Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Από θύμα έγινε θύτης: «θέλω να ματώνω μύτες και να μαυρίζω μάτια»!

Από θύμα έγινε θύτης: «θέλω να ματώνω μύτες και να μαυρίζω μάτια»!

Μια σκληρή πραγματικότητα με πολλούς από τους έμμεσα εμπλεκόμενους να προσπαθούν να κρατούν αποστάσεις… ασφαλείας, αγνοώντας όμως τις συνέπειες.

Τον τελευταίο καιρό με αφορμή τα όσα συνέβαιναν στη «Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων» και που οδήγησαν στο θάνατο τον Βαγγέλη Γιακουμάκη η λέξη «bullying» έχει μπει στην καθημερινότητά μας. Όχι γιατί δεν υπήρχε αλλά γιατί δεν της δίναμε τη δέουσα σημασία. Τα στοιχεία που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά και ίσως και να προκαλούν… εντύπωση σε κάποιους πως «αυτά συμβαίνουν ανάμεσά μας»! Δυστυχώς όμως αυτά συμβαίνουν εδώ και χρόνια και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν τα θύματα.

Ορισμένες μάλιστα φορές τα θύματα γίνονται θύτες, όπως στην περίπτωση του Νίκου που οι επιθέσεις και ο ψυχολογικός πόλεμος που δεχόταν στο σχολείο τον οδήγησε να γίνει μέλος συμμορίας με σκοπό να χρησιμοποιεί βία σε όποιον «βάλει» στο μάτι. Μιλώντας στην κάμερα της «Αυτοψίας» λέει στον Αντώνη Σρόιτερ πως «Πιάνουμε έναν άνθρωπο και του ασκούμε βία. Δεν θα πάρω την ομάδα δέκα ανθρώπων να έρθουν σ’ εσένα να το κάνουμε. Εγώ γουστάρω να δώσω δυο μπουνιές για να σου πάρω το ρόλοι και θα το κάνω! Να ματώσεις μύτες, να του μαυρίσεις τα μάτια, να σπάσεις πλευρά ή να του σπάσεις τα δόντια. Φτάνεις σ’ ένα σημείο που για κάποιους μπορεί  είναι ακραίο, αλλά για μας όχι. Δεν είναι υπερβολικό»!
 

 
Η εκπομπή του ALPHA κάνει «Αυτοψία» και στα σχολεία καταγράφοντας και τη μαρτυρία διευθυντή που δείχνει μάλιστα στην κάμερα μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα που έχει κατασχέσει από μαθητές.
 

 
Συγκλονιστική όμως είναι και η μαρτυρία μίας μητέρας που η 16χρονη κόρη της είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει επειδή δεν άντεχε τα πειράγματα στο σχολείο και την πρόλαβαν λίγο πριν κάνει κακό στον εαυτό της. «Εκείνη την ημέρα το παιδί μου δέχτηκε το ένα πίσω από το άλλο τα πειράγματα. Ζήτησε άδεια να πάει στην τουαλέτα, κλείστηκε και είχε φτιάξει στο μυαλό της πώς θα κάνει κακό στον εαυτό της, πώς να αυτοκτονήσει. Βρήκε έναν κουβά, τον γύρισε ανάποδα, κλείστηκε στην τουαλέτα, ανέβηκε πάνω και προσπαθούσε να περάσει τα λουριά από το καζανάκι και τα πέρασε στο λαιμό της. Για καλή μας τύχη μιλούσε με μια φίλη της μέσω facebook και έγραφε “τρέξε με προλαβαίνεις, δεν με προλαβαίνεις…”! Το παιδί εκείνο την κράτησε τη στιγμή που είχε θολώσει το μυαλό της. Μου είχε πει “μαμά, δεν έβλεπα κόσμο μπροστά μου. Ήξερα το δρόμο μόνο για τις τουαλέτες”», λέει στην κάμερα της εκπομπής.

Απόψε, στις 23:45, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» στο φαινόμενο του bulling και η εκπομπή του ALPHA αναδεικνύει πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αλλά που πολλές φορές τους δίνουμε την απαραίτητη σημασία… όταν είναι αργά!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε