Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Netflix: 8 ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που αξίζει να παρακολουθήσετε

Netflix: 8 ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που αξίζει να παρακολουθήσετε

Οι ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο κοινό, και όχι άδικα, καθώς ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία σε σχέση με την μυθοπλασία, δεδομένου ότι οι σκηνοθέτες, σε συνδυασμό πάντα με τις δυνατότητες της μεγάλης οθόνης, αφηγούνται με περίτεχνο τρόπο αληθινά γεγονότα και καταστάσεις που θα μπορούσαν να συμβούν στον καθένα μας.

Σίγουρα θα ήταν δύσκολο να εφεύρουν τις ιστορίες πίσω από κλασικές ταινίες, όπως το American Gangster για τον ναρκοβαρόνο του Χάρλεμ Φρανκ Λούκας, ή το πιο πρόσφατο “Mank”, με τον Γκάρι Όλντμαν να υποδύεται τον αλκοολικό σεναριογράφο του “Πολίτη Κέιν”, Χέρμαν Τζ. Μάνκιεβιτς, το όνομα του οποίου σχεδόν χάθηκε στην κινηματογραφική λήθη.

Αν λοιπόν είστε φαν των ταινιών που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, επιλέξαμε μερικές ταινίες τέτοιου είδους που είναι διαθέσιμες αυτή την στιγμή στο Netflix.

Mank: Το Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’30 επαναπροσδιορίζεται μέσα από τη ματιά του καυστικού κοινωνικού σχολιαστή και αλκοολικού σεναριογράφου Χέρμαν Τζ. Μάνκιεβιτς που παλεύει να ολοκληρώσει το σενάριο της ταινίας “Πολίτης Κέιν” του Όρσον Γουέλς. Πρωταγωνιστούν Γκάρι Όλντμαν, Αμάντα Σέιφριντ, Λιλι Κόλινς και Τσαρλς Ντανς.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις