Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Διασχίζοντας το Αιγαίο με τους πρόσφυγες!

Διασχίζοντας το Αιγαίο με τους πρόσφυγες!

Ο ξεριζωμός ενός λαού…! Ο δρόμος προς το άγνωστο…! Η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον…! Οι δυσκολίες, η πείνα, η απαξίωση, ο ρατσισμός…!

Τη διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία κατέγραψαν οι κάμερες της εκπομπής που θα προβληθεί την επόμενη Τρίτη, στις 20 Οκτωβρίου, μέσα από τη συχνότητα του STAR και φέρει την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου. Με τίτλο «Η άλλη μεριά της θάλασσας: Διασχίζοντας το Αιγαίο με τους πρόσφυγες» η εκπομπή καταγράφει την 4,5 ωρών πορεία των Σύριων προσφύγων από την πόλη που ξεκίνησαν το 1922 οι δικοί μας πρόσφυγες, τη Σμύρνη, μέχρι την επαρχία του Τσανάκαλε. 
«Ξέρω ότι πληρώνω για να πνιγώ αλλά αυτή είναι η μόνη μου ευκαιρία», ομολογεί ένας Σύριος μηχανικός από το Κομπάνε, που προσπαθεί να πάει να βρει την οικογένειά του στη Δανία.

Οι Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος και Βασίλης Τζόκας (οπερατέρ) καταγράφουν και τη συμβίωση των προσφύγων με τους διακινητές, καθώς και τη σκληρή τιμωρία όσων προσπαθήσουν να μπουν στις βάρκες χωρίς να πληρώσουν. Η έρευνα αποκαλύπτει και το εμπόριο (σωσίβια, αδιάβροχα) που ανθεί κοντά στους σταθμούς εκκίνησης όσων μπαίνουν στις βάρκες, αφού υπάρχουν ολόκληρες περιοχές της Τουρκίας που ζουν από τη «διάβαση» των προσφύγων.

Μέσα από την έρευνα η εκπομπή του STAR προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα για το πώς ακριβώς προέκυψε ο 50πλασιασμός των  μεταναστευτικών ροών προς τη Μυτιλήνη, ο οποίος αιφνιδίασε τους Ευρωπαίους περισσότερο από τους Έλληνες, αλλά και να μάθει από τους ίδιους τους πρόσφυγες, ποια είναι η  απάντηση στο «Γιατί τώρα;», μετά από 5 χρόνια εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία.

Την ερχόμενη βδομάδα λοιπόν, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στις 24:00, ο Τάσος Τέλλογλου μέσα από την εκπομπή του στο STAR θα μας «δείξει» τη διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία και οι τηλεθεατές θα «διασχίσουν» το Αιγαίο με τους πρόσφυγες που προσπαθούν να «κουβαλήσουν» τα όνειρά τους για μία καλύτερη ζωή μακριά από τον τόπο τους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε