Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτή είναι η δημιουργός των πασίγνωστων πια καβαλιώτικων σήριαλ (video)

Αυτή είναι η δημιουργός των πασίγνωστων πια καβαλιώτικων σήριαλ (video)

Έχοντας δέκα χρόνια στην «αρένα» των λεγόμενων καβαλιώτικων σίριαλ, την οποία η ίδια δημιούργησε, η Ελευθερία Καραδήμου – που γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει και παίζει- κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, αποκτώντας πιστούς φαν, αλλά και επικριτές που παρακολουθούν με περιέργεια το κάθε βήμα της για να κάνουν την κριτική τους.

«Ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια περίπου, όταν μας ήρθε η ιδέα να διαφημίσουμε την πόλη μας και είπαμε να κάνουμε κάτι σαν ρεπορτάζ. Τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε ένα σίριαλ που θα είχε περισσότερη απήχηση. Ξεκινήσαμε το πρώτο σίριαλ, τις Ποσειδώνιες διαδρομές και πήραμε πλάνα από όλη την Καβάλα. Μου αρέσουν πολύ τα εξωτερικά πλάνα παρότι είναι πολύ δύσκολα» λέει η ίδια στο thesstoday.

«Κάποιοι νιώθουν ενθουσιασμό αλλά το κακό είναι ότι δεν μας βοηθάνε καθόλου. Αυτό δηλαδή είναι το παράπονό μου. Έχουμε προτάσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μας λένε να κάνουμε πλάνα από εκεί, από τον τόπο του καθενός για να διαφημιστεί αλλά η Καβάλα μάς ρίχνει παρά πολύ».

Σε ερώτηση για το αν θα άφηνε την Καβάλα για να πάει στην Αθήνα, η ίδια απαντάει: 

«Ίσως αν ήμουν μικρότερη, 20 – 30 χρονών και με λιγότερες υποχρεώσεις να το κοιτούσα. Αν και κάποτε, πριν αρκετά χρόνια, μου είχε γίνει μια πρόταση αλλά δεν μπορώ. Είναι η οικογένειά μου εδώ. Είμαι και γιαγιά, έχω έναν εγγονό έξι χρόνων».

Η ίδια λέει ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να τα κάνει όλα κάποιος σε μια παραγωγή, όπως κάνει εκείνη.

«Είναι εύκολο πλέον για μένα. Το έχω συνηθίσει. Αυτός που γράφει το σενάριο είναι εύκολο να χειριστεί και την κάμερα γιατί ξέρει τους χώρους που πρέπει να γίνουν τα γυρίσματα, ξέρει το ύφος του ηθοποιού που πρέπει να πει τα λόγια κ.λπ. Το ίδιο εύκολο είναι να κάνεις και το μοντάζ, αν κι εγώ ξεκίνησα χωρίς να ξέρω να κάνω μοντάζ. Το έμαθα μόνη μου με τη βοήθεια ενός παιδιού που δούλευε σε ένα κανάλι. Με βοήθησε στα πρακτικά γιατί δεν ξέρω καθόλου αγγλικά και όλο το μοντάζ βγαίνει με αγγλικές λέξεις. Από εκεί και πέρα και το μοντάζ και την ηχοληψία τα έμαθα μόνη μου.

Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε ότι κάποιοι από αυτούς που την σατίριζαν, θα… παίξουν σε δικό της σήριαλ!

«Φέτος κάποια παιδιά θα έρθουν να παίξουν κιόλας. Για παράδειγμα ο Κακός Χαμός που μας σατιρίζει, θα έρθει να παίξει στο σίριαλ. Επειδή τα σίριάλ μου κρατάνε λίγο το αστυνομικό και την αγωνία, περίμενα να το βλέπουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Δηλαδή 35 χρόνων και πάνω. Παρόλα αυτά έπεσα τελείως έξω. Έχω πολύ νέο φαν κλαμπ. Παιδάκια 15 χρόνων, 20, 30, 35. Και στα παιδιά αρέσουν συνήθως οι ξένες σειρές οπότε χαίρομαι που τους έχω τραβήξει».

Σε σειρά της γκεστ έχει κάνει και ο Νίκος Μουτσινάς ενώ η ίδια αποκάλυψε ότι σύντομα, θα κάνει γκεστ και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Φέτος καταρχάς θέλω να σου αποκαλύψω ότι θα έχουμε και τον Σπύρο Μπιμπίλα. Θα έρθει να παίξει. Τον περιμένω τώρα από 1η μέχρι και 10 Ιουνίου. Με τον Νίκο είχαμε ξεκινήσει όταν ήταν ακόμη στο Δέστε τους. Μας έδειχνε συνέχεια. Μετά κάποια στιγμή κατεβήκαμε στην Αθήνα, πήγαμε, τον βρήκαμε και γνωριστήκαμε από κοντά. Κρατήσαμε μια επικοινωνία, ανταλλάξαμε τηλέφωνα, μιλούσαμε στις γιορτές, τον έπαιρνα να του πω χρόνια πολλά κι εκείνος σε εμένα, ώσπου πέρυσι μας είπαν ότι ήθελαν να κατέβουμε κάτω για την τελευταία εκπομπή του Νίκου και να εμφανιστούμε ζωντανά. Και πήγαμε. Εγώ του είχα προτείνει να παίξει, μου είχε πει πολύ ευχαρίστως και το κράτησα. Σε μένα και σε Άγιο μη τάξεις (γέλια). Όταν ήρθε η ώρα, πήγαμε στην Αθήνα και κάναμε τα γυρίσματα. Φέτος βέβαια τον Αύγουστο τον περιμένω εδώ και για τις διακοπές του και για ρόλο που του έχω έτοιμο».

 

 

Media Τελευταίες ειδήσεις