Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Δέσποινα Μπεμπεδέλη: Βγήκε η φήμη ότι σκοτώθηκε ο άνδρας μου, τον έψαχνα στα νοσοκομεία

Δέσποινα Μπεμπεδέλη: Βγήκε η φήμη ότι σκοτώθηκε ο άνδρας μου, τον έψαχνα στα νοσοκομεία

Η εκ των πρωταγωνιστών της σειράς Famagusta, Δέσποινα Μπεμπεδέλη μίλησε στη Νίκη Λυμπεράκη και στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα», για τα όσα έζησε εκείνη κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη υποδύεται στη σειρά Famagusta τη γυναίκα συμβολο της Κύπρου, Χαρίτα Μάντολες, η οποία επίσης βρέθηκε στη «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη. 

Μιλώντας για όσα έζησε εκείνη τη διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, εμφανώς συγκινημένη, είπε: «τα βιώσαμε αυτά τα γεγονότα. Βέβαια δηλώνω από την αρχή ότι μέσα από αυτή την τραγωδία είμαστε μια οικογένεια από εκείνες που, θα έλεγα, ήμασταν τυχερές κάτω από εκείνες τις συνθήκες.

Δεν κλάψαμε νεκρούς, δεν έχουμε την αγωνία την προσωπική και την ατομική των αγνοουμένων, δεν ξεριζωθήκαμε από πατρίδες.

Βίωσα όμως τον πόλεμο. Ο άντρας μου πήγε να πολεμήσει ως έφεδρος. Πέρασα αγωνίες γιατί βγήκε φήμη ότι είχε σκοτωθεί, τον έψαχνα στα νοσοκομεία. Ας πούμε πως ήταν μια παρεξήγηση ως προς το όνομα αλλά πέρασα πάρα πολύ μεγάλη αγωνία πάνω σε αυτό.

Είχα μείνει πίσω με τα δυο μωρά μου αλλά ξέρετε τι αγαλλίαση είναι, μετά από όλο αυτό το άγχος του να σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει χαθεί και να μην τον ξαναδώ, να τον βρίσκω μπροστά μου; Είναι πολύ μεγάλη ευτυχία αυτό. Να ξαναγυρίζει δηλαδή ο άνθρωπος που φοβάσαι ότι δεν θα τον ξαναδείς γιατί έχει πάει στον πόλεμο.

 

«Είναι ένα απερίγραπτα πολύτιμο δώρο».

Media Τελευταίες ειδήσεις