Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δαυίδ Ναχμίας: Ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος τραγουδιστής που πέρασε από την Ελλάδα, τον πλήρωναν με χούφτες λύρες

Δαυίδ Ναχμίας: Ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος τραγουδιστής που πέρασε από την Ελλάδα, τον πλήρωναν με χούφτες λύρες

«Ήταν ίσως, όπως λένε και πολλοί, ο καλύτερος άνθρωπος, ίσως μαζί με τον Μιχάλη Σουγιούλ, που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα» είπε ο Δαυίδ Ναχμίας.

Ο Ναυίδ Ναχμίας παρευρέθηκε στην αφιερωματική εκπομπή της ΕΡΤ, Νύχτα Στάσου, για τον Νίκο Γούναρη. Ο έμπειρος μουσικός και δημοσιογράφος θέλησε να μοιραστεί λόγια όμορφα για τον αείμνηστο τραγουδιστή και να αποκαλύψει την σχέση που είχε με το χρήμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δαυίδ Ναχμίας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μου θύμισε τον Νίκο Γούναρη μια κουβέντα του Μενέλαου Λουντέμη από την “Αγέλαστη άνοιξη” που λέει ότι “ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έχει ο άνθρωπος είναι ότι δεν έχει δύο ζωές, γιατί θα περνούσε την πρώτη χωρίς να κάνει τίποτα και τη δεύτερη κλαψουρίζοντας που δεν έκανε τίποτα”.

«Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι που έκαναν τα μεγάλα πράγματα στη ζωή, δεν έζησαν ούτε μισή ζωή. Ένας από αυτούς ήταν και ο Νίκος Γούναρης».

«Ο Νίκος Γούναρης είχε μια ποινή θανάτου την οποία και την αναγνώρισε, το χαντάκι που του άνοιξε η ζωή το έκανε ρυάκι και πότισε τα ωραία του τα άνθη. Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια ποινής που είχε, από το 1938 μέχρι που συνέβη αυτό το ατύχημα, ακριβώς τον Μάιο του 1965 όταν ευθυγραμμίστηκαν τα πεντάρια, 5/5/65, φρόντισε αντί να ανοίξει κρατήρα στο πέρασμα του να φτιάξει μια ωραία πεδιάδα με άνθη. Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που του χαρίστηκε αυτή η φωνή».

  

«Όπως μου είπε κάποτε η Δανάη, έγινε φωτιά και κάηκε για λογαριασμό όλων αυτών που του ζήταγαν. Δεν το είχε σε καλό να γυρίσει χρήματα στο σπίτι του, εάν δεν είχε δώσει σε όλους τους φτωχούς που τον συναντούσαν στον δρόμο. Ήταν ίσως, όπως λένε και πολλοί, ο καλύτερος άνθρωπος, ίσως μαζί με τον Μιχάλη Σουγιούλ, που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.

Ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος τραγουδιστής που πέρασε από την Ελλάδα, τον πλήρωναν με χούφτες λύρες και δεν είχαν να βάλουν κουρτίνες στο σπίτι του» πρόσθεσε ο Δαυίδ Ναχμίας, το βράδυ του Σαββάτου (06.04.2024), στην εκπομπή «Νύχτα στάσου» της ΕΡΤ.

Media Τελευταίες ειδήσεις