Σάββατο, 2 Μαρ.
10oC Αθήνα

Επιστολή κόλαφος από τον Καπάκο για την ΕΡΤ: Εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις στρατιωτικού καραβανά

Επιστολή κόλαφος από τον Καπάκο για την ΕΡΤ: Εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις στρατιωτικού καραβανά

Με μία επιστολή του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, κ. Σταύρος Καπάκος εξαπολύει μύδρους κατά του Μαξίμου με αφορμή την αποπομπή του και μάλιστα με κλητήρα.

Η επιστολή έχει τίτλο “διότι δεν συνεμμορφώθην” και σημειώνει πως οι εργαζόμενοι “πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια” σημειώνοντας πως “κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πολυτάραχης περιόδου”.

Με σαφείς αιχμές προς το Μαξίμου ο κ. Καπάκος αναφέρει προς τους εργαζομένους πως “ελπίζω να αισθανθήκατε όλοι πιο ελεύθεροι από ποτέ αυτή την περίοδο”.

Μάλιστα, στην επιστολή του μιλάει για ενημέρωση που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά και σημειώνει πως αυτή η αντίληψη οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής του με δικαστικό κλητήρα “και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της «άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες”.

Με έναν μεσότιτλο “η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων” που έχει σαφή αιχμή προς τον Λάμπη Ταγματάρχη, υπογραμμίζει με νόημα πως “όπως είπε ένας μεγάλος του Ευρωπαικού Πολιτισμού «η συνείδησή μας παραμένει αδιάψευστος κριτής , αρκεί να μην την έχουμε δολοφονήσει» και θέλω να πιστεύω ότι μόνο λίγες γρατσουνιές έχω στη συνείδησή μου”.

Και καταλήγει στην επιστολή του λέγοντας ο κ. Καπάκος που ήρθε στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές “καταλαβαινόμαστε τώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΠΑΚΟΥ

«ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΜΟΡΦΩΘΗΝ ……»

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επί 17 μήνες δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα.
Πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια.
Κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πολυτάραχης περιόδου ( εκλογές – δημοψήφισμα, επίσκεψη Πάπα , επίσκεψη Πούτιν, διαπραγμάτευση, τρομοκρατικά χτυπήματα , προσφυγικό , Ολυμπιακοί Αγώνες, Σύνοδοι κορυφής, ΒΡΕΧΙΤ και άλλα πολλά).
Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η ΕΡΤ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα γεγονότα και να δώσει με αξιώσεις τη μάχη για πραγματικές ειδήσεις , αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση.
Ελπίζω να αισθανθήκατε όλοι πιο ελεύθεροι από ποτέ αυτή την περίοδο. Γνωρίζετε καλά ότι ήμουν ένας από σας ,σας εκτιμούσα και με εκτιμούσατε. Τα γνωρίζουμε αυτά και τα σεβόμαστε όλοι.
Κρατήστε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ, για ότι πετύχαμε όλοι μαζί κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαι βέβαιος ότι θα συναντιόμαστε καθημερινά στην μάχη για την αυτονομία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης, που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά . Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της … αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της «άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες» !
Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων….
Όπως είπε ένας μεγάλος του Ευρωπαικού Πολιτισμού «η συνείδησή μας παραμένει αδιάψευστος κριτής , αρκεί να μην την έχουμε δολοφονήσει» και θέλω να πιστεύω ότι μόνο λίγες γρατσουνιές έχω στη συνείδησή μου.
Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι.

Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές , καταλαβαινόμαστε τώρα….
Σας χαιρετώ , δεν σας αποχαιρετώ

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε