Επίσημα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ

Χθες έγινε η μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τους προτεινόμενους για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Και μπορεί η εισήγηση της πλειοψηφίας να ήταν αρνητική αλλά πριν από λίγο δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση διορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά η οποία είναι η εξής: 

«Διορισμός Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Τηλεόρασης Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:
α. Του άρθρου 7 παρ. 1, 2 και 4 του Ν. 4324/29.04.2015 «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις» (Α΄ 44), όπως ισχύει.
β. Την από 25 Μαΐου 2015 (αριθμός πρωτοκόλλου 2242/26.5.2015) Έκθεση Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σύμφωνα με τις παρ. 3 έως 5 του άρθρου 49 Α του Κανονισμού της Βουλής.
γ. Του Π.δ. 25/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 21).
δ. Την υπ’ αριθ. Υ9/30−1−2015 απόφαση του Πρωθυ πουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας, Νικολάου Παππά» ( Β΄ 207).
ε. Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (Α΄ 98), όπως ισχύει.
στ. Του Κεφαλαίου Α΄ του Ν. 3429/2005 «Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (Δ.Ε.Κ.Ο)» (Α΄ 314), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
ζ. Του Ν. 3681/2010 «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις (Α΄ 112), όπως ισχύει.

2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Τον διορισμό του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των τριών (3) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», ως ακολούθως:
1) Τσακνής Διονύσιος του Γεωργίου, μουσικοσυνθέτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
2) Ταγματάρχης Χαράλαμπος του Παναγιώτη, δημοσιογράφος, Διευθύνων Σύμβουλος.
3) Γρηγορίου Μιχάλης του Γρηγορίου, συνθέτης –διδάκτωρ μουσικολογίας, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.
4) Παπακωνσταντίνου Ελισάβετ του Ευγένιου, σκηνοθέτις, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.
5) Τρανός Νικόλαος του Αναστασίου, εικαστικός Αντιπρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

Η θητεία των ανωτέρω μελών ορίζεται για πέντε (5) έτη από το διορισμό τους».

Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, λοιπόν, οι Διονύσης Τσακνής, Λάμπης Ταγματάρχης , Μιχάλης Γρηγορίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου και Νίκος Τρανός είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Αυτή την ώρα μάλιστα βρίσκονται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και ενημερώνονται από τον Πέτρο Μάη, ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη τους συνεδρίαση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Η Ελένη Ράντου για τις καταγγελίες: “Πρέπει να είσαι αρρωστημένος και να σε εμπιστεύεται το σύστημα;”

Η Ελένη Ράντου για τις καταγγελίες: “Πρέπει να είσαι αρρωστημένος και να σε εμπιστεύεται το σύστημα;”

Η Ελένη Ράντου ήταν καλεσμένη στο Προσωπικά με την Έλενα Κατρίτση και δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τις καταγγελίες που υπάρχουν στον χώρο ... Διαβάστε περισσότερα
“Τα πήρε” ο Πέτρος Λαγούτης με ερώτηση ρεπόρτερ – “Είναι άσχημο που το πάτε εκεί”

“Τα πήρε” ο Πέτρος Λαγούτης με ερώτηση ρεπόρτερ – “Είναι άσχημο που το πάτε εκεί”

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Δημήτρη Λιγνάδη απάντησε ο Πέτρος Λαγούτης έξω από τον ΣΕΗ, ωστόσο μία συγκεκριμένη τον ενόχλησε. ... Διαβάστε περισσότερα
Ο Θάνος Κρομμύδας αποκαλύπτει: “Μου είπε να βγάλω την μπλούζα και να αναπτύξουμε διαπροσωπική σχέση”

Ο Θάνος Κρομμύδας αποκαλύπτει: “Μου είπε να βγάλω την μπλούζα και να αναπτύξουμε διαπροσωπική σχέση”

Για τον λόγο που εγκατέλειψε την Ελλάδα κι έφυγε στην Αμερική μίλησε σε συνέντευξή του ο Θάνος Κρομμύδας. «Μετά από μια βδομάδα ήταν η πρώτη ... Διαβάστε περισσότερα
Η Βάσια Τριφύλλη βγάζει… νύχια για τον Σπύρο Μπιμπίλα! “Ατάλαντος είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης”

Η Βάσια Τριφύλλη βγάζει… νύχια για τον Σπύρο Μπιμπίλα! “Ατάλαντος είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης”

“Κάτω τα χέρια από τον Μπιμπίλα! Τραβάω πιστόλι” δηλώνει η Βάσια Τριφύλλη. Στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” μίλησε, το πρωί της Παρασκευής, η Βάσια Τριφύλλ. Η ... Διαβάστε περισσότερα

Σχολιάστε