Σάββατο, 24 Φεβ.
14oC Αθήνα

Άρης Καβατζίκης: Δεν υπάρχει αξιοκρατία στην τηλεόραση

Άρης Καβατζίκης: Δεν υπάρχει αξιοκρατία στην τηλεόραση

«Από όλα τα media η τηλεόραση είναι το πιο ψυχοφθόρο μέσο», είπε ο Άρης Καβατζίκης.

Ο Άρης Καβατζίκης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Real και την Πολυξένη Καραμίχα. Ο γνωστός δημοσιογράφος απάντησε για την τηλεόραση, την τοξικότητα  που υπάρχει, αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να παραμερίσουν τους κεντρικούς παρουσιαστές και να κάνουν τη δική τους εκπομπή.

Έχεις διαγράψει μια μεγάλη πορεία στα περιοδικά και στην τηλεόραση. Τι από τα δύο θα επέλεγες;

Τα περιοδικά. Την τηλεόραση δεν την αγάπησα ποτέ ιδιαίτερα, γιατί έχω μια φυσική συστολή. Τα περιοδικά, αν εξαιρέσεις τους εκδότες που μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα, δεν έχουν την τοξικότητα της τηλεόρασης. Στα 15 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, έχω καταλάβει πως τα περισσότερα πράγματα –όχι όλα- λειτουργούν με παρέες ή κολακείες, δεν υπάρχει αξιοκρατία. Εξάλλου, από όλα τα media η τηλεόραση είναι το πιο ψυχοφθόρο μέσο. Όλα αυτά τα χρόνια έχω πολεμήσει πολύ για να μείνω αποστασιοποιημένος από το παραμύθι της.

Πιστεύεις ότι αυτό οφείλεται στην αναγνωρισιμότητα που προσφέρει;

Αυτό οφείλεται στο ότι στην τηλεόραση υπάρχουν τόνοι ματαιοδοξίας. Επίσης, όλοι θέλουν να παραμερίσουν τους κεντρικούς παρουσιαστές και να κάνουν τη δική τους εκπομπή. Έχω βαρεθεί να ακούω την ερώτηση «θέλεις να κάνεις τη δική σου εκπομπή;». Τι να απαντήσω σε αυτό; Αν δεν μου το έχουν προτείνει, πάει να πει πως μάλλον δεν το αξίζω, σύμφωνα με τα υπάρχοντα κριτήρια. Δεν έχω πει ποτέ πως θα ήθελα να κάνω τη δική μου εκπομπή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει στο μυαλό μου η εκπομπή των ονείρων μου. Φυσιολογικό πράγμα είναι το όνειρο. Αν μου έδιναν την ευκαιρία, ξέρω πως θα την έκανα, όμως είμαι μια χαρά και έτσι όπως είμαι τώρα. Δεν έχω υπαρξιακά.

Media Τελευταίες ειδήσεις