Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Άννα Αδριανού: Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να γίνουν ηθοποιοί έχουν μεγάλο «εγώ»

Άννα Αδριανού: Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να γίνουν ηθοποιοί έχουν μεγάλο «εγώ»

“Αλλά όπως καθετί που τρέφει τον εγωισμό μας, έτσι κι αυτό, γίνεται επικίνδυνο για την ψυχική μας υγεία και για την ίδια την τέχνη μας” ανέφερε η Άννα Αδριανού.

Στο περιοδικό Λοιπόν και στην Νάνσυ Νικολαϊδου μίλησε η Άννα Αδριανού για την υποκριτική και το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ηθοποιός.

Πώς ξεπερνά ένας νέος και φιλόδοξος ηθοποιός τον εγωισμό του και αφιερώνεται στην υποκριτική, προσεγγίζοντάς την ως λειτούργημα; Προβληματιστήκατε από τέτοιου είδους σκέψεις στα πρώτα βήματα σας;

Για να είμαστε ειλικρινείς οι άνθρωποι που αποφασίζουν να γίνουν ηθοποιοί, έχουν μεγάλο «εγώ» και νιώθουν την ανάγκη να το ικανοποιήσουν μέσα από ένα επάγγελμα που τους βάζει στα φώτα και τους ανταμείβει με αναγνωρισιμότητα και χειροκροτήματα.

Αλλά όπως καθετί που τρέφει τον εγωισμό μας, έτσι κι αυτό, γίνεται επικίνδυνο για την ψυχική μας υγεία και για την ίδια την τέχνη μας. Για να την υπηρετήσεις αληθινά, χρειάζεται δουλειά, ταπεινότητα, αρετή και τόλμη. Ο ηθοποιός λοιπόν πρέπει να δουλέψει διπλά με τον εαυτό του για να μειώσει τον εγωισμό και να γίνει ένας αληθινός εργάτης της τέχνης γιατί μόνο έτσι θα βρει την πραγματική δημιουργικότητα και τη χαρά που δίνει η αγάπη για τη δουλειά μας.

Όπως συμβαίνει με καθετί που αγαπάμε, η ευτυχία και η πληρότητα έρχονται μέσα από αυτά που δίνουμε σ’ αυτό κι όχι μόνο απ’ αυτά που παίρνουμε.

Media Τελευταίες ειδήσεις