Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Netflix: 15 σειρές και ταινίες που πρέπει να δεις τον Ιανουάριο

Netflix: 15 σειρές και ταινίες που πρέπει να δεις τον Ιανουάριο

NETFLIX: Τον Δεκέμβριο του 2020 είχαμε την ευκαιρία να δούμε σπουδαίες ταινίες παραγωγής του Netflix, όπως το “Mank” του Ντέιβιντ Φίντσερ, μια ταινία την οποία περίμενε να κανει ο σκηνοθέτης εδώ και τρεις δεκαετίες, το “Ma Rainey’s Black Bottom” με πρωταγωνιστή τον αδικοχαμένο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, αλλα και το “The Midnight Sky” του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Ιανουάριος του 2020 μπήκε δυνατά για το Netflix, καθώς ο γίγαντας συνεχούς ροής ανακοίνωσε το νέο περιεχόμενο που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές του στην Ελλάδα τον πρώτο μήνα του έτους, στο οποίο περιλαμβάνονται πρωτότυπες κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές που θα τους κρατήσουν παρέα όσο συνεχίζουν να βρίσκονται κλεισμένοι στο σπίτι.

Δείτε 15 από τις πιο σημαντικές ταινίες και σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Ιανουάριο 2021 στο Netflix.

Μινιμαλισμός: Less Is Now

Η ταινία κυκλοφόρησε από 1 Ιανουαρίου. Ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος από το δημοφιλές απόφθεγμα “Less is more” (Το λιγότερο είναι περισσότερο), που διαδόθηκε από τον αρχιτέκτονα Λούντβιχ Μις βαν ντερ Ρόε (1886–1969), ο οποίος χρησιμοποίησε αυτόν τον αφορισμό για να περιγράψει τη σχεδιαστική αισθητική του. Η μέθοδός του συνιστούσε τη διάταξη των απαραίτητων στοιχείων ενός κτιρίου με σκοπό τη δημιουργία της απόλυτης απλότητας. Οι Μινιμαλιστές αναδιατύπωσαν αυτήν τη φράση, με σκοπό να δημιουργήσουν μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης για την καταναλωτική κουλτούρα του σήμερα: “είναι πλέον η ώρα για τα λιγότερα”.

Headspace: Οδηγός Διαλογισμού

Η σεζόν έκανε πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου 2021. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξεκινήστε τη νέα χρόνια δείχνοντας καλοσύνη στο μυαλό σας με τη νέα πρωτότυπη σειρά του Netflix Headspace: Οδηγός Διαλογισμού. Μέσα σε οκτώ επεισόδια κινουμένων σχεδίων, ο Άντυ Πάντικομπ —πρώην βουδιστής μοναχός και συνιδρυτής της αγαπημένης σε όλο τον κόσμο εφαρμογής για διαλογισμό Headspace— εξηγεί στους θεατές τα οφέλη και την επιστήμη του διαλογισμού. Κάθε 20λεπτο επεισόδιο παρουσιάζει μια διαφορετική τεχνική ενσυνειδητότητας που μας βοηθά να εξασκούμε τον διαλογισμό —εστιάζοντας σε θέματα όπως το στρες, τον θυμό και την απαγκίστρωση— και κλείνει με οδηγίες για διαλογισμό που λειτουργούν ως ο επίλογος κάθε κεφαλαίου. Το Headspace: Οδηγός Διαλογισμού χαρίζει μια στιγμή ηρεμίας και δείχνει πόσο εύκολος και ευπρόσιτος είναι για όλους ο διαλογισμός. Το Headspace: Οδηγός Διαλογισμού είναι η πρώτη από τις τρεις σειρές της Headspace και της Vox Media Studios, ενώ θα ακολουθήσει το Headspace Guide to Sleep και μια διαδραστική εμπειρία.  

Cobra Kai

Η σεζόν 3 έκανε πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου. Το Cobra Kai διαδραματίζεται 30 χρόνια μετά το Πρωτάθλημα Αλ Βάλεϊ του 1984, όπου ο επιτυχημένος πλέον Ντάνιελ Λαρούσο (Ραλφ Μάτσιο) πασχίζει να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στη ζωή του και την καθοδήγηση του κύριου Μιγιάγκι, ενώ πρέπει παράλληλα να αντιμετωπίσει τον παλιό του αντίπαλο, τον ξεπεσμένο Τζόνι Λόρενς (Γουίλιαμ Ζάμπκα), που έχει ανοίξει ξανά την κακόφημη σχολή καράτε Κόμπρα Κάι και αναζητά εξιλέωση.

Borning: Καυτή Άσφαλτος 3

Η ταινία κυκλοφορεί από 2 Ιανουαρίου. Η άσφαλτος καίει, τα λάστιχα φλέγονται. Φτιαγμένα αυτοκίνητα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τον ορεινό δρόμο του Τρόλστιγκεν στη Νορβηγία μέσω της Σουηδίας και της Δανίας με προορισμό το Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία. Εκεί, ο Ρόι (Άντερς Μπάασμο Κρίστιανσεν) πρέπει να βγει νικητής σε έναν αγώνα, αλλιώς θα χάσει την αρραβωνιαστικιά του, τη Σίλβια (Τζένι Σκάβλαν). Ένα στοίχημα που έβαλε αυτός ο πωρωμένος με τα αυτοκίνητα την ημέρα του γάμου του μετά από πολλά ποτά με την αντίπαλό του, τη Ρόμπιν (Αλεξάντρα Μαρία Λάρα), που διεκδικεί κι αυτή την καρδιά της όμορφης νύφης. Στο αστείο και ανώμαλο οδικό ταξίδι, ο Ρόι δεν γνωρίζει μόνο σκληρούς αντιπάλους (Χένινγκ Μπάουμ από τους The BossHoss) και όμορφες γυναίκες (Ρούμπι Ο. Φι), αλλά πολύ σύντομα καταδιώκεται και από την αστυνομία (Μίλαν Πέσελ, Πέτερ Κουρτ). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά: ο Ρόι έρχεται αντιμέτωπος και με δύο συνονόματους (Κόστια Ούλμαν), την ντόπια μεγάλη καλλιτέχνιδα Βένκε Μίρε και ένα πτώμα στο πορτ μπαγκάζ. Το κερασάκι στην τούρτα; Το αυτοκίνητό του ξαφνικά εξαφανίζεται. Δεν το βάζει όμως κάτω, γιατί “ο αγώνας τελειώνει στο τέρμα του”.

Το Μπινελίκι και η Ιστορία του

Η σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου 2021. Εκπαίδευση στις βωμολοχίες: το μάθημα Ιστορίας που δεν ξέρατε ότι χρειαζόσασταν. Το Μπινελίκι και η Ιστορία του, με παρουσιαστή τον Νίκολας Κέιτζ, είναι μια εκρηκτική σειρά γεμάτη βωμολοχίες που εξερευνά την προέλευση, την καθημερινή χρήση, την επιστήμη και τον πολιτιστικό αντίκτυπο των υβριστικών λέξεων. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς στην ετυμολογία, την ποπ κουλτούρα, την ιστορία και την ψυχαγωγία, η σειρά έξι επεισοδίων μελετά σε βάθος την προέλευση αγγλικών υβριστικών λέξεων όπως λ.χ. “F**k”, “Sh*t”, “B*tch”, “D**k”, “Pu**y” και “Damn”. 

Η Ζωή μετά τον Θάνατο

Η σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 6 Ιανουαρίου 2021. Από τη σκηνοθέτρια και διευθύντρια παραγωγής Ρίκι Στερν (Υπόθεση Ρόου: Αμβλώσεις στις ΗΠΑ, Joan Rivers: A Piece of Work) και βασισμένο στο βιβλίο της μπεστ σέλερ συγγραφέα και δημοσιογράφου Λέσλι Κιν, το Η Ζωή μετά τον Θάνατο είναι μια ερευνητική σειρά που εξερευνά σε βάθος την πιθανότητα ύπαρξης της μεταθανάτιας ζωής. Μέσα σε έξι επεισόδια, το Η Ζωή μετά τον Θάνατο μελετά ερωτήματα που μας απασχολούν εδώ και πολλά χρόνια: Τι σημαίνει πεθαίνω; Είναι ο θάνατος το τέλος της ύπαρξής μας; Συνδυάζοντας πρωτοποριακές νέες έρευνες με προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν βρεθεί κοντά στον -ή ακόμα βίωσαν τον- θάνατο, η σειρά παρασύρει τους θεατές σε ένα μοναδικό ταξίδι σε έναν κόσμο εκτός της ανθρώπινης ύπαρξης όπως τη γνωρίζουμε.

Τα Θραύσματα μιας Γυναίκας

Η ταινία κυκλοφορεί από 7 Ιανουαρίου. Η Μάρθα  και ο Σον,  ένα ζευγάρι από τη Βοστόνη, περιμένουν παιδί, αλλά η ζωή τους αλλάζει οριστικά όταν η γέννηση του μωρού στο σπίτι έχει μια ασύλληπτη, τραγική κατάληξη. Για έναν χρόνο, η Μάρθα βιώνει μια οδύσσεια, αφού παράλληλα με τη θλίψη της πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς σχέσεις με τον Σον και την αυταρχική της μητέρα (Έλεν Μπέρστιν), καθώς και με τη μαία (Μόλι Πάρκερ) που έχει κατηγορηθεί δημοσίως και την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο. Σε σκηνοθεσία Κορνέλ Μουντρούτσο (“Λευκός Θεός”, βραβείο Prix Un Certain Regard, 2014), σενάριο Κάτα Βέμπερ και διεύθυνση παραγωγής Μάρτιν Σκορσέζε, η ταινία “Τα Θραύσματα μιας Γυναίκας” αφηγείται μια βαθιά προσωπική, σκληρή και εξαιρετική ιστορία για μια γυναίκα που μαθαίνει να ζει βιώνοντας παράλληλα μια προσωπική απώλεια.

Φαντάσου ότι Είσαι σε μια Πόλη

Η σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου 2021. Η Φραν Λίμποβιτς ξέρει τι της αρέσει και τι δεν της αρέσει. Μάλιστα, δεν θα περιμένει να τη ρωτήσετε για να σας το πει. Επί δεκαετίες, η κριτικός και δοκιμιογράφος εκφράζει τις απόψεις της με απείθαρχο πάντα τρόπο κι ορισμένες φορές με μια δόση γκρίνιας. Η Λίμποβιτς, Νεοϋορκέζα ως το κόκκαλο, έκανε τέχνη την ειλικρίνεια, συνδυάζοντας τις λογικές παρατηρήσεις της σχετικά με την πόλη και τους κατοίκους της με έναν δυναμικό, συνεχή σχολιασμό που δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Διαμορφώνοντας τις σκέψεις της Λίμποβιτς σε έναν ξεκαρδιστικό οδηγό που κάθε Νεοϋορκέζος έχει ευχηθεί να είχε κάποια στιγμή στη ζωή του, το “Φαντάσου ότι Είσαι σε μια Πόλη” δίνει βήμα σε μια κλασική αστική φωνή για θέματα που περιλαμβάνουν τους τουρίστες, τα χρήματα, τους υπόγειους σιδηροδρόμους και τις τέχνες έως και το, όχι και τόσο απλό, περπάτημα στην Times Square — υπάρχει σωστός τρόπος για να το κάνεις. Παράλληλα, έρχεται στο προσκήνιο το παρελθόν της ίδιας της Λίμποβιτς: μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από αδιάκοπη περιέργεια και αναζωογονητική ανεξαρτησία.

Σε σκηνοθεσία του επί χρόνια φίλου της Λίμποβιτς, Μάρτιν Σκορσέζε, και διανθισμένο με τις πνευματώδεις απόψεις του για την πόλη που γνωρίζει όσο λίγοι, το “Φαντάσου ότι Είσαι σε μια Πόλη” είναι μια διπλή δόση νεοϋορκέζικης νοοτροπίας που χαρίζει στιγμές απόλαυσης, οργής και αναγνώρισης σε εκείνους που λατρεύουν αυτήν την πόλη τόσο βαθιά όσο κι εκείνοι.

Το Δίλημμα του Αζίζ

Η ταινία κυκλοφορεί από 8 Ιανουαρίου 2021. Μια ολοκαίνουργια ταινία από τους αδελφούς Ταϊλάν. Το Azizler αφηγείται την ιστορία του Αζίζ ο οποίος βιώνει μια υπαρξιακή κρίση από τότε που άρχισε να λαχταρά τη νιότη του και να νιώθει δυστυχισμένος με τη δουλειά και την προσωπική του ζωή, την οποία του στερούν η αδελφή του και η οικογένειά της που μένουν μαζί του εδώ και κάποιο καιρό. Η σχέση του με την κοπέλα του εδώ και τέσσερα χρόνια δεν περνά κι αυτή την καλύτερή της φάση και ο Αζίζ αισθάνεται την επιθυμία να την τελειώσει! Θέλει πίσω τη χαμένη του ελευθερία και εκεί που δεν το περιμένει του δίνεται μια ευκαιρία να απαλλαχθεί από τη μαύρη τρύπα που είναι εγκλωβισμένος. Ωστόσο, συνειδητοποιεί ότι γίνεται ένας παθολογικός ψεύτης, σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει επιστροφή.

Σε σενάριο Μπερκούν Ογιά, τον χαρακτήρα του Αζίζ ζωντανεύει ο υπερταλαντούχος Ενγκίν Γκιουναϊντίν ο οποίος πρωταγωνιστεί δίπλα στους καταξιωμένους ηθοποιούς Χαλούκ Μπίλγκινερ, Μπινούρ Καγιά, Όνερ Ερκάν, Φατίχ Αρτμάν και Ιρέμ Σακ. 

Κρακ: Κοκαΐνη, Διαφθορά και Συνωμοσίες

Η ταινία κυκλοφορεί από 11 Ιανουαρίου 2021. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η επιδημία του κρακ σάρωσε τις φτωχές γειτονιές της Αμερικής όπως ένα τσουνάμι, αφήνοντας πίσω της ένα χάος. Δεκαετίες μετά, οι καταστροφικές συνέπειες είναι ακόμα πολύ ορατές στις ζωές των ανθρώπων, τις οικογένειες και τις κοινότητες. Το “Κρακ: Κοκαΐνη, Διαφθορά και Συνωμοσίες” δεν διερευνά μονάχα τις επιπτώσεις του ναρκωτικού σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και τις σκοτεινές ρίζες της κρίσης και την επακόλουθη, συνεχιζόμενη περιθωριοποίηση των ανθρώπων μη ευρωπαϊκής καταγωγής που βρίσκονται αιχμάλωτοι των αμερικανικών φυλακών και των συστημάτων υγείας.

Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου

Η σεζόν κάνει πρεμιέρα 13 Ιανουαρίου 2021. Η σειρά ντοκιμαντέρ μίας σεζόν του Netflix Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου αφηγείται την καθηλωτική αληθινή ιστορία της καταδίωξης και της σύλληψης ενός από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους στην αμερικανική ιστορία. Το ζεστό καλοκαίρι του 1985, ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτύπησε το Λος Άντζελες, μαζί με μια σειρά δολοφονιών και σεξουαλικών κακοποιήσεων, οι οποίες έμοιαζαν αρχικά ασύνδετες. Τα θύματα ήταν άντρες, γυναίκες και παιδιά. Οι ηλικίες τους ήταν μεταξύ 6 και 82 ετών. Έμεναν σε διαφορετικές γειτονιές και προέρχονταν από διαφορετικά φυλετικά περιβάλλοντα και κοινωνικοοικονομικά επίπεδα. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία εγκλημάτων δεν υπήρξε ένας μεμονωμένος κατά συρροή δολοφόνος που να είναι υπεύθυνος για τόσο πολλά φρικαλέα εγκλήματα.  Με εχθρό τον χρόνο, ο νεαρός ντετέκτιβ Γκιλ Καρίλο από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες και ο θρυλικός ερευνητής ανθρωποκτονιών Φρανκ Σαλέρνο προσπαθούν να σταματήσουν αυτό το νυχτόβιο τέρας. Καθώς δούλευαν ακούραστα για να λύσουν την υπόθεση, τα ΜΜΕ ακολουθούσαν τα ίχνη τους και πανικός κυρίευσε την Καλιφόρνια.

Φονική Ζώνη

Η ταινία κυκλοφορεί από 15 Ιανουαρίου 2021. Στο κοντινό μέλλον, ένας πιλότος drone, ο Χαρπ (Ντάμσον Ίντρις), υποχρεώνεται να πάει σε μια εμπόλεμη ζώνη και να συνεργαστεί με ένα ανδροειδές, τον Λίο (Άντονι Μακί), για να εντοπίσει μια συσκευή που προορίζεται να καταστρέψει τον κόσμο, προτού φτάσουν σ’ αυτήν οι αντιστασιακοί. Τη “Φονική Ζώνη” σκηνοθετεί ο Μίκαελ Χάφστρομ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μίκαελ Χάφστρομ. ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μπεν Πιου, Έρικα Στάινμπεργκ, Μπράιαν Καβάνο-Τζόουνς, Άντονι Μακί, Τζέισον Σπάιρ. ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΣΤ: Άντονι Μακί (Λίο), Ντάμσον Ίντρις  (Χαρπ), Ένζο Τσιλέντι (Μίλερ), Έμιλι Μπίτσαμ (Σοφία), Μάικλ Κέλι (Έκχαρτ), και Πίλου Ασμπέκ (Βίκτορ Κόβαλ). ΣΕΝΑΡΙΟ: Ρομπ Γιέσκομπ και Ρόουαν Άταλι. ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ρομπ Γιέσκομπ.

Απογοήτευση

Η σεζόν 3 κάνει πρεμιέρα 15 Ιανουαρίου 2021. Από το δημιουργικό μυαλό του Ματ Γκρέινινγκ έρχεται το “Απογοήτευση”, η κωμική σειρά φαντασίας κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, η οποία παρουσιάζει τους μεσαιωνικούς μπελάδες της αλκοολικής νεαρής πριγκίπισσας Μπιν, του δυναμικού ξωτικού και φίλου της, του Έλφο, και του προσωπικού της δαίμονα Λούσι. Στην πορεία, η εκκεντρική τριάδα γνωρίζει ογκρ, γοργόνες, θαλάσσιους ελέφαντες και πολλούς ελαφρόμυαλους ανθρώπους, ενώ ανακαλύπτει το κρυμμένο μυστήριο της Ονειροχώρας.

Ο ενθουσιασμός εντείνεται στο 3ο Μέρος της “Απογοήτευσης”, καθώς η Μπιν συνεχίζει να αναπτύσσει τη δύναμή της και να ακολουθεί το πεπρωμένο της. Καθώς οι ατρόμητοι φίλοι φεύγουν για να ανακαλύψουν νέους κόσμους, μπορεί και να ανακαλύψουν ότι, πράγματι, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι.

Στη σειρά ακούγονται οι φωνές των ταλαντούχων Άμπι Τζέικομπσον (“Μπιν”), Έρικ Άντρε (“Λούσι”) και Νατ Φάξον (“Έλφο”), καθώς και των Τζον ΝτιΜάτζιο, Μπίλι Γουέστ, Μορίς Λαμάρς, Τρες Μακνίλ, Ντέιβιντ Χέρμαν, Ματ Μπέρι, Τζένι Μπάτεν, Ριτς Φούλτσερ, Νόελ Φίλντινγκ και Λούσι Μοντγκόμερι.

Bling Empire

Η σεζόν κάνει πρεμιέρα 15 Ιανουαρίου 2021. Το “Bling Empire” παρακολουθεί μια παρέα από πάμπλουτους Ασιάτες και Αμερικανούς ασιατικής καταγωγής (άσπονδους) φίλους στο Λος Άντζελες που επιδίδονται καθημερινά σε εντυπωσιακά πάρτι και ξέφρενα πανάκριβα ψώνια. Μην ξεγελιέστε όμως από τα κραυγαλέα λούσα. Μπορεί οι φίλοι αυτοί να διαχειρίζονται επιχειρήσεις πολλών εκατομμυρίων και να ταξιδεύουν τον κόσμο, ταυτόχρονα ξέρουν πολύ καλά να κρατούν, αλλά και να μαρτυρούν, μυστικά. Και να είστε σίγουροι ότι τα μυστικά δεν βρίσκονται σε έλλειψη.

Ο Λευκός Τίγρης

Η ταινία κυκλοφορεί από 22 Ιανουαρίου 2021. Ο Μπαλράμ Χαλγουέι (Αντάρς Γκουράβ) αφηγείται το επικό και γεμάτο μαύρο χιούμορ ταξίδι του για να γίνει από φτωχός χωριάτης ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στη σύγχρονη Ινδία. Ο πανέξυπνος και φιλόδοξος νεαρός μας ήρωας καταφέρνει να προσληφθεί ως οδηγός του Ασόκ (Ρατζκουμάρ Ράο) και της Πίνκι (Πριγιάνκα Τσόπρα-Τζόνας), οι οποίοι μόλις επέστρεψαν από την Αμερική. Η κοινωνία έχει εκπαιδεύσει τον Μπαλράμ να είναι ένα πράγμα —υπηρέτης— και ως εκ τούτου καθιστά τον εαυτό του απαραίτητο στους πλούσιους κυρίους του. Ύστερα όμως από ένα βράδυ προδοσίας, συνειδητοποιεί με πόση μεγάλη διαφθορά εκείνοι θα συμπεριφερθούν για να τον παγιδεύσουν και να σωθούν. Λίγο πριν χάσει τα πάντα, ο Μπαλράμ επαναστατεί ενάντια σε ένα στημένο και άνισο σύστημα και καταφέρνει να γίνει ένας μοναδικός μάστερ. Βασισμένο στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα των New York Times που βραβεύτηκε το 2008 με Μπούκερ.

Media Τελευταίες ειδήσεις