Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Εκλογές 2015: Τα κόμματα… θα φεσώσουν τα κανάλια εκατομμύρια ευρώ!

Εκλογές 2015: Τα κόμματα… θα φεσώσουν τα κανάλια  εκατομμύρια ευρώ!

Χρήματα που θα μείνουν μόνο στα χαρτιά, ενώ μάλιστα μπορεί και να πληρώσουν φόρο για αυτά, έστω και αν δεν τα εισπράξουν ποτέ!

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Διακομματική Επιτροπή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα τηλεοπτικά κανάλια θα διαθέσουν χρόνο στο πρόγραμμά τους για την προβολή των κομμάτων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ίδιο ποσό είχε μοιραστεί στα πολιτικά κόμματα τον Ιανουάριο και εξαρτάται κάθε φορά από το ποσοστό που έχουν λάβει στις τελευταίες εθνικές εκλογές ώστε να «δοθεί» στους τηλεοπτικούς σταθμούς βάσει των τελευταίων τιμοκαταλόγων τους.

Το «δοθεί» εντός εισαγωγικών καθώς τα χρήματα όχι μόνο δεν δόθηκαν, ενώ μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλλε και τον πρόσθετο φόρο 20% επί της διαφήμισης στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Έτσι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να πληρώσουν φόρο για τα χρήματα που… υποτίθεται ότι εισπράττουν κάθε φορά που προβάλλεται κάποια πολιτική διαφήμιση.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η απόφαση της Διακομματικής δεν διευκρινίζει ούτε αν τα χρήματα αυτά θα τα διαθέσει το ελληνικό δημόσιο ενώ δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός οφειλών καθώς οι τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώνουν πλέον το τέλος συχνοτήτων στην DIGEA. Έτσι ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα προβάλλουν τα διαφημιστικά μηνύματα των κομμάτων αλλά όπως φαίνεται όχι μόνο θα… φεσωθούν, αλλά μπορεί και να χρειαστεί να πληρώσουν και φόρο για τα χρήματα που δεν θα λάβουν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε