Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ελένη Τσολάκη: «Είχα την αίσθηση ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω, ούτε να μιλήσω»

Ελένη Τσολάκη: «Είχα την αίσθηση ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω, ούτε να μιλήσω»

«Ήταν επώδυνο, όποιος δεν το έχει βιώσει, δεν μπορεί να το καταλάβει», λέει η Ελένη Τσολάκη.

Η Ελένη Τσολάκη, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ tv» και τον Γιάννη Βίτσα, μίλησε για τις κρίσεις πανικού που έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια. Όπως τόνισε η ίδια, έχει δουλέψει πολύ με τον εαυτό της και με τη βοήθεια ψυχοθεραπείας κατάφερε να αλλάξει κάποια πράγματα μέσα της.

Έχεις ταλαιπωρηθεί από κρίσεις πανικού. Πώς προέκυψαν; Έχεις μάθει πια να διαχειρίζεσαι αυτό το γεγονός;

Ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια, σε μια φάση της ζωής μου που υπήρχαν κάποια επαγγελματικά σκαμπανεβάσματα. Ήταν επώδυνο. Ένας άνθρωπος που δεν έχει βιώσει κρίσεις πανικού, είναι αδύνατον να καταλάβει σε τι βαθμό σε επηρεάζουν, πόσο μπορούν να σε καταβάλουν.

Τώρα πια, έχοντας δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου και με τη βοήθεια ψυχοθεραπείας, κατάφερα να αλλάξω κάποια πράγματα μέσα μου. Τις αναγνωρίζω και ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα της εποχής μας. Καλό είναι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από αυτές να ψάξουν να βρουν τη λύση, γιατί υπάρχει.

Την πρώτη φορά που σου συνέβη, μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται, ένιωσες το φόβο του θανάτου, ότι μπορεί και να πέθαινες εκείνη την ώρα;

Έχω πάθει κρίση πανικού και στον αέρα εκπομπής. Είχα την αίσθηση ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω, ούτε να μιλήσω. Θέλει ψυχραιμία, γιατί περνούν διάφορες σκέψεις από το μυαλό εκείνη την ώρα.

Τι έμαθες για τον εαυτό σου μέσω της ψυχοθεραπείας;

Ότι δεν χρειάζεται να προσπαθώ να τους έχω όλους ευχαριστημένους, να είμαι το καλό παιδί. Συνειδητοποίησα ότι πάντα θα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θα τους αρέσω, και αυτό εντέλει δεν είναι κακό. Αποδέχτηκα τον εαυτό μου όπως είναι.

Media Τελευταίες ειδήσεις