Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ: Πως πήγε η τηλεθέαση μετά από μια εβδομάδα λειτουργίας;

ΕΡΤ: Πως πήγε η τηλεθέαση μετά από μια εβδομάδα λειτουργίας;

Ήταν 11 Ιουνίου 2013 όταν η τότε τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ. Ήταν 11 Ιουνίου 2015, ακριβώς πριν από μία βδομάδα, όταν το σήμα της ΕΡΤ βγήκε ξανά στον αέρα.

Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έγιναν διάφορες εκδηλώσεις θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εορταστεί η επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Το αν τελικά μιλάμε για «δημόσια» και όχι για «κρατική» θα το δείξει και θα το αποδείξει το πλήρωμα του χρόνου με τη στάση και τις πράξεις της κυβέρνησης…!

Τι έγινε όμως μέσα σε αυτή τη βδομάδα που η ΕΡΤ είναι στον αέρα; Έπεισε τους τηλεθεατές να συντονιστούν στις συχνότητες των σταθμών της; Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα οι πτήσεις των δύο τηλεοπτικών σταθμών, της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ2, στους πίνακες τηλεθέασης δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως υψηλές, αφού οι μέσοι όροι στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό που σημείωσαν οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί τις επτά πρώτες ημέρες λειτουργίας τους είναι οι εξής:

Ημερομηνία Μ.Ο. Γενικό σύνολο ΕΡΤ1 – ΕΡΤ2 Μ.Ο. Δυναμικό κοινό ΕΡΤ1 – ΕΡΤ2
Πέμπτη 11 Ιουνίου 7,3%   –  1,1% 4,3%    –  0,7%
Παρασκευή 12 Ιουνίου 5,9%   –  1,2% 3,1%    –  0,7%
Σάββατο 13 Ιουνίου 9,8%   –  1,4% 8%       –  1%
Κυριακή 14 Ιουνίου 6,2%   –  1,4% 3,3%    –  1,2%
Δευτέρα 15 Ιουνίου 5,1%   –  1,4% 2,5%    –  1,3%
Τρίτη 16 Ιουνίου 4,8%   –  1,1% 3,1%    –  0,9%
Τετάρτη 17 Ιουνίου 5,2%   –  1,2% 3%       –  1,3%

Όπως βλέπουμε λοιπόν η ΕΡΤ1, στην οποία έδωσαν μεγαλύτερη σημασία με την παραγωγή νέων εκπομπών που θα αντιπροσωπεύουν την ιδέα και την εικόνα της «νέας ΕΡΤ» σημείωσε υψηλότερες τηλεθεάσεις από την ΕΡΤ2 που, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, φαίνεται… ξεχασμένη από τους τηλεθεατές. Αξίζει δε να αναφέρω ότι κάποιες μέρες τα προγράμματα της ΕΡΤ2 σημειώνουν 0% τηλεθέαση!

Η ΕΡΤ1 από την άλλη δεν φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει τους τηλεθεατές που συντονίστηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας της και την είδαν… αλλά δεν επέστρεψαν, αφού τις υπόλοιπες ημέρες σημείωσε χαμηλότερες τηλεθεάσεις.

Η μόνη ημέρα που σημείωσε υψηλότερες τηλεθεάσεις ήταν το Σάββατο, αλλά αυτό οφείλεται στη μετάδοση του αγώνα της Εθνικής μας με την ομάδα των νησιών Φερόε που η ΕΡΤ1 συγκέντρωσε στη συχνότητά της τους περισσότερους τηλεθεατές ανεβάζοντας έτσι το μέσο όρο της ημέρας. Τις υπόλοιπες όμως ημέρες συγκέντρωσε λιγότερους τηλεθεατές από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Συνολικά λοιπόν την πρώτη βδομάδα λειτουργίας της η ΕΡΤ1 σημείωσε 6,3% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 3,9% στο δυναμικό κοινό, ενώ η ΕΡΤ2 1,2% και 1 αντίστοιχα.

Βέβαια το ζητούμενο, όπως τονίζουν με κάθε ευκαιρία αρκετοί από αυτούς που βγαίνουν στον αέρα της ΕΡΤ δεν είναι η τηλεθέαση αλλά η ουσιαστική ενημέρωση και ψυχαγωγία του τηλεοπτικού κοινού. Παρατηρώντας όμως τις χαμηλές τηλεθεάσεις και την πτωτική πορεία της ΕΡΤ σε σχέση με την πρώτη ημέρα λειτουργίας της φαίνεται ότι μάλλον δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους τηλεθεατές για το πρόγραμμά τους και τους σκοπούς τους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε