Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Δέχτηκα bulling γιατί έμεινα έγκυος»

«Δέχτηκα bulling γιατί έμεινα έγκυος»

Ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αυτό της μητρότητας σε νεαρή ηλικία, αναδεικνύει απόψε ο Αντώνης Σρόιτερ μέσα από την «Αυτοψία» του. Νεαρά κορίτσια που γνώρισαν τον έρωτα σε ηλικία 13-14 ετών μιλούν στην εκπομπή και εξομολογούνται πόσο άλλαξε η ζωή τους που έγιναν γονείς όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η εκπομπή του ALPHA είναι αποκαλυπτικά αφού σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 5% των γεννήσεων προέρχεται από έφηβες. Όπως αναφέρει η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Εφηβικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών «η σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων ξεκινά σχετικά νωρίς 14- 15 χρόνων και το 20% των παιδιών αναφέρουν διεισδυτική επαφή».

Συγκλονιστική η μαρτυρία της 18χρονης Ελένης, μαθήτριας της Β΄ λυκείου σήμερα που γνώρισε τον πατέρα του παιδιού της σε ένα πάρτι. Ήταν το πρώτο της πάρτι και η πρώτη φορά που μέθυσε. «Δεν είχα ξαναπιεί, ήπια το δεύτερο ποτό και μέθυσα. Εκεί γνώρισα και το μπαμπά της μικρής. Άρχισα να “φουσκώνω” και δεν ήξερα από τι ήταν. Οι δικοί μου ήξεραν ότι είχα μία σχέση οπότε με πήγαν κατευθείαν στο γυναικολόγο και μου είπαν ότι είμαι έγκυος!» λέει στην κάμερα της εκπομπής, ενώ τονίζει πως «πήγαινα σχολείο κανονικά. Εκεί δέχθηκα bulling! Υπήρχαν άνθρωποι που μου έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρω στη ζωή μου. Δύσκολα με καταλάβαιναν οι συμμαθητές μου! Τώρα όμως πηγαίνω ξανά σχολείο και έχω μαζί μου τη μικρή. Αυτή τη φορά οι καθηγητές και οι συμμαθητές μου με στηρίζουν, η μικρή έχει γίνει η μασκότ του σχολείου».

Τη δική της ιστορία στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA εξομολογείται και η Παρασκευή που γνωρίστηκε με τον άνθρωπό της μέσω των social media. Από τη γνωριμία της προέκυψε ένα παιδί και όπως λέει στον Αντώνη Σρόιτερ «η ερωτική ζωή των παιδιών ξεκινάει από 13- 14 χρόνων. Είναι κρίμα αυτό γιατί θεωρώ ότι ένα κορίτσι 12- 13 χρόνων είναι μικρούλα για να προχωρήσει με το αγόρι της. Η συμβουλή που δίνω είναι ότι μια κοπέλα πρέπει να προχωράει από τα 17 της και μετά…»!
Απόψε, στις 23:50, ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά νεαρά κορίτσια που αποφάσισαν να γεννήσουν το παιδί τους, να νικήσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν τη ζωή τους. Επίσης, γιατροί – μαιευτήρες, ψυχολόγοι καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η αγκαλιά» καταθέτουν στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA τις απόψεις και τις εμπειρίες τους για τις ανήλικες μητέρες!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε