πτήση 93”) από σενάριο του Λουκ Ντέιβις (“Lion”), που βασίζεται στο υποψήφιο για Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ μπεστ σέλερ της Πολέτ Τζιλς. Την παραγωγή της ταινίας υπογράφουν ο Γκάρι Γκότσμαν (franchise “Mamma Mia!”, “Greyhound: Η μάχη του Ατλαντικού”), η Γκέιλ Μάτραξ (“Το Κορίτσι από τη Δανία”, “Ντόνι Μπράσκο”) και ο Γκρέγκορι Γκούντμαν (“22 Ιουλίου”, “8 Mile”). Διευθυντές παραγωγής είναι οι Στίβεν Σέρσιαν και Τορ Σμιντ.

Αγάπη στο Τετράγωνο

Η ταινία κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου 2021. Το Αγάπη στο Τετράγωνο είναι μια αισθηματική κωμωδία με κεντρική ηρωίδα τη δασκάλα Μόνικα που ζει και εργάζεται μυστικά ως μοντέλο (“Κλαούντια”) για να αποπληρώσει τα χρέη του πατέρα της. Κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, η πρωταγωνίστρια γνωρίζει τον γυναικά δημοσιογράφο Ένζο, ο οποίος αναγκάζεται να παίξει στο διαφημιστικό μετά από απαίτηση της αφεντικίνας και ερωμένης του, της Αλίτσια. Στη φωτογράφιση, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και τα δύο μοντέλα καταλήγουν να γίνουν οι χειρότεροι εχθροί.

Η Κόκκινη Κουκκίδα

Η ταινία κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου 2021. Η “Κόκκινη Κουκκίδα” είναι ένα σουηδικό θρίλερ δράσης με φόντο τα βουνά της Σουηδίας και κεντρικούς ήρωες τον Ντάβιντ και τη Νάντια, ένα ζευγάρι λίγο πριν από τα 30, αντιμέτωπο με έναν προβληματικό γάμο. Όταν η Νάντια μένει έγκυος, το ζευγάρι κάνει μια προσπάθεια να αναθερμάνει τη σχέση του και αποφασίζει να κάνει μια εκδρομή για σκι στην υπέροχη βόρεια Σουηδία.

Ένας καβγάς όμως με δύο ντόπιους κυνηγούς στέκεται αφορμή για να εξελιχτεί η ρομαντική τους εκδρομή σε εφιάλτη. Σύντομα, μια κόκκινη κουκκίδα λέιζερ εμφανίζεται στη σκηνή τους και αναγκάζονται βιαστικά να βρουν σωτηρία στην κρύα, ανελέητη άγρια φύση. Τελείως απομονωμένο στα βουνά, το ζευγάρι καταδιώκεται πλέον από αδίστακτους σκοπευτές, ενώ, παράλληλα με αυτό το σαδιστικό κυνηγητό, το παρελθόν των δύο νέων επιστρέφει και τους στοιχειώνει.

Ντάνι Ροβίρα: Μίσος

Το σταντ απ κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 12 Φεβρουαρίου 2021. Στη σκηνή του θεάτρου Soho Caixabank στη Μάλαγα, ο ηθοποιός Ντάνι Ροβίρα παρουσιάζει με πολλή ειλικρίνεια, πλάκα και χωρίς κανένα φίλτρο το πώς βλέπει τον άνθρωπο αυτήν την εποχή. Αν γελάτε με ξεπερασμένα αστεία, αν είστε βίγκαν, αν έχετε σκύλο ή γάτα, αν μπαίνετε συχνά στο Instagram, αν κάνετε ανακαινίσεις, αν είστε μητέρα ή ο ίδιος ο Αντόνιο Μπαντέρας, αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές γνωριμιών, αν είστε ευέξαπτοι…, ετοιμαστείτε: υπάρχει μίσος για όλους. Α! Μη νιώσετε προσβεβλημένοι!

Κηδείες α λα Μπερνάρντ

Η σεζόν κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 12 Φεβρουαρίου 2021. Το 2017, ο Ράιαν Μπερνάρντ άνοιξε τις πόρτες του Γραφείου Κηδειών Ρ. Μπερνάρντ, προσφέροντας πλήρη αλλά οικονομικά πακέτα κηδειών για να βοηθήσει την κοινότητά του να αντιμετωπίσει τα εκθετικά αυξανόμενα κόστη των κηδειών. Με τις οικογενειακές ιλαροτραγωδίες να βρίσκονται στο επίκεντρο, η οικογενειακή επιχείρηση παρέχει στην κοινότητα κορυφαία εξυπηρέτηση, φροντίδα και παρηγοριά, με μια δόση γέλιου στις δυσκολότερες στιγμές τους.

Λόγω της φύσης της δουλειάς τους, οι Μπερνάρντ δεν παραμελούν την αλληλοϋποστήριξη και έχουν τη δική τους μοναδική συνταγή για τη διατήρηση των σχέσεών τους: βασικό συστατικό είναι η κατανόηση, μαζί με μια πρέζα σαρκασμού και μια γεμάτη κουταλιά ειλικρίνειας. Αυτό το ανορθόδοξο γραφείο κηδειών μπορεί να το ξεπεράσει μόνο η ίδια η αντισυμβατική οικογένεια Μπερνάρντ.

Το Συνεργείο

Η σεζόν κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου 2021. Στο Συνεργείο πρωταγωνιστεί ο Κέβιν Τζέιμς ως επικεφαλής συνεργείου NASCAR για την πλασματική αγωνιστική ομάδα Μπόμπι Σπένσερ. Όταν ο ιδιοκτήτης παραιτείται και παραχωρεί την ομάδα στην κόρη του Κάθριν (Τζίλιαν Μούλερ), ο Τζέιμς πρέπει να προστατέψει τον εαυτό του και τους οδηγούς του από τις προσπάθειές της να  εκμοντερνίσει την ομάδα. Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Φρέντι Στρόμα, Σάρα Στάιλς, Γκάρι Άντονι Γουίλιαμς και Νταν Αντούτ ενώ κάνουν γκεστ εμφάνιση οι Πάρις Μπερέλς και Μπρους Μαγκίλ. 

Ο Τζεφ Λόουελ (“Το Ράντσο”, “Two and a Half Men”, “Spin City”) θα αναλάβει χρέη σεναριογράφου, showrunner και διευθυντή παραγωγής. Ο Άντι Φίκμαν (“Ο Μπάτσος του Mall 2”, “Παίζοντας με τη Φωτιά”) σκηνοθέτησε όλα τα επεισόδια και συμμετέχει στη διεύθυνση παραγωγής. Οι Τζέιμς, Τζεφ Σάσμαν (“The King of Queens”, “Ο Μπάτσος του Mall”) και Τοντ Γκάρνερ (“Tag”, “Τι Ρομαντικό!”, “Mortal Kombat”) θα συμμετέχουν επίσης στη διεύθυνση παραγωγής. Ο Ματ Σάμερς και ο Τιμ Κλαρκ θα συμμετέχουν στη διεύθυνση παραγωγής για το NASCAR.

AMEND: Ο Αγώνας για την Αμερική

Η σεζόν κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 17 Φεβρουαρίου 2021. Το “AMEND: Ο Αγώνας για την Αμερική” είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων που μελετά τη 14η Τροπολογία του Συντάγματος των Η.Π.Α. —η οποία το 1868 έδωσε την υπόσχεση για ελευθερία και ισότιμη προστασία για όλα τα άτομα— ως το πιο διαχρονικό γνώρισμα της δημοκρατίας στην Αμερική. Το “AMEND” κινείται πάνω σε έναν πρωτοποριακό αφηγηματικό άξονα, παρουσιάζοντας μια σειρά από αυθεντίες (Μαχερσάλα Αλί, Ντάιαν Λέιν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Πέντρο Πασκάλ, Γιάρα Σαχίντι και άλλες) που δίνουν πνοή σε λόγους και κείμενα των πιο ένθερμων υπέρμαχων και εχθρών της 14ης Τροπολογίας (όπως των Φρέντερικ Ντάγκλας, Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ και Άντριου Τζόνσον), καθώς και πληροφορίες από διαφορετικούς σύγχρονους πρωτοπόρους και ειδικούς. Με παρουσιαστή τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό Γουίλ Σμιθ που υπογράφει και τη διεύθυνση παραγωγής σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Emmy Λάρι Γουίλμορ, το “AMEND” είναι ένα δυνατό, πολυμεσικό ταξίδι στην ιστορία της Αμερικής που ωθεί τους θεατές να αναρωτηθούν τι είναι στ’ αλήθεια οι “Ηνωμένες Πολιτείες”.

Πίσω από τα Μάτια της

Η σεζόν κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 17 Φεβρουαρίου 2021. Η Σιμόνα Μπράουν υποδύεται τη Λουίζ, μια μόνη μητέρα που διατηρεί σχέση με το αφεντικό της, τον Ντέιβιντ (Τομ Μπέιτμαν), που είναι ψυχίατρος. Η ζωή της παίρνει παράξενη τροπή όταν αργότερα γίνεται φίλη με τη γυναίκα του, την Αντέλ (Ιβ Χιούσον), και βρίσκεται μπλεγμένη σε έναν ιστό μυστικών και ψεμάτων όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πρωταγωνιστεί επίσης ο Ρόμπερτ Αραμάγιο ενώ την παραγωγή του Πίσω από τα Μάτια της υπογράφει η Left Bank Pictures (Το Στέμμα). Το σενάριο, που βασίζεται στο δημοφιλές μυθιστόρημα της Σάρα Πίνμπορο, υπογράφουν οι Στιβ Λάιτφουτ και Άντζελα Λαμάνα.

Πελέ

Η ταινία κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 23 Φεβρουαρίου 2021. Αυτό το ντοκιμαντέρ διηγείται την ιστορία του θρυλικού ποδοσφαιριστή Πελέ, το κυνήγι του για τελειότητα και τον μύθο που διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από περιεχόμενο συνεντεύξεων του Πελέ που προβάλλονται για πρώτη φορά, η ταινία περιλαμβάνει επίσης απίστευτα πλάνα και συνεντεύξεις με θρυλικούς πρώην συμπαίκτες του, όπως, μεταξύ άλλων, οι Ζαγκάλο, Ζαϊρζίνιο και Ριβελίνο.

Η ιστορία ανατρέχει στη 12ετή περίοδο κατά την οποία ο Πελέ, ο μόνος που έχει κερδίσει τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, γίνεται από νεαρός σούπερ σταρ το 1958 εθνικός ήρωας το 1970, σε μια ακραία και ταραγμένη για την ιστορία της Βραζιλίας εποχή. Τη σκηνοθεσία του “Πελέ” έχει αναλάβει ο Ντέιβιντ Τράιχορν και ο Μπεν Νίκολας, την παραγωγή η Pitch Productions και τη διεύθυνση παραγωγής ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κέβιν Μακντόναλντ.

Media Τελευταίες ειδήσεις