Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αθηναίς Νέγκα: “Δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ η σεξουαλική παρενόχληση στην δημοσιογραφία”

Αθηναίς Νέγκα: “Δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ η σεξουαλική παρενόχληση στην δημοσιογραφία”

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Αθηναίς Νέγκα στο Πάμε Δανάη κι ανάμεσα σε άλλα μίλησε και για το ελληνικό #MeToo.

«Δεν αντέχουμε πάρα πολύ ακόμα», δήλωσε η Αθηναϊς Νέγκα για την καραντίνα, ενώ αποκάλυψε πως και η ίδια είχε περάσει μια παρατεταμένη γρίπη, χωρίς ωστόσο να ξέρει αν ήταν κορωνοϊός παρόλο που έκανε τεστ αντισωμάτων.

Για το ελληνικό κίνημα #MeToo είπε πως δεν ξέρει αν θα υπάρξει συνέχεια, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει και εργασιακό #MeToo στην Ελλάδα. Για το χώρο της δημοσιογραφίας είπε πως προφανέστατα και υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση, η οποία όμως δε θα αποκαλυφθεί ποτέ, «γιατί τα ίδια τα Μέσα θα έπρεπε να μιλήσουν για σεξουαλική παρενόχληση που συμβαίνει μέσα σε αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε ακόμα για τις κόρες της και τον κατά 14 χρόνια μικρότερο σύζυγό της λέγοντας πως «δεν είναι κάτι καινούριο μια γυναίκα να έχει διαφορά με έναν άντρα». Υποστήριξε πως «στην Ελλάδα χειραφετηθήκαμε γρήγορα, ωστόσο πράγματα που ήταν πολύ προχωρημένα τη δεκαετία του ’70, τώρα φαίνεται να κάνουν βήματα πίσω».

Αναφέρθηκε και στις αμβλώσεις υποστηρίζοντας πως «είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της γυναίκας, αλλά με στενοχωρεί που είναι τόσες πολλές στην Ελλάδα».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Media Τελευταίες ειδήσεις