Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Netflix: Αυξάνει τις τιμές του σε ΗΠΑ και Καναδά – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Netflix: Αυξάνει τις τιμές του σε ΗΠΑ και Καναδά – Τι ισχύει για την Ελλάδα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το Netflix αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες streaming αγαπημένων σειρών και ταινιών, όμως οι συνδρομητές της αναστατώθηκαν όταν έμαθαν ότι θα αυξηθούν ξανά οι τιμές στα πακέτα της.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του Netflix αυξήθηκε για τους συνδρομητές των ΗΠΑ και του Καναδά. Σύμφωνα με το Reuters, η τιμή του βασικού πακέτου κοστολογείται στα 9,99 δολάρια το μήνα (αύξηση 1 δολαρίου), του standard στα 15,49 δολάρια το μήνα (αύξηση 1,5 δολαρίου) και για το premium στα 19,99 δολάρια το μήνα (αύξηση 2 δολαρίων) στις ΗΠΑ.

Για τον Καναδά, το βασικό πακέτο δεν είχε αύξηση στην τιμή του, ωστόσο του standard αυξήθηκε κατά 1,5 δολάριο (πλέον κοστίζει 16,49 δολάρια από 14,99 δολάρια) και του premium κατά 2 δολάρια (κοστίζει 20,99 δολάρια από 18,99). Μάλιστα, η μετοχή της πλατφόρμας αυξήθηκε κατά 2% μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης.

Όπως δήλωσε και ένα εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο Reuters «κατανοούμε ότι οι άνθρωποι πλέον έχουν περισσότερες επιλογές διασκέδασης από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερη εμπειρία στα μέλη μας. Ενημερώνουμε τις τιμές μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Όπως πάντα, προσφέρουμε μια σειρά από πακέτα ώστε τα μέλη να μπορούν να επιλέξουν μια τιμή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό τους».

Παρόλα αυτά, οι τιμές των πακέτων σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν έχουν επηρεαστεί και δεν έχει ανακοινωθεί και κάτι για ενδεχόμενη αύξησή τους. Όμως, δεν θα είναι απίθανο να αυξηθούν οι τιμές, τη στιγμή που η πλατφόρμα έχει να ανταγωνιστεί και άλλες όπως το Disney+, το HBO Max και το Amazon Prime.

Media Τελευταίες ειδήσεις