Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελεονώρα Μελέτη για Τάσο Ξιαρχό: Με κατηγόρησαν ότι δεν τον αποτελειώσαμε – Τα μηνύματα που αντάλλαξαν

Ελεονώρα Μελέτη για Τάσο Ξιαρχό: Με κατηγόρησαν ότι δεν τον αποτελειώσαμε – Τα μηνύματα που αντάλλαξαν

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται ακόμη ο Τάσος Ξιαρχό, που χθες (01.11.2021) φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Τι είπε η Ελεονώρα Μελέτη για τα μηνύματα που της έστελνε την ώρα που όλοι τον αναζητούσαν.

Σε ένα παραλήρημα, ο Τάσος Ξιαρχό υποστήριξε ότι κατανάλωσε χάπια και περίμενε αναίσθητος σε θάμνους να πεθάνει, στη συνέχεια ανέβασε και κατέβασε μήνυμα στο Tik Tok με επίθεση στη Δανάη Μπάρκα, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα φαίνεται πως αντάλλασσε μηνύματα με την Ελεονώρα Μελέτη.

Όλα προκλήθηκαν από τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του, όπου έκανε ρατσιστική επίθεση σε εύσωμη κοπέλα γιατί φορούσε… ριγέ.

Η Ελεονώρα Μελέτη, μέσα από την εκπομπή της στο MEGA, έκανε γνωστό ότι χθες το απόγευμα ο Τάσος Ξιαρχό της έστελνε ανησυχητικά μηνύματα, πως ειδοποίησε τις αρχές και μάλιστα μίλησε για κάποιους που την κατηγόρησαν ότι δεν τον… αποτελείωσε.

Η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε τα εξής: «Ήταν κάτι που ούτε και εγώ περίμενα να συμβεί. Είχαμε ξεκινήσει με τον Βασίλη Γρηγορόπουλο μια επαφή με τον Τάσο στα πλαίσια του ρεπορτάζ γιατί μας αρέσει πάντα να φιλοξενούμε όλες τις πλευρές. Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε ήταν ότι θα συμβουλευόταν κάποιους από το περιβάλλον του για το αν θα βγει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να τροχοδρομήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν αυτή η τοποθέτηση.

Κάποια στιγμή προς το απογευματάκι, ενώ ετοιμάζομαι να βγω έξω με το μωρό μου λαμβάνω ένα μεγάλο μήνυμα που από την αρχή προκαλούσε κάποιες ανησυχίες. Καταλάβαινες ότι δεν είναι ένα απλό μήνυμα ενός ανθρώπου ο οποίος εκφράζει κάποια συναισθήματα που τον είχαν κυριεύσει εκείνη τη στιγμή. Ήταν έντονες οι περιγραφές, οι λέξεις και πολύ ξεκάθαρα τα υπονοούμενα που άφηνε. Σχεδόν δεν ήταν υπονοούμενα αλλά δηλώσεις. Πήρα αμέσως τον αρχισυντάκτη και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τις αρχές. Ήταν πολύ σαφές αυτό το μήνυμα. Μιλήσαμε με τον σταθμό, ταυτόχρονα ενημερώσαμε τις αρχές και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και μια υποστηρικτική γραμμή για ανθρώπους που δε νιώθουν καλά σε δεδομένες στιγμές.

 

Όπως ενημερώθηκα από την αστυνομία είχαν ήδη ενημερωθεί και για άλλα μηνύματα αντίστοιχα με του δικού μου που είχαν σταλεί σε μια φίλη του. Δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω αν το ίδιο μήνυμα είχαν λάβει και άλλοι συνάδελφοι, ωστόσο, θεώρησα ότι έπρεπε να πράξουμε ως πράξαμε και κάνοντας αυτό που θα έκανε ο οποιοσδήποτε έχοντας λάβει αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα το οποίο ήταν μεγάλο και πολύ περιγραφικό. Ενώ είχαν ξεκινήσει οι κινητοποιήσεις για τον εντοπισμό του δεν ήταν πολύ εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Κάποια στιγμή έλαβα και κάποιο ακόμα μήνυμα και μέσα από μια επικοινωνία που είχαμε προσπαθούσα να τον πείσω να μας δώσει ένα στίγμα για το που βρίσκεται. Να του μιλήσω ψύχραιμα και λογικά. Δεν είμαι και εγώ ειδικός, δεν ξέρω πως θα πρέπει να διαχειριστεί κάποιος μια τέτοια περίπτωση. Ακολουθούσα κάποιες οδηγίες που μου έδωσε η αστυνομία. Ο Τάσος στην αρχή είχε μια διάθεση επικοινωνίας μετά εξαφανίστηκε και αυτό ήταν και το πιο κρίσιμο κομμάτι αφού για περισσότερο από μια ώρα δεν είχαμε καμία επικοινωνία», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Και αποκάλυψε στη συνέχεια: «Σήμερα το πρωί πρωί μου έστειλε ένα μήνυμα που με ευχαριστούσε και μπορώ ότι θέλω αν θέλω να το δημοσιοποιήσω. Το δικό μας κριτήριο έχει να κάνει πρωτίστως με ανθρώπινα κριτήρια. Δε θα μπορούσα να δημοσιοποιήσω παρά την άδειά του τα μηνύματα που ανταλλάξαμε. Υπήρξαν άνθρωποι που με κατηγόρησαν ότι δεν τον αποτελειώσαμε» τόνισε η Ελεονώρα Μελέτη.

 

Η ανάρτηση για τη Δανάη Μπάρκα και το «ευχαριστώ Ε»

Το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ανάρτηση όπου έλεγε ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει και έκανε επίθεση στη Δανάη Μπάρκα, ο Τάσος Ξιαρχό έκανε ακόμη μια.

Ήθελε να αποποιηθεί της ευθύνης για το ρατσιστικό σχόλιο στη Δανάη Μπάρκα (σ.σ. ζούμε στον κόσμο που είναι παρουσιάστρια η χοντρή Δανάη Μπάρκα).

«Η φράση για την Δανάη Μπάρκα επειδή δε θέλω να παρερμηνευτεί. Δεν την είπα εγώ. Ένας φίλος της μου την είπε που σήμερα με έκραξε» έγραψε.

Και μετά αναφέρθηκε στο πρόσωπο που τον βοήθησε, που όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ήταν η Ελεονώρα Μελέτη.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκανα κάτι τέτοιο. Θέλει τεράστια δύναμη. Όσο ήμουν λιπόθυμος επικοινωνούσα με μια γνωστή δημοσιογράφο – παρουσιάστρια. Διάβασα τώρα ότι της έγραφα και πραγματικά δεν τα θυμάμαι. Τα λόγια της με βοήθησαν πολύ και πολλές φορές έβλεπα ένα φως, μα όταν διάβαζα τα μηνύματά της με βοηθούσε. Σε ευχαριστώ Ε».

Media Τελευταίες ειδήσεις