Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΔΟΛ: Οργή Σαββίδη για την αγορά Μαρινάκη! Αιχμές για αδιαφάνεια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με… ηφαίστειο που βράζει έμοιαζε ο ομογενής επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης, με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει το thessnews.gr, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- από δημοσιογράφους σχετικά με τη σημερινή κατοχύρωση της κυριότητας του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε έναν διαγωνισμό που συμμετείχε και ο ίδιος μέσω της Dimera.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες στον πλειοδοτικό διαγωνισμό και επισήμανε το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πρόβλημα με το ότι τα χρήματα της εγγυητικής προερχόταν από την Κύπρο (διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ) αν και κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβαίνει. «Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει το thestival.gr, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε για τον ΔΟΛ: “Ο καθένας κερδίζει χρήματα, για τους δικούς του στόχους. Εγώ έχω τους δικούς μου στόχους. Χτες είδαμε αυτό που εμένα με έχει σοκάρει. Εμείς μιλάμε για τη διαπλοκή- και μένα προσπάθησαν να με συνδέσουν μ’ αυτά. Εμείς χτες μαθαίνουμε ότι μόνο ελληνικές τράπεζες μπορούν να δώσουν εγγύηση για να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό.

Και μάλιστα, υπάρχει υποχρεωτικός όρος η επιτροπή, στην οποία υπάρχουν 10-15 άτομα, να πει την άποψή της για την εγγύηση και το ποσό της εγγύησης. Για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια δημοσιότητα από τη μια και η άλλη είναι κλειστή διαδικασία; Οι πληροφορίες είναι μυστικές, η εταιρεία που έχει διοργανώσει τον διαγωνισμό, δεν έχει εξασφαλίσει τη διαφάνεια και δεν εξασφάλισε την απόλυτη μυστικότητα. Δεύτερον μας δηλώνουν ότι την Κυπριακή εγγυητική δεν μπορούμε να τη δεχτούμε. Και ήθελα να ρωτήσω, τα λεφτά από την Κύπρο μυρίζουν άσχημα;“.

Η επόμενη μέρα του Mega και η… συνύπαρξη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ήθελα να αγοράσω το μεγαλύτερο κανάλι στην Ελλάδα και το πρωί να με ξυπνάει όπως με ξυπνούσε η μητέρα μου. Μου έλεγε “Ψυχή μου σήκω, μην κοιμάσαι, μην κοιμάσαι πολύ”. Εγώ θέλω η ποντιακή ομιλία στο κεντρικό κανάλι να ξυπνάει τη χώρα. Ο καθένας ζει με τις δικές του αρρώστιες“. είπε ακόμη ο Ιβάν Σαββίδης για το “μεγάλο κανάλι”. για να συνεχίσει:

“Εγώ έχω το 20% του Mega και θα προστατεύσω τους υπαλλήλους, την εταιρεία και δεν θα επιτρέψω να την πτωχεύσουν. Αυτή είναι η άποψη του μετόχου του 20%. Σαν μέτοχος της Εταιρείας, είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις οφειλές της. Είμαι εδώ, με τα ίδια δικαιώματα, με τα ίδια συναισθήματα και την ίδια αγάπη σ’ αυτό το κράτος και τον λαό, αλλά με δική μου αντίληψη, για κάποια πράγματα. Σήμερα θέλω να δηλώσω ότι ο όμιλος που εξυπηρετεί τα συμφέροντά μου, είναι έτοιμος να αγοράσει το σύνολο των χρεών και να αποβάλλει όλα τα βάρη του Mega. Είναι 98 εκ. ευρώ στις τράπεζες και άλλα 100 εκ. ευρώ σε άλλους πιστωτές. Όποιοι έχουν αμφιβολία ας μου δώσουν δικαίωμα και δυνατότητα να δείξω αν μπορώ να το κάνω”.

Όσο για την… συνύπραξη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο Mega υπογράμμισε: “Τι σημαίνει να συνδιοικήσω; Έχω 20%. Ο κύριος Μαρινάκης έχει 22%. Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει 35%, αλλά δεν είμαστε στη ζούγκλα. Ποιος θα διοικήσει και πώς θα διοικήσει; Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι θα διαχειριστεί όλα τα θέματα το Διοικητικό Συμβούλιο. Για να μπορέσεις να διοικήσεις την εταιρεία, πρέπει να είσαι απόλυτος ιδιοκτήτης μιας εταιρείας. Θέλω να δω πάρα πολύ ποια θα είναι η μοίρα των οφειλών μπροστά στις κρατικές τράπεζες και αν θα τις διαγράψουν. Θα απαιτήσω αύριο η Ευρωπαϊκή Κοινότητα να αξιολογήσει για ποιο λόγο στους Παλιννοστούντες, δεν πληρώνει συντάξεις ενώ στις κρατικές τράπεζες διαγράφουν τις οφειλές”.

Με πληροφορίες από: thessnews.gr, thestival.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε