Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Netflix: 5 από τις καλύτερες ταινίες που μπορείτε να δείτε αυτή την στιγμή

Netflix: 5 από τις καλύτερες ταινίες που μπορείτε να δείτε αυτή την στιγμή

Ο λόγος που η γνωστή πλατφόρμα streaming, Netflix, παραμένει τόσο επιτυχημένη και δημοφιλής μέχρι σήμερα είναι ότι πραγματικά προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα. Διαθέτει πολλές σειρές και ταινίες που συναγωνίζονται αυτές που μπορείτε να δείτε στο σινεμά, ωστόσο, είναι δύσκολο να συμβαδίζεις με ό,τι προστίθεται στην υπηρεσία ροής κάθε μήνα.

Ψάξαμε στην εκτενή βιβλιοθήκη του Netflix και ξεχωρίσαμε 5 ταινέις από τις καλύτερες ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή την στιγμή.

Glass Onion (2022)

Ο παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Μπενουά Μπλαν πηγαίνει στην Ελλάδα για να ξεσκεπάσει ένα μυστήριο που αφορά έναν δισεκατομμυριούχο και την ετερόκλητη ομάδα φίλων του.

Ο Μπενουά Μπλαν επιστρέφει για να ξετυλίξει το κουβάρι στη νέα ταινία μυστηρίου του Ράιαν Τζόνσον. Σε αυτήν την καινούργια περιπέτεια, ο ατρόμητος ντετέκτιβ βρίσκεται σε μια πολυτελή έπαυλη σε ένα ελληνικό νησί, αλλά το πώς και το γιατί βρέθηκε εκεί είναι ένας από τους πολλούς γρίφους.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Μπλαν συναντά μια χαρακτηριστικά ετερόκλητη παρέα φίλων που έλαβαν την πρόσκληση του δισεκατομμυριούχου Μάιλς Μπρον για την ετήσια συνάντησή τους.

Στη λίστα των καλεσμένων συγκαταλέγονται ο πρώην συνεταίρος του Μάιλς, Άντι Μπραντ, η τρέχουσα κυβερνήτρια του Κονέκτικατ, Κλερ Ντεμπέλα, ο ιδιοφυής επιστήμονας Λάιονελ Τουσέν, η σχεδιάστρια μόδας και πρώην μοντέλο, Μπέρντι Τζέι, με την επιμελή βοηθό της, Πεγκ, και ο influencer Ντιουκ Κόντι με τη φιλενάδα του, Ουίσκι. Όπως σε όλα τα μυστήρια φόνου που σέβονται τον εαυτό τους, κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του μυστικά, ψέματα και κίνητρα. Όταν κάποιος πεθαίνει, όλοι είναι ύποπτοι.

Επιστρέφοντας στο franchise που ξεκίνησε, ο υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής Ράιαν Τζόνσον γράφει και σκηνοθετεί την ταινία Glass Onion: Στα Μαχαίρια και συγκεντρώνει ένα καστ πολλών αστέρων, που περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά τον Ντάνιελ Κρεγκ μαζί με τον Έντουαρντ Νόρτον, την Τζανέλ Μονέ, την Κάθριν Χαν, τον Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, την Τζέσικα Χένγουικ, τη Μάντελιν Κλάιν, καθώς και τους Κέιτ Χάντσον και Ντέιβ Μπαουτίστα.

The Mother (2023)

Η ταινία εστιάζει σε μια πληρωμένη δολοφόνο η οποία δίνει την κόρη της για υιοθεσία γι να την προστατέψει από το άκρως επικίνδυνο περιβάλλον στο οποίο ζει.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά, η ζωή της μικρής κρέμεται σε μια κλωστή και η Τζένιφερ Λόπεζ επιστρέφει για να την σώσει.

White Noise (2022)

Ένας πανεπιστημιακός καθηγητής με άγχος θανάτου και η εξαμελής οικογένειά του έρχονται αντιμέτωποι με μια τοξική διαρροή που σπέρνει τον πανικό στην πόλη τους.

Ξεκαρδιστική αλλά και τρομακτική, λυρική και παράδοξη, συνηθισμένη και ταυτόχρονα αποκαλυπτική, η ταινία «Λευκός Θόρυβος» δραματοποιεί τις προσπάθειες μιας σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας να αντεπεξέλθει στις τετριμμένες συγκρούσεις της καθημερινής ζωής, παλεύοντας παράλληλα με τα οικουμενικά μυστήρια της αγάπης, του θανάτου και της πιθανότητας να ευτυχήσει κανείς σε έναν αβέβαιο κόσμο.

Luther: The Fallen Sun (2023)

Στοιχειωμένος από έναν άλυτο φόνο, ο ευφυής αλλά ξεπεσμένος ντετέκτιβ του Λονδίνου, Τζον Λούθερ, δραπετεύει από τη φυλακή και κυνηγά έναν κατά συρροή δολοφόνο.

Στο «Luther: Ο Έκπτωτος», την επική συνέχεια της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς που διασκευάστηκε σε ταινία, ένας φρικτός κατά συρροή δολοφόνος τρομοκρατεί το Λονδίνο, ενώ ο λαμπρός αλλά ντροπιασμένος ντετέκτιβ Τζον Λούθερ (Ίντρις Έλμπα) παραμένει φυλακισμένος.

Στοιχειωμένος από την αποτυχία του να συλλάβει τον ψυχοπαθή του κυβερνοχώρου που τώρα τον κοροϊδεύει, ο Λούθερ αποφασίζει να δραπετεύσει για να ολοκληρώσει τη δουλειά του πάση θυσία. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Σίνθια Ερίβο, Άντι Σέρκις και Ντέρμοτ Κρόουλι, ο οποίος επιστρέφει ως Μάρτιν Σενκ.

Πινόκιο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο πολυβραβευμένος θρύλος του stop-motion Μαρκ Γκούσταφσον αναπλάθουν το κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι.

Το παραμύθι γύρω από το θρυλικό ξύλινο αγόρι, με μια ευφάνταστη ιστορία που βάζει τον Πινόκιο σε μια μαγευτική περιπέτεια η οποία υπερβαίνει κόσμους και αποκαλύπτει τη ζωογόνο δύναμη της αγάπης.

Media Τελευταίες ειδήσεις